Ahojte,
Som zufala zo svojej 6 rocnej dcery. Preziva neskutocnu separacnu uzkost,nemozem sa vobec vzdialit,neustale ma chodi kontrolovat,ci som v byte,ci som nahodou neodisla alebo co. Na ihrisku sa nechce ani hrat s inymi detmi,lebo sa boji odo mna odist. Ma dvoch mladsich surodencov,s ktorymi taketo veci nemusim riesit,preto ma to uz vytaca,o dva tyzdne idem do prace a bojim sa toho navratu do skolky,co to budem som fakt uz zufala,lebo dohovaranie,vysvetlovanie nepomaha. Co rpbite v takomto pripade? Prejde to raz v zivote? Fakt ma uz ide z nej porazit. Chapem,ze sa boji ze je to iracionalny strach,ale uz to zacina mimoriadne zasahovat do nahso zivota a neustaoe sa to zhorsuje. Dakujem za akekokvek rady.
@solange7 samozrejme,ze sme sa o tom bavili. Hovorim jej priklady,kedy sa aj ja bojim,vysvetlujem jej,ale ona len place,ze to nedokaze ovladat a ze sa velmi boji,ze sa mi nieco stane.
Môj 5 ročný syn to mal po návrate do školky po Corone. Robila som z domu 2,5 mesiaca. V Júni sme išli do školky a ja do roboty. Revy neskutočné, až som ho raz ani nedala a to chodí do kolektívu o 1,5 roku (jasle a škôlka). Išli sme k psychologičke, ktorá sa s ním porozprávala a pomohlo. Teraz dokonca v pohode prespal so starkou na chate . ALe stále to nie je úplne OK ...
@erinka12345 Ja si tiezyslim,ze nam v tomto smere koroma uskodila,lebo teraz boli deti doma pol roka a cim dalej,tym je to tusim horsie. Od septembra uz idu do skolky,ale celkom mam z toho hrozu,ked uz teraz vidim,ake to je s dcerou. Ja som so psychologickou volala,poradila mi,ukazovat na hodinkach dcere,kedy sa vratim a dodrziat ten cas,aby ziskala istotu. A len vela vysvetlovat,co aj robime,ale to sa akosi mina ucinku...
iné problémy nemá? Boli ste u pediatra, psychológa, alebo psychiatra? Normálne ziné zdr. problémy lebo v 6 rokoch takéto stavy nemávajú....
Moja dcéra áno - ale my máme diagn. Môže ti pediater predpísať liek Prothazin....je na upokojenie, dáva sa deťom od 3 rokoch...sú aj iné lieky len to už predpisuje psychiater....Možno vám bude stačiť tento liek čo som ti napísala. ...
nemusí sa dávať pravidelne....
@deti95060810 ahoj,chodime ku pedopsychiatrovi aj ku psychologicke. Oficialne mame AS s obsedantno kompulz.spravanim. Brala predtym Tiapridal,ale chcela by som sa zatial tomu vyhnut. Ono zrejme asi to suvisi s tou diagnozou,ja som len chcela poradit nejake tipy,ako to zvladnut aj slovne,mozno vyskusat nieco,co niemto iny pouziva pri tychto stavoch a zistit,ci by to nasej dcere nepomohlo.
@simculllka no drzim palce. Chce to naozaj doslednost. S tymi hodinami dobry napad. Moj aj ked spal na tej chate, tak ale starka hobmusela stale uistovat, ze nikam neodide....
@erinka12345 ahoj, aj ja toto zažívam. Plus hovori, že mu tam robi jeden chlapec zle. Viac krat prišiel s rozbitym kokeno a deravými teplákmi, spinavou bundou. Ked som to riesila v skolke tak, že oni 2ja sa nemusia a, že náš tiez nie je bez viny. Teraz o škôlke nechce ani počuť a nechce povedať dovod preco tam nechce už ísť. Ked sa zacneme baviť na temu škôlka tak zacne plakať a zatne sa, že on tam uz nikdy nepôjde... U psychologicky sme boli teraz a ona bola fakt divná. Hned od dveri nanho spustila, že preco je v škôlke zlý a co má za problem ked robí problem, že k nek nechodia dobré deti, ale len tie co majú problém 😤
@simculllka píšeš že je aspergerka, tak to nemôžeš porovnávať s neurotypovym dieťaťom. Ani diabetikov nepodas cukor. Ak má separacnu úzkosť takú neprimeranú jej psychiater do psychológom ti podajú najlepšiu radu. Jej OCD sa môže zhoršiť čo určite nechceš. Držím päste.
@simculllka skusala si sa s nou aj trochu porozpravat? 6 rocna slecna uz zvladne podla mna aj debatu.