Ahojte,
potrebujem poradiť od vychovávateliek v jasliach. Ako sa vedie evidencia ranného filtra? Čo sa zapisuje? Kde by som mohla nájsť tlačivo (príp. vie mi niekto poskytnúť vzor)?
Ďakujem!
@oblivian u nas sa zapisuje teplota
@oblivian aha, no kazdy to ma inak, popravde to ludia zapisuju iba takto vacsinou. Lebo ja nesmiem posudit stav tak, ze konkretny problem zapisem ako napr konkretne nieco. Pretoze nie som lekar a ani iny zdravotny personal. Cize ja mozem max uviest teplotu a mozno potiaze v komentari.
@oblivian dobrý deň prosím vás mám aj ja tém problém, tiež mi prišla kontrola a zrazu vyžadovali túto evidenciu,čo doteraz nikdy. Prosím vás mate nejaké tlačivo? Ci ako ste to nakoniec uzatvorili?
@katarina288 Nas ranny filter vyzera nasledovne:
Hore je napisane "ranny filter", pod tým rok, mesiac, pod tým tabulka:
Dátum, Pocet pritomnych detí / pocet zapisanych deti (čiže ak je v triede 10 deti a z tých 10 je v dany deň pritomnych 7, tak sa pise 7/10), Stav ("Pritomne deti neprejavujú znamky ochorenia" - kedze sa mi nechcelo kazdy den toto vypisovat, tabulku som vytlacila s tymto textom - a je to tak v poriadku), Podpis. Pod tabuľkou Poznámky.
Ak by sa mi stalo, ze by doniesli fakt choré dieťa, ktoré by som neprebrala, tak to by som toto dieta aj tak nezapísala do ranného filtra ale brala by som ho ako keby ani neprišlo v ten deň. Čiže "prítomné deti sú zdrave" plati vždy. A keď cez deň vyskočí teplota alebo iný problém, tak dám hviezdičku a do poznamok napíšem dátum a zistený stav + ako sa riešila situácia.
Priklad:
12.10.2023. Prítomné deti neprejavuju ... ochorenia. *
Poznámky:
12.12.2023. Janka Malá - 11:00 teplota 37,9°. Matka kontaktovaná telefonicky. Dieťa bolo vyzdvihnuté otcom o 11.35 hod."
@oblivian ďakujem krásne ❤️
@oblivian nikdy sa evidencia do tlaciva neviedla, ale pod zoznam su vzdy poznamky a tam sa vyznacilo, ked bolo bud info od rodica, alebo sme mali my podozrenie na nieco. Pocas Epidemie napr 6 choroby sme si robili zelene bodky, ze kto mal ok teplotu a kde uz to vyskocilo. Rodicov mozeme kontaktovat iba od teploty 37,5. Dieta musite prebrat osobne od rodica ( nie ze rodic ho posle do triedy a ide prec. Rodic by mal po ochoreni priniest papier o bezinfekcnosti. To sa zaklada. A tiez pokial ho poslete napr po filtri prec a on sa vrati od lekara s dietatom. Rodic nemusi specifikovat ochorenie, ak sa nejedna o take, kde to podlieha hlaseniu.