Ahojte baby dnes bol syn 1 deň v škôlke bude mat 3 roky ...ráno bez plaču pohoda ....poobede som prišla po neho a učiteľka mi vravela , ze bije iné deti ,hádže po nich hracky, nespal a 2x sa pokakal 😵💫 ja nechápem toto správanie jeho zmení sa to ešte alebo nieje pripravený ?
@luccija toto pokakanie ja nejako neriešim stáva sa ....len ze bije deti hádže po nich hracky nikdy nebol v takom kolektíve deti 😪 však som aj dohovorala no len tým ze nerozpráva ešte je to ťažké 😵💫 mame aj druhé dieťatko na 2 mesiace
Ocitol sa bez teba v uplne cudzom prostredi, tak reaguje podrazdene. Moja prvy mesiac bila vzdy mna, ked som po nu prisla. Je este maly, nevie regulovat emocie a vybija si ich na detoch. Este to nevzdavaj, no bud pripravena aj na alternativu, ze pripraveny nie je. Okrem toho, ma malickeho surodenca, moze mat pocit, ze si ho odlozila niekam a nahradila. Skus mu to vysvetlovat stale dokola, ze to tak nie je a trav s nim vela casu.
A ako to je u vás v škôlke s tým pokakaním? Lebo u nás toto moc netolerovali. Pocikanie áno, ale pokakanie, ak sa to dialo často, vedeli pohroziť aj odkladom, prípadne dočasným vylúčením. A k tomu bitiu.. Chodievali ste na ihrisko? Tam sa ako choval k ostatným detičkám? Bil ich?
Skús mu to nejako vysvetliť, že to nemôže robiť. Lebo keď si to vezmeš z druhej strany, tak tie deti sú tam dnes prvý deň, je to pre nich beztak náročné a ešte ich má aj niekto biť, robiť im zle... 😔
No neviem. Každopádne to s ním skús nejak odkomunikovať ty, učiteľky ho tiež budú upozorňovať a verím, že sa to už nebude opakovať a všetko bude ok 😊
Asi ani nevie povedat, ze musi na zachod... to bude dost problem, uvidis este, po jednom dni skoro robit zavery.
No pokiaľ nebol zvyknutý bez teba, tak si ho prvý deň nemala dávať do škôlky na celý deň, je to veľa. Skús zajtra dať len na 4 hodiny, veď si doma, tak si to môžeš dovoliť. Treba byť trpezlivý, po jednom dni by som nejaké závery nerobila ešte.
naša malá ostala tiež takáto po prechode zo súkromnej školky do štátnej....v súkromnej žiadny problém, dobré dieťa ešte ju chválili či je taká dobručká a tichučká aj doma.....po prechode do štátnej sme iné nepočúvali len aká je zlá, že hryzie deti alebo sa pocikala....pritom naozaj v tej súkromnej nebol žiadny problém ani deti nehrýzla ani sa nepocikávala.....trvalo to aj 3-4mesiace....
Po prvom dni je úplne zbytočné riešiť ci je pripravený, či nie. To sa uvidí časom. Prvý deň je to taky sok pre tie deti, a treba sa pripraviť na ešte horšie chvíle. Učiteľky sú tam nato aby mu pomohli zvládnuť adaptacne obdobie a usmernili ho. Moja dcéra mala hrozne adaptácne obdobie. Nerada na tie chvíle spomínam, bolo to ťažké, chodila som s plačom zo škôlky co dcéra tak plakala ráno.urcite to komplikovali aj jej nekonečné choroby. Vždy sme začínali akoby odznovu. No nebolo inej cesty,ona musela byt v škôlke, doma som ostať nemohla a verila som učiteľkam,že to s nou zvládnu. Hlavu hore, dobre bude.
nás na dedine ihrisko žiadne nieje kde by sa deti hrali ale aj keď sa hral z deťmi nikdy žiadne dieťa nezbill a už vôbec nepostipal preto nerozumiem tomu.....no pokakanie zatiaľ nepovedala nič učiteľka ale to bude pravdepodobne zo stresu lebo nikdy nekakal tak veľa a navyše ráno bol na WC....a toto ze nerozpráva neznamená ze sa nevie pýtať na WC toto vie.... zajtra ho dávam len doobeda tak snáď to bude kus lepšie som smutná z toho pritom ráno bol úplne v pohode a keď som prišla po neho bol taky zostresovany veľa detí tam plakalo 😪
Kľud je to prvý deň tazky pre všetkých detí, rodičov aj učiteľky.
Neboj sa, bude lepšie. Chce to čas, on si zvykne. Hlavne aj ty sa snaž byť v pohode.
Že nespal je normálne, že sa pokakal možno zo stresu?Učiteľka tam je na to, aby ho usmernila, že sa hračky nehadzu, kamarati nebijú.Preco tam bol celý deň?to čo je pripravený sa uvidí ...bit deti mohol zo stresu, strachu ...na prvý deň nič moc rekapitulácia🤪neboj sa uvidíš čo bude ďalšie dni
Doma s ním porozprávaj prečo bil deti...často učiteľka nevidí, že niekto iný zaparal...bije sa aj doma má súrodencov?