Prvé dni v škôlke a nové slovné spojenia

18. jan 2023

Ahojte, malý je od pondelka prvé dni v škôlke. Chodí iba na pol dna, na spánok domov. Vraj počas doobedia za mnou plače a vraj najväčší plač má keď idú von, resp. na krytú uzatvorenú terasu. Keď po neho prídem neplače, je pokojný a spapa celý obed. Keď sa ho však spýtam ako bolo v škôlke povie že za maminou vrešťal. U nás sa toto slovo na krik nikdy nepoužíva ani ja ani muž to som si istá. Dnes zas povedal choď preč mám veľa roboty. To mu tiež nehovorím, vždy ak niečo robím poviem mu, že si dokončím tu a tu konkretnu vec a potom sa mi venujem. Povedal tiež, že učiteľka povedala že toto už nechce počuť a že niekoľkokrát zopakoval nevrešti, lebo ťa vyhodím cez okno. Ja viem, že deti zvyknú vymýšľať...Učiteľka vyzerá milá, vyšla mi aj v ústrety v par veciach ešte kym začal chodiť do škôlky a písalo sa o nej v dobrom keď boli diskusie o škôlke. Myslíte, že to vrešťať skôr povedalo dáke dieťa? A že to že má ísť preč lebo má veľa roboty bolo možno povedané kuchárke a on to iba zapocul? Neviem co si o tom myslieť...

annm81
18. jan 2023

Čokoľvek z toho mohlo povedať dieťa. Vrátane toho "choď preč, mám veľa roboty" - stačí, že takéto vety používajú doma.

simona20201309
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
18. jan 2023

Skratim to. Ráno sa opýtaj učiteľky, a nedomyslaj si.

anjelicek26
18. jan 2023

Rano sa proste opytaj. Ano na vrestanie sa mohlo stazovat ine dieta. A aj ucitelka ci kucharka ci upratovacka mohli mat vela roboty... moznosti je milion...

hilda08
18. jan 2023

No aj moj raz na ihrisku ked sa dake dieta zlostilo prišiel k nemu a povedal mu: toto si nechaj na doma!…alebo ked išiel rano do triedy, ja som este pozerala jedálny lístok, tak som počula ako učiteľka jednému dievčatku hovorí, ze sa nemôže pocikavat, lebo pride ujo s palicou a vezme ju 🙈 ale zas je vela veci, co sám povie, ze od koho to ma…pytala si sa ho na to? Moj prišiel aj so slovom pankhart ale to hned hovoril, ze kto ho naucil.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slavomira236
18. jan 2023

Mojej dcerky spolužiačka v škôlke stále hovorí Ježiš Mária ale to stále čakám kedy moja zacne

blumie
18. jan 2023

Ja neviem ale je kopec inych horsich vyrazov a je jedno kde to zapocuje. Zaklad je asi poucit dieta, ze tak sa slusny clovek nevyjadruje alebo ze sa to nepatri.
Moja dcera pocula v reklame na Mountfield ci na co to je teraz v Tv, ze - mam ta uz plne zuby a minule mi to povedala. Tiez som zostala zaskocena, lebo u nas som taku vetu este nepocula. Potom to zopakovala aj pri tej reklame (dovtedy som tu vetu ani nezachytila ako sa pani rozculuje na manzela). A pytala sa ma co to znamena, cize ani nevedela vyznam tej vety.