Šikana v škôlke

9. jún 2023

Ahojte, syn sa mi zdôveril že ho dva dni bije jeden chlapec v skolke ale ze to nemam riesit lebo sa boji ze to bude horsie. Samozrejme som mu vysvetlila, ze to nesmie robit, nikto ho nesmie bit a nech to povie pani učiteľke keď to urobí znova. On sa vsak boji a nechce. Ako to mam povedat pani učiteľke, bez toho aby som ho “zradila” keďže som mu sľúbila ze to nebudem riesit keď to nechce riesit.

mirkava
9. jún 2023

Klko ma rokov? Môj je tretiak, ešte začiatkom roka mi povedala jeho spolužiačka, že môjho syna v škole bijú. Neudržalo by ma ani stádo koní a už som bola v škole za triedou. Takéto veci treba riešiť ešte v zárodku. Triednej som vysvetlila aby sa to pokúsila vyriešiť najprv nie konkrétne na môjho syna. Ona im všetkým prehovorila do duše tak všeobecne, ak by to nepomohlo išla by som ďalej, ale musíš sa spojiť s triednou ona je za nich zodpovedná v škole.

pininka1
9. jún 2023

Nenazvala by som to hned sikanou, ako je v nazve. Ale urcite treba ist a aj povedat ucitelke ze dieta ma strach a co sa tam vlastne deje.

marca12
9. jún 2023

Spytala by som sa ucitelky,ci si nieco nevsimla a upozornila ju na to a nech to riesi. Ale ak by mi dieta povedalo,ze ho niekto bije,ja by som to asi riesila aj s dotycnym bitkarom a jeho rodicmi. Synovi vysvetli,ze sa nesmie stiahnut do ulity a bat sa a tajit taketo veci. Na zlych ludi treba poukazat a nie sa tvarit,ze nic nevidim a je mi dobre,ked mi ubliziju.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mikella912
9. jún 2023

Určite to treba riešiť s učiteľkou možno tak aby to syn nevedel,môjho syna vo škôlke tiež obtlkal jeden problémový chlapec,chudák nech sa netrápi tvoj syn.

letfenixa
9. jún 2023

Ja som hlavne synovi neslubila, že to riešiť nebudem, ale vysvetlila, že to treba riešiť.

eeffka
9. jún 2023

Vazne kraaasa, co tak oko za oko? A jednu navyse, aby vedel agresor kde je sever?

mofa
9. jún 2023

V prvom rade mu vysvetli, ze sa musi branit. A ze Ti je jedno ako. Takyto mali zmrdi ked skusaju taketo veci uz v skolke potrebuju vediet, ze sa s tym daleko nedostanu.Lebo to bude len horsie a ked vidia, ze mozu budu s tym pokracovat. Ze obet, ktoru si vyhliadli nie je obet! Vysvetli synovi co ma robit.A jasne , ze to ries s ucitelkou ale ja osobne by som si odchytila aj rodicov.
Syn sa musi vediet branit. Nikto ho nebude bit ked budu vediet, ze si to k nemu nemozu dovolit.

dagmarovita
9. jún 2023

Toto by si mali precitat v mš, rozdiel medzi sikanou a škádlením
https://ulozto.sk/file/UDScwy4GOgYs/sikana-v-ma...

luccija
9. jún 2023

Deti niekedy zvelicuju, ale nehovorím, že syn klame.Chod za učiteľkou vysvetli situáciu a popros ju o diskrétnost nech nepovie o tom synovi, ale sleduje ich.

mimikarol
9. jún 2023

Synovi vysvetliť že také veci sa nesmú tajiť. Ja som tiež riešila v škôlke, nie bitku, ale dievča ktoré mojej robilo zle. Učiteľky mi neverili, že to je len také detské prekaranie 🤦 Tak som slušne napísala mame dievčatá a odvtedy bolo všetko v poriadku. Dokonca s nich boli potom kamarátky, aj stále sú. Len jej asi mama musela vysvetliť niektoré veci

macekovam
9. jún 2023

@mirkava normálne nech mu vráti... Ze to môže... Hotovo.

unicornlady
9. jún 2023

Ak je ten chlapec dosť silný alebo agresívnejší, tak ak mu to syn autorky vráti, môže to schytať trojnásobne. Takže riešila by som to s učiteľkou a prípadne aj s rodičmi dotyčného.

annm81
9. jún 2023

Wow. Ja sa teda nedivím, že deti v škôlke nevedia riešiť konflikty, keď ich nevedia riešiť ani ich rodičia. Jedna to hneď ide vrátiť, ďalšia k tomu pridá aj úroky, padajú slová o šikane, o zmrdovi (!) Pritom nateraz je známe len to, že dva dni po sebe mali deti konflikt - a je to známe len od malého dieťaťa, ktoré veci nemusí vždy správne pomenovať.

Určite to netreba zanedbať, ale ani robiť unáhlené závery. Jednoducho sa treba v kľude obrátiť na učiteľku s prosbou, či by na chlapcov nedohliadla a nevysledovala o čo ide. Synovi je potrebné vysvetliť, že v prípade konfliktu, ktorý prerastie do fyzického útoku, je potrebné v prvom rade osloviť učiteľku, ktorá mu pomôže a to aj v takom prípade, keby sa mu niekto vyhrážal.

moonlighting
9. jún 2023

@annm81 👏👍

macekovam
9. jún 2023

@annm81 ja len toľko ze.. Ty to rieš ako chceš..

sono2
9. jún 2023

To nemyslíš vážne, že sa budeš ticho prizerať a ešte si to aj sľúbila.

kataka10
9. jún 2023

Vraj oko za oko v skolke... tak to na zakladke mozu rovno vytahovat noze, nie? Zasnem ake agresivne dokazu byt samotne mamicky.

katrin69
9. jún 2023

Mno, určite by som si zavolala bokom pani učiteľku a oznámila jej vec mimo oči syna. Nech odsleduje situáciu a nech si syn nemyslí, že to je od vás, ale že učiteľka si to všimla. Je to jednoduchšie.
Keď tak sa porozprávať so synom, že ako vám, tak i pani učiteľke môže povedať čokoľvek, čo ho trápi. Ale to fakt záleží aj od toho, aký má k nej vzťah. Nie každá učiteľka môže byť priateľská a príjemná každému dieťaťu.
Ale určite by som to na vašom mieste oznámila učiteľke, nech sa tvári, že o ničom nevie 😉

lianka123
9. jún 2023

Ahoj. Odporucam riesit hned aj s pani ucitelkou aj s mamou. Ja som vcera podobne riesila, nakoniec pravda bola uprostred. Aj moj syn si povymyslal aj to druhe dieta. Neobvinovala som hned.
To, ze nechce aby si to povedala mozno neznamena, ze sa boji, ale ze mozno to vyprovokoval a vymklo sa to z ruk. Odporucam riesit okamzite, ale diplomaticky na vsetkych stranach. Ziadne moj syn je chuda a vy ste zli, ale stala sa takato situacia a nechcem nikoho krivo obvinit, ale...

mima172
9. jún 2023

V prvom rade sa porozprávaj so synom, tam si urobila chybu. Ty mu máš vysvetliť, že chovanie chlapca v škôlke je zlé a treba, aby to vedel aj chlapec a to sa nedá inak ako riešiť to s pani učiteľkou. Aký príklad mu dáš tým, že mu sľúbiš, že to nebudeš riešiť? Je to jasný signál, že s tým správaním akoby súhlasíš. Malý musí vedieť, že zlému sa neustupuje a tu odvahu mu musíš ukázať ty ako rodič. Aktuálne si mu ukázala, že ma radšej stiahnuť chvostík, len, aby sa to nezhoršilo. V preklade - nechaj sa tlct, snáď to nebude horšie. Takže - ešte jeden rozhovor so synom a následne šup za učiteľkou. Syn ti musí veriť a vidieť, že sa nemusí "agresora" báť.