Syn bude mat coskoro 6 rokov, chcela by som prenho vsak odklad skolskej dochadzky. Kedze sa vsak tento rok odlozili zapisy do ZS na april a ja neznala situacie som sa domnievala, ze testovanie zrelosti staci zabezpecit az po zapise, tak som cela nestastna prave zistila, ze nie je uplne jednoduche najst uz teraz termin v nejakom dobrom psychologickom centre v Bratislave. A pero pravde ani takych centier vela nepoznam. Poradite nejake ? Dakujem
@pribinak ano, v dubravke mame CPPPaP, len tam to robia skupinovou formou a neviem, ci to bude dostatocne ani nie tak z hladiska doporucenia odkladu, ci nie, ale skor z hladiska doporucenia, v ktorej oblasti s dietatom popracovat. skratka nieco trochu podrobnejsie, osobnejsie.
@matita ale to su male skupinky max po 8 deti, trva to vyše hodiny a potom ma rodic sedenie s psychologickou
Ten test co deti robia je omnoho obšírnejši ako v MS a aj clovek co tomu nerozumie na tom teste vidi, kde dieta potrebuje nievo docvicit alebo kde je slabšie oproti rovesníkom
CPPP test je pre skolu uplne postačujúce
@pribinak zrejme budeme musiet skusit na fedakovej, pretoze som skusala uz cenadu, tam su terminy september, jednu sukromnu psychologicku, ta sa tomu momentalne nema cas venovat. V skolke testovanie neabsolvoval, pretoze bol chory, takze ani ten prvy zakladny pohlad na neho nemaju, iba moje vypisane zakladne informacie a je to povodne extremny nedonosenec, takze jeho vyvoj je taky nestandardnejsi ako u beznych deti, preto by som mozno okrem testovania zrelosti chcela aj nieco podrobnejsie.
Ja som bola so synom individuálne v Petržalke na Hrobákovej, ale bolo to pred 9 rokmi, ale myslím si, že to tam je stále. A musím povedať, že čo povedala odborníčka to aj sedelo. Syna som chcela dať skôr do školy, lebo chcel, zrelosť dosiahol ,ale povedala že jemná motorika je ešte horšia, išiel do školy, perfektne mu išla, ale dnes je druhák na strednej a nevie si po sebe prečítať poznámky tak zle píše, proste tá jemná motorika bola ešte nezrelá, takže určite vyskúšaj.
Prosím učiteľov ZŠ 1. stupňa a učiteľov MŠ, rodičov, ktorych deti mali/ maju odloženu povinnu školsku dochádzku; o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci.
dotazníky sú anonymné
ďakujem
učiteľ MŠ
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.asp...
v ktorej mestskej časti bývaš, kazdy obvod ma vlastne CPPPaP