mam skolkarku a casto byvala chora, zial stale su s nou vtedy stary rodicia, teraz su v skolke prazdniny a zasa. Ja som smutna, nahnevana a je mi nanic. Tak by som chcela byt so svojou dcerkou, len co ked v robote s tym je problem. co ma clovek urobit, chora doba
očr,dovolenka,braskovia a cele prazdniny babinka 🙂
Tento rok s tým problém nemám, lebo som už na materskej ale minulý rok sa to zvládalo ako tábor, kamarátky na materskej, dovolenka a keď bolo zle, tak som sa dohodla so zamestnávateľom a mohla som robiť z domu. Musíme to zvládať všetky a každý rok sa bude tento problém riešiť. poprípade, ak má kamarátka dajakú staršiu dcéru...cca 17-18 rokov a dobrý vzťah k deťom dohodnúť sa s ňou za miernu odplatu, alebo to skús v súkromných škôlkach, poprípade v centrách voľného času.
@bobulka34 nemas nejaku susedku alebo dcera spoluziacku ze by jeden tazden postrazila deti jedna mama a druhy tyzden zasa druha mama?aj ja mam prace vyse hlavy a to som myslela ze budeme mat s leonie prazdniny ale stale strazime nejake deti aj dnes som tu mala 4kusy dokonca celu noc az do obeda a jedna je tu az do vecera...nejaka studentka by si nepotrebovala zarobit vreckove?
ahojki,
ja mám tiež škôlkara, takže riešili sme choroby celý rok a teraz prvýkrát veľké prázdniny (škôlku máme zavretú 6 týždňov). ak je krpec chorý, tak prvý deň-dva som s ním ja (našťastie mám dobrého zamestnávateľa a chápe to) a keď už je lepšie, tak je u svokrovcov, alebo keď je v tom čase doma môj otec (pracuje nárazovo v zahraničí), tak je malý s ním.
a prázdniny - týždeň bude u otca, dva týždňe u svokrovcov, dva týždne s mojimi rodičmi a týždeň somnou, ak sa mi podarí si zobrať ešte nejaký piatok-pondelok, tak si ho na tie dni nechám pri sebe. je mi smutno, že nemôžeme byť spolu, tak ako minulý rok ešte cez leto, ale nič s tým nenarobím. som zase rada, že so starými rodičmi sa malý cíti dobre a teší sa k nim a že všetci štyria sú v takej kondícii, že malého zvládajú.
@bobulka34 prečo chorá doba, veď tak to bolo aj pred 30 rokmi 😕 😕 😕 ja mám tiež s tým problém, teraz som síce na materskej s mladšou, ale keď začnem pracovať, tak budem musieť látať, plátať ... keď bola staršia chorá, vždy som bola na OČRke ... staršia chodí na dva týždne k babke, ale to je asi tak všetko ... v škôlke má len jeden mesiac prázdnin, ale v škole dva mesiace, to už je veľa ... sú letné tábory, denné tábory... no uvidíme
@bobulka34 ahoj my mame tiez skolkara. mame to tak rozdelen, ze ked je drobec chory len nejake dva tri dni, tak sa prestriedame s manzelom po jednom-dvoch dnoch. ked to vyzera tak, ze choroba bude na dlhsie, mozno aj na dva tyzdne volame ku nam babky na navstevu.
o dva roky budem mat ten isty problem ako ty ked bude mat drobec v skole prazdniny v lete 6 tyzdnov a ja budem s nim moct byt doma (alebo niekde na dovolenke) len nejake 2-3 tyzdne. Mozno potom jeden tyzden stravi v mestskom tabore a potom pojde k babkam na SR na prazdniny na na dva tyzdne.
Jednoducho to zober tak ako to je. Trapit sa z toho, ti nepomoze. To by si musela jedine ostat doma a nechodit do prace a to neviem, ci si mozes dovolit.