Ahojte,
hľadám tipy na darček pre predškolákov -> spomienku na MŠ. Naše mamičky sú za hrnček alebo vankúšik s fotkami alebo stojan na farbičky s logom škôlky. Za mňa sú to zbytočnosti 🤷🏻♀️ hrnčekov a vankúšov máme dosť, pastelkovník má dnes už každé dieťa. Čo ste kupovali a dávali vašim deťom pri rozlúčke? ďakujem za inšpirácie 😉
U nás to boli užitočné darčeky, kniha - encyklopédia, ceruzky do školy, tričko s menami spolužiakov a učiteliek
Žiadne kraviny že vankúšik a šálky.
Na oslave mali deti veľkú tortu s menami deti.
@annm81 každé dieťa má svoj zápisník? a kto to vyrába? fotí, lepí, zapisuje?
Podla mna hrnček je fajn ako spomienka.
@pribinak takto to mala dcéra - každé dieťa dostalo knihu, farbičky a ja som upiekla tortu s namodelovanými tváričkami a menami detí -> 'sladké tablo'. Teraz u syna plánujú oslavu kdesi v detskom centre, čo je možno fajn nápad, ale zbierať sa ešte na prenájom miestnosti, aj na darčeky pre personál MŠ 50€ mi príde celkom dosť. Dcéra končila ZŠ a zbierali sme sa po 15€.
Veľmi závisí od ekonomickej skladby deti a rodičov v ročníku. Pre niekoho 50eur nie je téma, pre niekoho viac než dosť
Toto asi treba prebrať, či je každý za takúto sumu a čo všetko bude tá suma zahŕňať
Áno, každé dieťa a každé dieťa to má do istej miery personalizované. Robí sa to priebežne počas celého pobytu v škôlke a robievajú to učiteľky - často to píšu ručne, dokonca tam kreslia.
Samozrejme, keď to chceš robiť takto spätne, nemôže to byť až tak osobné a podrobné, ale povedala by som, že by ste mohli z každého roka vybrať pár spoločných udalostí - návšteva Mikuláša, vylet, exkurzia..., k tomu napísať krátke univerzálne texty. Fotky vytlačiť na fotopapier, texty na kancelársky papier a to len nalepiť na pevnejší papier a vložiť do zakladača. K tomu pridať jednu - dve osobnejšie stránky- fotka z oslavy narodenín v škôlke, fotka ako sa dieťa hrá s najlepšim kamarátom. No a keď budú foto aj texty vytlačené, pokojne poprosiť o pár dobrovoľníkov-mamiek, ockov, čo sa v jeden večer stretnú v škôlke a za dve hoďky majú všetko nalepené.
Vyzerá to asi takto nejako:
@annm81 tak to už teraz neurobí nik, deti chodia do MŠ už štvrtý rok a úprimne, ani by som to od učiteliek nežiadala 😉 ak by to bola ich vlastná iniciatíva, bolo by to veľmi milé.. no my riešime darček, ktorý vlastne zaplatíme my rodičia a hľadám nápady na niečo iné, než sú hrnčeky s fotkami 🤷🏻♀️
U nás je tradičná taká mini kronika - zošit/zápisník s nalepenými fotkami a krátkymi textami popisujúcimi udalosti z rokov, ktoré deti trávili v škôlke.