S čím sa hrajú vaši štvorroční chlapci?

leuska15leuska15
25. apr 2021

Ahojte. Píšem v sestrinom mene, lebo ona tu nemá účet.
Jej synček ide mat 4 roky. Donedávna sa hrával s Labkovou patrolou a hrozne ho to bavilo. Tak sme kupovali psíkov, autíčka, puzzle, všetko s Labkovou patrolou dlho, asi rok, bol z toho zbláznený.
Lenže potom prišli v škôlke do ''módy'' spider man a Lego ninjago. Sestre sa to moc nepozdávalo, samé bitky, kostlivci, smrtky, strašidlá... Ale keďže na tom frcali chalani zo škôlky, dovolila, nech není ''outsider''. Kupovala mu aj časopisy Ninjago, aj lego mu kúpila, aj puzzle, všetko možné a jeho to chytilo rovnako ako ta Labkova patrola. Akurát, že potom sa začal v škôlke bit a aj doma bol agresívny, vykrikoval niektoré pokriky z tých rozprávok a bil aj mamu (sestru), čo nikdy predtým nerobil, tak mu to po mnohých úvahách zakázala.
Problém je, že od vtedy prešiel vyše mesiac a on sa nehrá už s ničím, stále akoby nenašiel co ho baví, stále len posedava, je apatický, pozerá knihy ale hrať sa už nedokáže akoby. Sestra skúšala niečo podobné, čo by ho mohlo chytiť rovnako ako predtým, ale nie agresívne, ale nič z toho ho nebavilo.
Poradíte prosím niečo, s čím sa hrávajú vaši 4 roční chlapci a co by ho mohlo zaujímať, čo by sme mohli vyskúšať?
Ďakujeme
Ďakujeme

lenkakravcova
25. apr 2021

@leuska15leuska15
Môj ma 3 a 3/4 roka.
Čo ho moemtnalne zaujíma je:
- Albi kúzelné čítanie.
- Puzzle ktoré si sám vyberie v obchode (naposledy vesmír)
- trblietavé papuče od sestry (😂), nechápem prečo ale hra sa ze je to žralok..
- magnetické guľôčky zo stavebnice na detskej panvici (hra sa na kuchynku)
- fixky + zošit (hra sa ze mi robí faktúry)
- lopta, odrazadlo a trojkolka po izbe
Určite nedávať mobil ani tablet, lebo to ho ta apatia neprejde. Len bude čakať kedy prístroj dostane.

leuska15leuska15
autor
25. apr 2021

@lenkakravcova ďakujeme krásne, idem jej to prečítať <3

mjk40
25. apr 2021

Náš má 4,5 a baví ho lego a rôzne iné skladačky, ale tiež autíčka a obrázkové knižky. Rád pozerá rozprávky v tv a na YouTube.

maris5
25. apr 2021

U nas fical poziarnik sam. Nejaky spiderman a pod. ho nechytilo ani ked chlapci v skolke rozpravali. Ani som mu tieto rozpravky nepodsuvala. Nas sa hral so sklenkami, z roliek od toaletakov si robil tunelovu drahu. Ma vlacik, ma albi pero s knihami, puzzle a mame nejake spolocenske hry pre jeho vek.

compra
25. apr 2021

@leuska15leuska15 U nas fici stale Labkova patrola. Ale mozno ho skuste "namotat" na Peppa Pig. Mojmu sa celkom paci. Neskodnejsie ako Lego Ninjago. A tiez k tomu su hracky na milion sposobov. Aj casopis. Mojmu kupujem ten Labkova, ale videla som aj Peppa Pig. Je tam vzdy nejaka mala hracka a vnutri par stran. Mozno by sa nan kazdy mesiac tesil.

prihlassa
25. apr 2021

@leuska15leuska15 u nás doma len a len lego ,kúpili sme asi päť kíl Lega a malý si stále stavia ,nie podľa návodov ,ale len tak podľa seba domčeky ,autíčka ,hocičo ,obsedi pri tom kľudne pol dňa .
A ponajnovsom konečne u nás nesnezi 😂😂tak je stále vonku ,prerabame záhradku tak sa hra na robotníka s nami

deedol
25. apr 2021

baby, mozno odveci otazka, ale lego duplo ci klasicke? (mam mensie dieta, tak neviem, co taky stvor-patrocak zvladne🙂)

compra
25. apr 2021

@deedol Uz klasicke. Moj sa rad hra aj s Duplom este, ale uz ma aj klasicke.

andreagartnerova
25. apr 2021

Môj mal teraz 4, skladá lego aj normálne aj duplo, hra sa s hasičskými autami, číta knižky vesmír teraz, hráme pexeso ale tak po jeho😁, vyfarbuje a strihá ak ho to baví a teraz ho zábava malá sestrička, tak stále niečo..

prihlassa
25. apr 2021

@deedol u nás len klasické ,on potrebuje veľa veľa dielikov 😂😂😂

cookie29
26. apr 2021

Spiderman či lego ninjago? A odkiaľ to pozná? Lebo aj u nás v škôlke fici napríklad spiderman ale maly vie len že take niečo existuje. Nikdy nevidel rozprávku... lego ninjago je od 8r a spiderman ešte vyššie tuším. Nehovorím že musím 100% rešpektovať, ale 4 a 8 je dosť dobry rozdiel.
U nás fici ešte labkova patrola, normálne lego, autíčka, puzzle, ale najlepšie je behanie vonku, odrazadlo, bicykel, futbal, lezenie... rôzne hry, osobne mám rada tie od Djeco aj keď sú drahšie.

sashabb
26. apr 2021

rozprávka Lietadlá, tam vieš pokúpiť aj dané lietadlá na hranie a po staršom synovi ešte hračky z rozprávky Cars

lubi40
26. apr 2021

@leuska15leuska15 lego, duplo, dinosaury, poziarnici, policajne auta, zvieratka, rytieri - kazdy den nieco ine🙂 ale tiez miluje labkovu patrolu

anarx
26. apr 2021

Tých agresívnych prejavov pri hre sa možno netreba až tak báť, myslím, že ak nepozerá na Ninjago tri hodky denne, je aj toto ok. Chlapci majú skrátka potrebu nacvičovať si a skúšať si aj takéto hry, boje, streľba, víťazstvo nad nepriateľom. Podstatné je, že v rodine sa k sebe správame s úctou a starostlivosťou, to je to, čo ho formuje. Synček má 5 a tiež má rád Ninjago, samé kostry a zlosynovia, ale zaroven dokáže byť super empatický a starostlivý voči malej sestričke. Plus ešte rozprávky na počúvanie u nás letia 😉

anarx
26. apr 2021

Takže prípadne mu vysvetlit, s čím môže bojovať, a s čím nie. Napr. môj syn vonku s palicou pobehuje po tráve a hra sa, že sú to nepriatelia, zažije ten pocit víťazstva a vybije si energiu. Ono to Ninjago má aj pekne posolstva, odvaha, statočnosť, starostlivosť o kamarátov a o slabších... Ak je obľuba tohto typu rozprávok v škôlke normou, bude sa ich chcieť držať, aby sa mohol cítiť súčasťou kolektívu. Nezakazovala by som, skôr s tým pracovala v medziach a konštruktívne.

emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz