Škôlka a pobyt vonku

21. okt 2024

Ahojte,to aj vase deti v skolkach chodia teraz v takom chladnom pocasi do pieskoviska? Nasi chodia pravidelne a potom su tie deti stale chore..a este je aj ucitelka arogantna,k nam rodicom,ze davame deti so soplami do Mš (ja som doma,takze ked maly potrebuje,necham ho doma) ale ved keby ich nebravali do toho piesku kazdy den,mozno by takto chori neboli,ja neviem…

veklipo
21. okt 2024

Prepac, ale si uplne mimo. Deti neochoreju vonku ale vnutri v uzavretom priestore.
A ano, u nas vdakabohu chodia von aj v zlom pocasi.
Neviem, co by si robila, keby si byvala v Skandinavii. To by Tvoje dieta prezilo velku cast zivota v interieri.

deti95060810
21. okt 2024

pre uč. je jednoduchšie dať deti na pieskovisko ako s nimi sa špacírovať po dedine, meste...
a že prechladnú? tak poniektorým uč. to vyhovuje... menej deti.

sagitta33
21. okt 2024

Nepríde mi taká zima, aby deti nemohli von.

titla
21. okt 2024

To, ze su chori nie je hranim sa v pieskovisku, ale ze sa nakazia jeden od druheho. A preto je ucitelka "arogantna' k rodicom, co nosia do skolky deti so soplami.
Dieta primerane oblec a moze sa hrat v piesku cely rok.

deti95060810
21. okt 2024

@veklipo sme na sK, nie v Škandinávii.... 😉

veklipo
21. okt 2024

@deti95060810 vdaka za skvely postreh.

simona20201309
21. okt 2024

Nie nechodia už do piesku. Na piesok je zima.
@veklipo vidím ze väčšina nečítala s porozumením
Autorka nepíše ze nechce aby chodili von, ale aby sa už nehrali v piesku.
Jasne ze je piesok studený a dieta prechladne.

kavasmliekom
21. okt 2024

To deti potom majú byť celý čas vo vnútri? Veď väčšinou od októbra do apríla je všelijaké počasie, raz prší, fúka, sneží atď.
Naši chodia von aj v daždi, majú mať gumáky a pršiplášť.

januska12323
21. okt 2024

No ak má len legíny tak je logické, že prechladne, treba dať vhodné nohavice a môže sedieť celý deň.

patka06
21. okt 2024

Podľa toho de bývaš, u nás je min. 15 Stupňov, na slnku viac- Úplne v pohode aj na pieskovisko.

dennissa16
21. okt 2024

Určite je vhodnejšie zobrať ich na vychádzku a potom nejaké hry na školskom dvore ako piesok.
Veď to musia byt aj špinaví od piesku, je vlhko. Okrem iného

henka123123
21. okt 2024

Ano chodia..detom davam do skolky sofselove gate do skrinky.ked idu von tak si ich oblieka..raz za tyzden mu ich vyperem a vybavene

1mina
21. okt 2024

Inak aj podľa mňa sa viac detí nakazi.vnutri ako vonku. Ale na druhej strane naši už tak ku koncu októbra pieskoviska zakrývali a už sa chodilo len von. Predsa len tie deti na Tom piesku sedia nato už také teplo není, hlavne okolo tej 10ked chodia von

annm81
21. okt 2024

Wow, to akú teplotu považuješ za vhodnú na to, aby deti nechodili do pieskoviska? Veď žijeme v miernom podnebnom pásme a teploty málokedy klesnú významne pod nulu. Treba dieťaťu nachystať vhodné oblečenie a bude to fajn. Drvivá väčšina deti pobyt vonku uprednostňuje pred hrou vo vnútri. A najmä, pravidelný pobyt v chladnom prostredí má úplne opačný efekt, ako si myslíš - deti pri ňom bývajú voči chorobám odolnejšie.

beata_k
21. okt 2024

Nie, uz nechodia do pieskoviska. Je X inych cinnosti, ktore robia mimo studeneho piesku.

pribinak
21. okt 2024

Chladne pocasie? Kde? Ani na Orave

Z pieskoviska dieťa choré určite nie je

basska_b
21. okt 2024

Pieskovisko uz v tomto obdobi neni vhodne. U nas na sidlisku vratane skolok urobili zimnu udrzbu a skolky nepustaju deti na piesok, u nas deti pustili na piesok az v juni minuly skolsky rok. Aj to az poobede, z praktickeho dovodu - piesok sa nanosil do satne

sofiia87
21. okt 2024

Wow, to od septembra do maja sedite vnutri ci ako? Deti treba obliect primerane pocasiu, dat im softsellky a urcite nebudu chore kvoli pobytu vonku ci v piesku

samik88
21. okt 2024

Určite chodia von ,veď aj dnes krásne svieti slniečko. Ale do pieskoviska už nechodia. Skús sa porozprávať s učiteľkou a povedat jej ,že na to je už chladno aby sedeli v pieskovisku. No nejde mi to aj tak do hlavy ,že by ich nechali sedieť na tej studenej zemi. Aj keď majú softshellky.

sense
21. okt 2024

Nežijem v škandinávii ale ani na SVK, moje dieťa chodilo aj na jeseň do pieskoviska a kľudne aj v novembri, alebo sa váľať do napadaneho lístia a teda choré nebývalo.

diewcatqoo
21. okt 2024

U nas sa vzdy zaciatkom oktobra v skolke "zazimovala zahrada". To znamena, ze sa spravila akcia, kde sa stretli ucitelia, deti a rodicia, donieslo sa napecene, dali sme si kavu, deti jablkovy must a spolocne sa upratal dvor, vyzametalo sa listie, pozbierali a pretriedili sa vonkajsie hracky a zakryli sa pieskoviska. Bolo to aj pre deti znamenim, ze hry v pieskovisku sa skoncili. Takze nie, v polke oktobra sa uz deti v pieskovisku nehrali. To ale neznamena, ze nechodili denne na zahradu alebo na prechadzky.
A co sa tyka tych soplov, v tomto suhlasim s ucitelkou. To nie je arogancia, to je to, ze ak pride do skolky chore dieta, nakazi ostatnych.

autor
21. okt 2024

Baby ved ja nepisem,aby nechodili vonku..aj doma je maly stale vonku, ale ide mi o to,ze v tom piesku deto klacia,sedia a mne to nepride ok aj ked ma softshellky..niekto je jednoducho nachylnejsi..a ked chodia vonku o 10 to je u nas momentalne tak 5stupnov, to nie je zima na studeny a vlhky piesok? Chcela som sa ozvat,ale muz ma prehovara,aby som nebola pred ucitelkami za blbu,ale vytaca ma to

luccija
21. okt 2024

Prečo deti sedia v piesku??Už určite nie je počasie na studený piesok, ktorý chytaju atď.Moje decká mali v škôlke tak oiesok, že po okraji mali múrik a tam si stavali nikdy nesedeli v piesku ani v lete, zime.Ja by som to zakázala🤣piesok všade, topánky, v postieľke v škôlke vsade...nosili mi domov obliečky na pranie.

veklipo
21. okt 2024

Ty si to ale predstavujes naivne. Na piesok nie, lebo je studeny, do mlaky nie, lebo je mokry. Su to deti, neda sa najst riesenie pre 25rodicov. Ak je tvoje dieta citlive, treba ho poriadne obliect.

kavasmliekom
21. okt 2024

@simona20201309 áno, aj do piesku chodia, minule keď pršalo, tak chodili po dreve okolo piesku a skákali do piesku. Učiteľky im už nedovolia sadnúť.

timilv
21. okt 2024

@autorka u nás sme si robili srandu, že naše učiteľky by zobrali deti von aj počas tornáda 😂 naozaj okrem dažďa a veľkých vetrov boli vonku každý deň bez ohľadu na to či bolo 35 stupňov alebo -15. Vždy si to načasovali, samozrejme nešli s nimi na slnko keď boli horúčavy a podobne. Ale vonku boli naozaj skoro každý deň a deti sa normálne hrali.
Vy už teraz nechodíte s deťmi von, alebo na ihrisko? Teda neviem, u nás je ráno trochu chladnejšie, dnes som už aj okná na aute škrabala, ale neviem si predstaviť že by som s deťmi nešla von. Staršia je už v škole, ale malý sa normálne hrá v piesku, šmýka na šmýkalke, skáče v trampolíne. Zatiaľ robíme všetko ako v lete, akurát sme prispôsobili oblečenie 🙂

vkatush
21. okt 2024

Tak ty by si neprežila mať dieťa v lesnej škôlke 😁

Ja na tom nevidím nič zlé, ja s mojím chodím von či je slnko, teplo, či je dážď, vietor, sneh, v každom počasí (a často sme vtedy jediní vonku, lebo matky radšej budú dnu). Včera večer napr bol na pieskovisku už po tme, chcel ísť, tak sme šli. A klop klop, zdravý je.

domka222
21. okt 2024

Na chorobu je potrebné chytiť vírus, baktérie, nie studený piesok. Ale aj moji škôlkari teraz chodia častejšie na prechádzky ako sa zdržujú na dvore.

samik88
21. okt 2024

Nebudeš za blbú. Ja by som sa určite opýtala. Normálne učiteľky už v takomto počasí nenechajú deti sedieť na tej studenej zemi. U nás to teda bežné nie je.

petamich
21. okt 2024

Ano chodia von a chodia 2x denne 🙂 samozrejme, ze ich upozornuju, aby nesedli na zemi (je jedno ci v pieskovisku alebo na trave).