Caute.
Idem sa opýtať. Je zákon alebo niečo čo by nedovolovalo mať dieťa len na 4hodiny v škôlke ak to chcem ja ako rodič. Proste chcem mať dieťa v škôlke len 4hodiny,no riaditeľka hovorí že to nemôže,že to by potom chceli všetky deti. Že mi to neumožní. Ale viem že do našej škôlky chodia aj deti len na 4hod. Musím mať papier od dr či ako? Dik za radu
Možno chodia preto že ich matka je na rodičovskom vtedy deti môžu chodiť len na 4 hodiny. A je fakt že potom sa ostatné deti pýtajú domov tiež a zbytočne plaču na tvojom mieste by som to zvážila
No ja som ho rano nahlásila že prídem na obed. Že teda pôjde bez spánku. Ale keď som prišla tak že to nemôže tak chodiť. Pritom tam už boli ludia aj v iných triedach a brali deti domov. A keď som sa pýtala tak vraj chodia od 1triedy na 4hodiny len. No a že môj keď chodil min rok normál tak že teraz nemôze zrazu 4hod. Čo mi príde divné.
@veronika2316 ja som napr doma a môžem sa nahlásiť na zdravotke ako osoba starajúca sa o dieťa do6r.
No tak sa tak nahlas a potom môže chodiť tie 4 hodiny. Ja neviem každá škôlka na určite pravidlá ťažko v tomto radiť
Ja by som dala dieťa normálne na celý deň a nevymýšľala zbytočne, veď sa tam v pohode naje, vyspí, pohrá, pôjde von s deťmi 🤔 A ak je to predškolák, tak to asi možné nebude...
Žiadny taký zákon neexistuje a kľudne poziadaj o pol denný pobyt. Nerozumiem, čo robí riaditeľka obštrukcie, je to úplne bežné, že sú deti len na pol dňa.
@danyelia moze aj predskolak
Povinne su len 4hodiny rano
Po zobudeni sa neucia.
Ak sa nahlasis ako osoba starajuca sa do 6rokov moze chodit len 4hodiny no musite to mat potom aj nahlasene a na papieri. Musi byt prijate na poldennu starostlivost. Tak sa nahlas a u riaditelky to zmen na poldennu ak by to kontrolovali aby to bolo aj na apieri,kedze tvoje dieta blo prijate na cely den.
Syn bol prijaty na cely den a 2,5 roka som ho bravala na obed domov. Nebola som jedina. Nikto neriesil. Ucelkam je aj lahsie, ak odbudnu deti. Az ked som isla do prace, tak byval cely den. Bezne aj deti, ktore chodili cely den, tak obcas isli na obed domov.
Nic take nie je, normalne sa to da. Moje obidve dcery chodili po obede domov. Najedli sa s detmi a isli domov. Je to len na dohode a pre riaditelku je to v podstate dobre, lepsie ako keby jej tam mali deti vystrajat, ak napr. po obede nespia....
@lubina Aj ja som sa tak ešte pred nástupom do škôlky dohodla, že bude iba do obeda, lebo on nebol zvyknutý spať poobede a až posledný rok chodil na celý deň. On tam hlavne prvý rok ani poriadne nejedol, tak doma poobede jedol, čo chcel. Nenosila som žiaden papier.
Je to bežné a normálne.Ked ti to neumožní nech ti to dá písomne a dôvod.U nás tretina išla domov na obed a neboli to iba matky na RD, ale aj pracujuce
Nič také nie je, že keď raz chodil na celý deň musí aj ďalší rok
No pockam do konca tyzdna a uvidim ci mi nieco povie. Potom sa opytam ci mi moze dat papier na 4hod.
Normálne poňho chodievaj každý deň na obed a hotovo. Už nevedia čo si vymyslieť niektoré škôlky fakt
V ziadosti o prijatie si neuvadzala ci ziadas o celodennu alebo poldennu starostlivost? My sme to tam mali.
Aj môj syn (teraz už predskolak) chodí len do 12tej nakoľko nechcel a nevedel zaspávať. Mali sme.z toho doma strašne cirkusy z jeho strany a zobrali sme ho na pol dňa a je pokoj. Pekne chodí bez problemov. Už druhý rok. Pokiaľ viemz nie je na to ziaden zákon. Dokonca aj predskolak môže na pol dňa.
Dokonca ja som menila celodennú dochádzku na pol dňa počas školského roka a bez problemov.
@gabu_lienka to uz neviem nakolko som prihlasku davala pred rokom aj nieco. Ale asi celodenna. Ale nikde som nic nenasla ze by bol zakon ze musi cely den.
@lilu2008 no presne ze uz dlho mi nespava cez den. Tam musi a tie dve hodky lezat by nikoho nebavili. A dokonca ich nutia ze musia jest vsetko. A proste nechcem aby mal stres ze skolka je zlo kde ma vsetko nutia.
By som chcela vidiet reakciu ucitelky/riaditelky, keby si oznamila, ze volas policiu, ak by ti nechceli dat dieta na obed. Ako fakt nerozumiem, s cim maju problem. Pridem a beriem dieta, ako potrebujem.
No na obed som este aj triednej povedala ze ho odhlasujem do konca tyzdna a ta len pozrela ze cooooo…. Tak uvidime… som zvedava
@zuzanaete
Neexistuje zákon ktorý ti nedovoľuje dieťa zobrať na obed domov. Raz by mi to skúsili povedať. Robím v škôlke už nejaký ten rok a teda s týmto som sa nikdy nestretla. Normálna učiteľka musí byť len rada, keď má menej deti poobede. Normálne sa dá aj v jedálni nahlásiť poldenka, že nemusíš platiť za Olovrant, keď vieš, že budes dieta bravat na obed domov
Moje dieta, dnes prvykrat v skolke ako skoro 5rocna, ziadny problem, ze bude chodit len na 4h a stale len tak. Po obede domov, ziadny spanok. Nikto nenamietal, dokonca v pokynoch skolky bolo nahlasit hned prvy den, ak bude dieta chodit len na pol dna. Normalna statna skolka. V prihlaske sa nic neriesilo, ci celodenna, ci poldenna, taka moznost tam ani nebola.
Moja chodí prvý krát .na prihlášku sme dávali že po obede domov .
Ale tým že mi nevyšlo ako som chcela tak bude muškát späť normálne sa to dalo zmeniť a nemali stým problém že to prepisu
Že kľudne ale ja ako matka môže. Podieľa prísť kedy chcem nikto mi to nezabráni mi napríklad hneď ráno nahlasujeme pri odovzdávaní kedy po dieta prídeme aby nahlási jedálny zmeny .napríklad v pondelok bola do 12,v utorok tiež .v stredu bola do 13:20 lebo som sa nevedela dostať skôr z roboti učiteľka nemala žiadne problém dnes Ska išla o 12:00 a zajtra pôjde tak isto pritom je nahlásená na celodenný pobyt len proste poviem že prídem o 12:00 a vybavené .
Keď budem v práci budem chodiť 15:30 keď budem doma tak 12:00 pôjdem ponu .mi zase máme problém že moja nechce aby ju nosil do škôlky niekto iný ako ja a to isté zo škôlky manžel sa v pondelok cítil veľmi zle keď mala vskolke revala že snim nejde že mám bude čakať a mala pocit ako by ju unášal 😁🤣🤦tak že ju budem nosiť a vyzdvihovať ja .a budú po mesiaci dní keď aj nepôjde keď budem doma budeme spolu
Prosím? Normálne môžeš svoje dieťa brávať na obed.
Ty nepotrebuješ žiadny papier ani žiadne povolenie. Ona oznám, že budeš dieťa brávať na obed aby vedeli, že nemajú rozkladať posteľ, vezmi pyžamo a adios.. Mne ešte kuchárky nechávali olovrant v skrinke.
@dominikamacakova no tento tyzden nic moc. Ani dvere ma nepozdravia 😕👀 dnes rano sa ucitelka dala do rohu triedy ze ju vobec nebolo vidiet. A ked sme prisli sedela pri stole medzi dverami. Kym sa syn prezul bola fuc. Vcera ked som prisla tak uz sedel a cakal ma na satni 👀uvidime. V pondelok chcem ist za riaditelkou ak ju neodchytim dnes.
Treba požiadať o pol denne štúdium, náš tak chodí, išiel ráno a o 12 som si prišla poňho po obede