Prvý deň v škôlke

14. júl 2024

Ahojte synček 4 ročný ,nastupuje v septembri prvý krát do škôlky, minule ho nevzali z kapacitných dôvodov , a kvôli nks ,ale teraz sa podarilo a na celý deň ale na diagnostický pobyt do bežnej triedy ,podľa riaditeľky to zvládne a hneď dala celodenný pobyt a že si nemyslí že bude s ním problém.Ako taký prvý deň prebieha? Čo mu mám obliecť,niečo pohodlné alebo slávnostné ,aj na prezlečenie veci do skrinky? A ako dlho zvyčajne trvá ten prvý deň ,treba aj kvet pre učiteľku,
V auguste ideme ešte k ich psychologicke tak sa popytam ,A celkovo ako to prebieha ďakujem

mimusa_25
14. júl 2024

Ahoj, vieš čo veľa mamičiek má taký názor dať dieťatko hneď na celý deň ale ja som sa rozhodla ho dať ten prvý mesiac ( september) len na pol dňa - o 11:30 som chodila po neho. Do práce som šla až od októbra takže mi to tak vyhovovalo a zdalo sa mi dosť hneď dať dieťa na celý deň tam. Ale je pravda aj to že tvoj má 4 roky a môj synček nemal ešte ani 3 roky keď nastúpil. A obliekla som ho normálne pohodlne, tričko a kraťasy bolo ešte teplo začiatkom septembra, nič slávnostne a kvet som tiež nedoniesla. Do skrinky som mu doniesla pár tričiek na prezlečenie, nohavice krátke, dlhé, zubnú kefku plus pastu, hrebeň, slipy a ponožky. Samozrejme mamičky deti čo tam išli aj spinkať tak aj pyžamá aspoň dve keby sa stala nehoda počas spania aby mali na prezlečenie. Môj synček zvládol prechod z pol dňa na celý deň úplne v pohode, neplakal, ale tak to je individuálne a každá maminka si urobí ako jej to vyhovuje. Prajem veľa šťastia a úspešný nástup do škôlky 🙂

pribinak
14. júl 2024

Oblec mu pohodlne veci. Nie slávnostne. Normálne kraťasy a tričko
Bude jesť, lepiť, pôjdu na ihrisko, …..fakt netreba slávnostne oblecko

Do skrinky: náhradné tričko, slipy, kratase, ponožky, pyzamko, papuče
U nás mali aj fľašky s vodou

Čo robia cely deň? Hrajú sa, niečo kreslia, rozohrávajú na nejakú tému, idu na iránski, zas jedia a spia a zas sa hrajú

Ak odporúča riaditeľka dať dieťa na cely deň, tak ho daj na cely deň. Niekto dáva len doobedu a po pár dňoch ba cely deň

lenka2232
14. júl 2024

Urcite lepsie na cely den,ak by si ho dala len doobedu zvykne si na to a potom neskor to budes mat tazsie..
Oblecenie isto pohodlne,kratasy tricko..do skrinky nahradne oblecenie..
Deti su v skolke od 8:00 (aj skor) do 16:00 minimalne,zalezi od skolky..vybrat si ho mozes aj skor, 14:30 cca (kazda skolka to ma inak)
Kvet netreba v prvy den,ucitelka ma co robit s detmi,nie este aby riesila kvety 😉

sevrin
14. júl 2024

Ja si pamätám prvý deň v škôlke, učiteľka ma priviedla do triedy, tam mi povedala, že "tu sa budeš hrávať" a bol som vybavený. Nespomínam si na nič speci.

januska12323
14. júl 2024

Oblečenie pohodlné ako má aj doma, do skrinky na prezlečenie všetko od spodného prádla po vrchné plus pyžamo ale to ti určite povedia ešte pred nástupom ak niečo ďalšie treba. Prvý deň trvá normálne ako aj ostatné, budú sa hrať, tvoriť, desiata, pobyt vonku, obed, spánok, ďalšia hra alebo už prídeš pre neho.

domka222
14. júl 2024

Ako píšu, kraťasy,tričko. Do skrinky tričko, slipy,tepláky, pršiplášť. Zubnú kefku,pastu,papuče. A každý pondelok čisté pyžamo

jaskolka
14. júl 2024

Pohodlné oblečenie, podľa počasia, tepláky alebo kratasy, tričko, ponožky, papučky. Do skrinky ruksak s náhradným oblečením, pyžamo, pršiplášť, šiltovka. Pohár na pitný režim. Niekde chcú aj uterák, kefku, pastu, posteľné prádlo. Pred začiatkom roka by ste mali mať rodičovské združenie, alebo by mali poslať informácie bud mailom alebo keď ma škôlka FB stránku, tak by tam mali mat bližšie informácie, co treba doniesť.

zorkahorka
14. júl 2024

Na cely den je fajn, len sa nezlakni, ak bude prve dni plakat. Je to prirodzene a neustupuj.nechaj ho na cely den nadalej.
Urcite mu neobliekaj nic s gombíkmi a snurkami, ak sa z toho nevie vyzliect. Ucitelky sice s niecim spociatku pomozu, ale nemozu obliekat a vyzliekat x deti.
Zrejme tam bude uz prvy den spinkat, aspon u nas to tak je, tak pribal aj pyzamko, do skrinky nahradne slipky, tricko a teplaky.