Ahojte dievčatá..som tu nová a rada by som poznala váš názor poprípade ak sa tu najde mamička pravnicka kt by mi vedela poradit len v jednej veci..dcérka chodila do škôlky 2 týždne bola nová nebola zlá..riaditeľka sama navrhla že ju môže prijať a potom ju sikanovala..dcerka ma z toho psychickú traumu .bola aj u psychológa..bola sikanovana konkretne od riaditeľky MŠ..zriaďovateľ MŠ sa na veľa nezmohol a chcela by som jej to dať "vyzrat"v ramci zakona..vedel by mi niekto poradiť?na vsetko je žiaľ len 1svedok a tak mi z toho logicky vyplyva ze napr trestnym oznamenim by som veľa nevyriešila lebo by to bolo slovo proti slovu..(?) Ďakujem za vaše postrehy popripade kam sa mam ďalej odvolať ..pekny deň 🙂
Ahoj @lilyianka nechcela som aby sa v tom niekto nasiel ale kedze mi je to uz viacmenej jedno tak v skratke:s dcerkou nastupila do ms este jedna kamoska obe maju nad 2,5r ..kamoske dovolila R-riaditelka doniest do ms pomocku schodik k vc moja dcerka nedokazala pochopit preco si ona svoj dobiest nemoze tak jej tam plakalan.naco R zareagovala tak ze ju tam nechala plakat na zemi zvolala vsetky deti a kt tam nad nou stali a kazala im kricat na dcerku fuj fuj fuj a ukazovat na nu..dcera sa chcela ukryt k upratovacke naco R skrycala na U nech ju tam necha.odvtedy sa dcera do skoly bala ist so zialom som ju tam nosila prosila ma a tahala samozrejme som o tom este nevedela podotknem ze 1.t co chodila mi nestihla dat ani pusu rano a chodila tam s nadsenim ani jeden den neplakala za mnou..odvtedy povie 100x za den nie do skolky a nie Riaditelka..odvtedy ma nocne mory kazdu noc sa budi a krici zo sna..boli sme ajvu psychologicky kt nam obavy potvrdila a povedala aj to ze velmi na nej vidno ze nejaku traumu prezila..druha horsia vec je ze buchla dcera druhu kamosku na piesku lopatkou a tak ich vzala R dnu vsetky deti a povedala kamoske a teraz ty bi ninu..a deti kricte silnejsie silnejsie..pricom deti kricali dcera tam sedela plakala a kamoska mala ju bila..dalsia vec je ze sa odvtedy deti boji susedky kt.boli jej kamosky ale kricali na nu to fuj fuj..odvtedy k nim nejde a vsetkych sa boji..dalsia vec je ze bolo vonku 4stup studeny vietor a mokro a kazala im R porozopinat si bundy doniesla im pit studenu vodu a posadala ich na mokry kolotoc aby si zaistila R chripkove prazdniny ..a deti skoncili so zapalmi priedusiek..mozno vam to nepride hrozne no skus si uvedomit ani nie 3r bezbranne dieta ako toto zaziva...blbe je aj to ze ak by sa toto nestalo moje dieta by malo skolku rado a bez placu by to zvladala no namiesto toho budeme doma dost dlho co pre mna po fin.stranke nieje tiez dobre kedze uz som mohla pracovať
@ivana1990 ten svedok - je to dospela osoba ??? A bola svedkom vsetkych troch situacii ?
Inak, je tu skupina pravneho poradenstva:
https://www.modrykonik.sk/group/1900/detail/
Podľa mna by si mala ist riadne do advokátskej kancelárie za právnikom a riešiť to. Je celkom iné ked napíše list právnik v tvojom mene v zastúpení na základe plnomocenstva, ako ked si veci riešis sama. Toto by nemalo zostať bez potrestania pani riaditeľky ak sa ukáže ze je to pravda.
Preboha ale to hádam nie naozaj... Veď to čo vyrastie aj z tých ostatných detí ak ich toto učia??
Hrozné ☹
Ano svedkom bola dospela osoba..dcera vela este nevie povedat no psychologicka z nej dost veci vytiahla co som bola riadne prekvapena
Dievcata podala som staznost na magistrat kt je zriadovatelom MŠ tí dali R vypoved ale bude pracovat do konca sk.roka co je pre mna nepripustne aby sa dalej mala starat o moje dieta..nechapem ako ju mozu nechat aj s ostatnymi detmi? Vraj nic viac jej oni nemozu urobit posunuli to na nejaku inspekciu no nic sa nedeje len sa toho chceli zbavit..dceru som odtial odhlasila nakolko som musela rychlo konat medzitym dovrsila 3r ci ja pojdem do prace ci na urad prace kde sa dieta bude zdrziavat atd..tak som sa s nou rozhodla ostat na neplatenom rodicaku doma a ak psychologicka uzna za vhodne tak dat žiadosti do inych skolok..bohužiaľ mne to ako "pomsta"za moje dieta kt.doslova odvtedy trpi nestačí ta vypoved ..chcem to riesit dalej..zaujimave je ze R nema ziadne pedagogicke vzdelanie ani to základné..
@siska53 dakujem..No ja by som si to predstavovala minimalne tak aby mala "dobre meno" a v ziadnej ms ju uz nezamestnali..ohovarat ju nemienim kedze ona trestne oznamenia podava na pockanie aj na svojich zamestnancov ako som zistila..vy ste ako postupovali ked sa mozem opytat?
ja by som s tym isla do telky no nech sa na mna nikto nehneva ale toto???ved by som jej vlasy vysklbala keby raz huckala proti synovi niekoho...hned do telky a aj trestne oznamenie za sikanu..a bojovala by som za dieta zubami nechtami
Este dodam ze ked vyndeme z domu hocikam tak stale mamka domov domov..vcera mi psychologicka vysvetlila ze tu ma svoje utocisko kde sa citi bezpecne a nikam nechce ist..no hrooooza dievcata srdce mi trha ked vidim co spravili s mojim dietatkom za toto musi pykat ta fuchtla
@ipetka o to sa snazim aj ja..ver mi ze by som jej tie vlasy rada vytrhala spametavala som sa z toho 3dni a to byvame o 1dom dalej ako je skolka..a ked mi volal ten anonym a som počula tu herecku na skolskom dvore som myslela ze sa priviazem k stolicke aby som jej nesla ublizit..nechcem si marobit sama problémy ..lebo ked podam trestne oznamenie je len jeden svedok on povie co sa stalo ona povie ze to neurobila ..slovo proti slovu a ona este uda mna ze som jej poskodila meno..za svoje dieta urcite bojovat budem no musim sa poradit aby to bolo v ramci zakona
ale mozes do toho jednoducho zainteresovat psychologicku ktora moze vypovedat a ked im tam popise spravanie tvojej dcery po incidente tak mi ver ze pani riaditelka bude vybavena..+ by som zavolala do TV ze co sa stalo a neveriiiim ze by sa to nerozbehlo ako lavina lebo tvoja dcera urcite nieje jedina ktorej takto znicila detstvo...
Jednoznacne do TV...tam pomoze len medializacia,a nech kompetentni odpovedaju,preco R bude pracovat do konca roka,a tak vystavuju dalsie deti potencionalnej traume...co sa Vas tyka,jej spravanim Vam vznikla nepriama fin.ujma,nemozte pracovat,lebo ste museli ostat doma...toto by som urcite skonzultovala s pravnikom...netvrdim ze uspejete,ale aspon budete vediet ake mate moznosti...
@ipetka tiez som to zvazovala takto urobit ako vravis len som chcela pocut este viac nazorov od vas..ako moja dcera mala 3 takze nevravim ze raz taka nebude no keby si videla toe predskolacky..oni ju miluju pretoze ju napodobnuju a ona im dava na starost male deti napr..chod s nou cikat oblec ju vonku atd..uci ich aby boli ako ona keby si ich videla ake su nevystate ako ona!nechapem tych rodicov..informovala som sa o nej z minulej skolky ju vyhodili rodicia sa o to postaraju a my sme mestska cast skor ako dedina a tu na nu pisu anonymne staznosti kt.magistrat nevie ani presetrit a nosia tu dalej deti do ms..no strach..hlupaci vo ti poviem kazdy sa jej boji
@ivana1990 odporucam ti urcite TV uz len kvoli tomu ze to tam u vas dlhodobo pretrvava a nikto neriesi...ver mi toto keby urobila v BA tak ju tu pravnici rozdupu...a nie ze dokonci skolsky rok..videla si tu reportaz o tom Adamkovi pokusanom??nikto nic neurobil nevidel ani tam nebol a zrazu po 1 reportazi zatvorene jasle lebo uz sa chodili vypytovat tak zavrela..naozaj ti radim ako matka matke..nenechaj to tak..ja mam 5 rocneho syna ale s tymto keby mi dosiel domov zo skolky tak by sa to tam triaslo v zakladoch...
Este čakám od fuchtli R este jeden surny papier takze chcem aby co najskor poslala a potom ju budem bojkotovat ..este mam chvilku cas takze premýšľam stale co bude najlepsie..institucie tykajuce sa školstva od toho budu davat ruky prec ako som si zatial zistila kedze je odtial uz dcera odhlasena..takze jedine to trestne oznamenie asi
@ivana1990 fuu 😐😐😐😐😐 tak toto som necakala...akoze je to naozaj sila.....
Ako radia zeny vyssie,treba to riesit,s pravnikom a mozno aj medializovat....chapem,,zr to ze ku koncu sk.roka skonci ti nestaci a je logicke,ze chces,aby takyto netvor co nema ziadny vztah k detom uz dalsie neucil....ani nejde o to ci ma alebo nema pedagogicke vzdelanie,toto je o povahe cloveka....
Ja matka nie som,sle keby som sa toto dopocula co sa robi s mojou dcerou v skolke tak ver,ze by som tam bola rychlostou vichrice a asi aj hlas by som stratila keby som odtial odchadzala....pretozr uz len tym co som si precitala som sa vytocila!😑😑
Inak ak by som bola aj matkou jedneho z tych deti,kt.riaditelka huckala proti tvojej dcere tak by som si to s nou tiez isla vybavit...nezelala by som si,aby moje dieta ucila taketo veci...aby sa moje dieta nad niekoho vyvysovalo a malo pocit,ze je nieco viac a bilo kamaratku lopatkou...
No najviac sa to tykalo jednej tej kamaratke s kt nastupila a ta o tom bola informovana tiez podala staznost v tom zmysle ze sa jej nepaci v čom jej dieta podporuju
@ivana1990 podaj podnet Kancelarii verejneho ochrancu prav, celkom konaju 😉 oni si vyziadavaju stanoviska aj po vlastnej linii.
A myslim,ze uz ked budes rozpisana, pisni aj sem http://www.prevenciasikanovania.sk/
Inak to trestne oznamenie kludne podaj, riaditelka ma status verejneho cinitela, co jej v tomto bude na pritaz, jic horsie ako to, ze to zahraju do autu sa stat nemoze. Akurat teda urcite ta zavolaju na vysluch. A este Statna skolska inspekcia,tu si nespominala tusim.
urcite TV, potom sa lady pohnu. a nech to ludia vidia a daju si na nu pozor
@senta_sofia ďakujem pekne..podam vsade ale mala som info ze pod statnu skolsku inšpekciu skolky nespadaju..ci?
@ivana1990 To mi je luto co s dcerkou ta lopata porobila..Zial mam podobnu skusenost no ja som sa nemohla branit inak ,ako prelozenim dietata do inej skolky.. Osoba kt.ma na sikanu upozornila by tym ze by som ju vyzradila mohla utrpiet a to som nechcela lebo mi vybavila aj miesto v inej skolke..Poviem ti ze tam to uz smrdelo akousi mafiou a v podstate aj sama riaditelka nevedela vo veci konat lebo neraz jej bolo poskodene ked chcela situaciu ohladne inych deti riesit...Cize to moje nebolo prve a zrejme ani posledné☹ Je to az neuveritelne ako ze sa toto deje..podla mna by mali byt v triedach a inych.spol.priestoroch kde sa deti zdrzuju kamery..ale take kde sa neda zaznam premazat...
@ivana1990 nepises ako bola dcera sikanovana...