Chcela by som sa poradiť.Syn má 4 roky,chodí do 2 triedy.Rovesnici čo snim chodia do škôlky už rok chodili a vedia ako to tam chodí,vedia všetko.On je tam nový a ešte dosť ťažko komunikuje.Raz sa stalo že sa z jedným pobil a mal modriny na tvári,riešila som to z učiteľkou hneď.A akože sa to vyriešilo.No malý sa boji tam chodiť poslednu dobu,plače a vnoci sa začal pocikavat,zistila som dnes od jednej mamičky že mu škôlke robia zle.On mi stále spomína 3 mena chlapcov a povie že Bobo a že bolelo ho,ale mi nevysvetli že o čom sa róby..Až do dnes som zistila príčinu všetkého.Dnes akurát má veľké modriny na chrbte,myslím si že je to tími chlapcami čo mu robia zle.Riesim to z riaditelkov a zajtra budem aj rodičmi.Rozmyslam že by som ho zo škôlky aj dala vypísať,no fakt neviem som zúfalá.
@taktotedanie Skôr som myslela či ho nepreradia do inej triedy do 1. Tam kde aj patrí..
@jarulienka121
Krista pána! Tak on ti pravidelne v 4 rokoch nosi modriny so skolky od bitky a ty ho tam dávaš?? To co je za neschopné decentne ucitelky tam? Normalne som vytocena a to ešte pekne píšem. Ja by som nahlásila skolku za zanedbanie starostlivosti až by boli čierny! Toto snáď ani pravda nie je!
Nas ma 4,5 a dnes mi povedal, že jeden chlapec mu skočil na koleno. Ale hneď aj dodal, že on to nechcel, len rýchlo bežal a bola to nehoda. Ide o chlapca ktorý nie je rád stredobodom pozornosti a nas maly rad obcas niekoho obijme, ci deti ci ucitelky. A tento chlapec to fakt nemá rád. Náš ho raz po objatí pokúšal- vytocena som bola, to z nicoho nič! Vyhresila som ho, vysvetlila, že sa to nerobí a ci by sa to jemu páčilo? Keď sa mi sťažuje, pýtam sa co on tomu chlapcovi urobil, ked ho ten odsotil. No a nejak z neho vacsinou niečo vylezie. Ale nikdy nikdo neprišiel z tej skolky s modrinami lebo ho iné deti zbili 🤯 S otočením kolenami po páde, ok, jasili sa. Naháňali sa pozor nedali, siahli sa o hlavu jeden s druhym - tiez ok! Aké teda nik nikoho nebije ved od toho tam tiež tie ucitelky su, ci!? Ja by som to určite riesila podaním oznámenia o zanedbani svojich povinností v praci olovrant strany učiteliek. Hlavne keď sa to deje stále a s modrinami! To nie je jednorazový vybu h frustrovaneho dieta, aj to pochopím. Náš keď je unavený, tiez robi sorostost! Aké ucitelky riesia a sama som ich na jeho chovanie v takom prípade upozornila. Ved mne bolo hrizne ľúto, keď toho makeho pokúšal, hneď som ho odtiahla a nestihol fakt ze ublížiť ake je to des! Ja nech em aby moje dieťa blížili a naopak. Tu to icitelky riesia najskôr s tými dvoma a potom som všetkými. Po dobrom, co sa ma a nema robiť.
tak niektoré tu robíte hneď z komára somára....v prvom rade informovať učiteľky a žiadať od nich vysvetlenie z čoho má dieťa modriny....keďže dieťa má obmedzenú slovnú zásobu a nevie poriadne komunikovať čo sa stalo, riešiť to v prvom rade s učiteľkami....4ročné deti nie sú agresori ani tyrani...sú to stále deti...ty ako matka dieťaťa to nemáš komunikovať s ich rodičmi ale so škôlkou......vôbec to nemuselo tak byť, deti si vedia situáciu prispôsobiť podľa seba....neverím že by 4ročné dieťa iné dieťa bilo do chrbta tak že má modriny...veď chlapec musel kričať že ho to bolí a potom plakať....nedržal by ako hluchý takú bitku....
a dieťa ti pravdepodobne nepreložia, každá trieda má svoje kapacity na určitý počet miest, jedine že by preradili iné dieťa do vyššej triedy....pri najmenčích deťoch sú deti do cca 4 rokov, 4-5 rokov je stredná trieda a od 5 + sú predškoláci, takže ano tvoje dieťa mohli dať podľa veku do strednej triedy....ak už mal 4roky tak aj patrí do strednej triedy...
@mogaa tak by si bola velmi prekvapena, 4 rocne deti vedia byt velmi krute. A on je zjavne v triede, kde su tie deti starsie. Preco by nemali prelozit? Kludne by ho mohli prelozit. Ale suhlasim, v prvom rade to je neschopnost uciteliek. Treba to riesit s chladnou hlavou. Dieta poriadne mekomunikuje, nevie povedat, co sa mu stalo....
@mogaa by si sa čudovala. My sme mali skúsenosť s 1 chlapcom, ktorý stále niečo nášmu robil. Podložil nohu, vyvrcholilo to tým, keď ho obuchal o kachličky v kúpeľni hlavou! 5 ročný chlapec. A čo na to rodič? Len že "on je taký". Žiadne riešenie. Ani zo strany učiteliek. Vraj bil viac detí. Syna sme preložili a bol pokoj. Teda pre nášho bol pokoj. Chudata zvyšné deti.
@mogaa môj syn mal tiež v škôlke takého spolužiaka (4 roky), bil ostatné deti, jednu spolužiačku prefackal, druhému rozbil nos a podobné incidenty sa tam stávali. Môj syn našťastie v jeho hľadáčiku nebol, ale teda rodičia boli zúfalí, škôlka sa snažila to aj riešiť, ale jeho rodičia nevideli v ničom problém, našťastie ho po roku odtiaľ zobrali.
@mogaa skúsenosť pri najstaršom synovi. Mal spolužiaka, ktorý okrem syna bil komplet celú triedu. Synovi napríklad kopol do hrdla, natrhol ucho, hodil mu vedierko pre piesku do chrbta... Nepomáhalo nič. Dievčaťu chytil vlasy a tresol ju o stenu, ďalšej kopol do brucha. Spolužiaka zhodil z preliezky, chlapec mal otras mozgu a prasknutú lebku.
Riešili sme s učiteľkami, riaditeľkou, odborom školstva... Mamička našli ovala, boli na vyšetrenie, všetko ok. Potom začala nosiť do škôlky vystrihovačky, omaľovánky, hračky.... Proste des chlapec. V škole pokračoval vo vyčíňaní. Teraz je osmak. 3 zo správania je u neho samozrejmosť od 2 ročníka....
@majulino ja som včera dala syna do škôlky,stým že bola tam aj riaditeľka aj ucitelky a všetci boli oboznámi stým čo sa tam deje.Syna aj tak jeden stych chlapcov čo to začal všetko sotil (videla som červené na ramene)hneď som išla za učiteľkou a syn sa priznal že mu to chlapec urobil,po chvíli došiel aj iný chlapček a sťažoval sa že ten istý chlapec mu prešiel z autom po tvary a že ho poskriabal.A viem aj to že sa aj iny sťažovali.Syna som do škôlky dnes nedala.Bojim sa.
@svetlonos nechcem určite obviňovať učiteľky,učiteľky sú zlaté a robia čo môžu,môže to byť chvíľková záležitosť,ale som počula že sú viac sťažnosti na toho malého čo to všetko začal.Stazoval sa aj jeden chlapec predomnou že mu urobil zle.Neviem ako to bude ďalej.Maleho som už nedala zatiaľ do škôlky uvidíme ako sa to bude ďalej vyvíjať
Podat oficialnu staznost, nech to riaditelka riesi. Ma na to moznosti
Ucitelky si mozu byt akokolvek mile, ale nevedie s tym chlapcom robit. Zazili sme podobne. Jedna si s nim vedela dat rady, lebo ho vzdy zaukolovala a on bol hrdy, ze moze nieco robit. Druha ani netusila, kde ten chlapec je ked boli na dvore. A vzdy sa stal problem pri tej druhej ucitelke. Po rieseni problemu, riaditelka oficialne spisala zaznam. Rodicia toho dietata boli upozorneny na problem (to sa zbieralo roky, nie chvilu), bol preradeny do nizsej triedy a nakoniec ho rodicia prelozili do inej skolky.
@maris5 my sme tam nový čiže ja neviem či snim boli problémi aj predtým,len som počula že sa vraj už boli na neho sťažnosti,kto a čo vôbec netuším,aj aká je pravda.Len chlapec jeden spomínal že aj jemu ublížil.Rozmyslala som napísať rodičom toho chlapca čo sa sťažoval,či o Tom niečo vedia.A k riaditeľke som už 2krat bola,je oboznámená.
@jarulienka121 zmen skolku