Prosím o radu s vypňovaním prihlášky do materskej školy

jagynka
2. apr 2019

Maminky,prosim neviem si rady nad jednou kolonkou v prihlaske? co napisat do kolonky: Adresa miesta,kde sa dieta zdrziava,ak sa nezdrziavana adrese trvaleho pobytu?Dakujem za radu.

nadejna7
2. apr 2019

@jagynka Ahoj, to je kolonka akoze pobytu kde byva ak nezije na adrese trvaleho pobytu, napriklad ma trvaly pobyt na adrese kde ty, ale ty vela pracujes tak on je cely tyzden od rana do vecera u babky, nevyplnala by som lebo sa zdrziavate normalne doma nie?

61zabka
2. apr 2019

Dobrý deň. Myslí sa napríklad prechodný pobyt, alebo ak sa dieťa zdržiava viac u babky ako doma. Ak býva doma na trvalom pobyte, netreba písať nič. S pozdravom ŽABKA.

marlenka222
2. apr 2019

@61zabka
@nadejna7 baby logicky ak je to adresa prechodného pobytu, musí ju mať dieťa nahlásené na tom.mieste, kde sa zdržiava teda na prechodnom ale aj ja stálom pobyte. Neviem na čo je dobré si znepríjemňovať život takýmito bludmi. Ak dieťa nie je hlásené na prechodnom pobyte, akurát si narobíte problémy so sociálkou a hlásením a vyhláseniami kde máte dieťa keď ste v robote a nie je v skolke. Na čo to škôlku zaujíma? V prípade že rodičia majú dieťa v striedavej starostlivosti a raz je na adrese otca a raz matky. Ale v Tom, čo píšete vy, je to neopodstatnené, bezpredmetné a nepodložené nijakým dokumentom, žije si narobíte akurát problémy. Ja by som nepísala nič. Kto vie, či babka nemôže dôjsť na adresu trvalého bydliska dieťaťa keď je rodič v práci, či nemáte dieťa u niekoho v opatrovani. Veď ak je rodič zodpovedný za dieťa, porieši si ho sám ako najlepšie vie a škôlku do toho po právnej stránke nič nie je. Takéto vyhlásenie o Tom kde sa dieťa zdržiava by som ja ak by nemalo nariadenu striedavý starostlivosť u otca, nikdy nepísala. To je akurát tak na ďalšie naťahovačky. Lebo každú jednu zmenu treba hlásiť

61zabka
2. apr 2019

Len pre informáciu, škôlky, ktoré nemajú právny subjekt, si žiadosť nevymýšľajú sami, viac-menej im to určuje zriaďovateľ. Ale áno, logické je, keď si nahlásite dieťa tam, kde sa zdržiavate.

marlenka222
2. apr 2019

@61zabka nemáš pravdu, lebo podmienky prijatia určuje škôlka sama. Zriaďovateľ nedáva návrh na podmienky, iba kontroluje. Ani rozhodnutie ti nepríde od zriaďovatelia ale od riaditeľa

nadejna7
2. apr 2019

@marlenka222 to ze ho strazi babka predsa neznamena, ze tam ma prechodny pobyt. Napisala som kde sa zdrziava a ze nevypisovat. Mas pravdu, ale ja som to myslela uplne inak.

marlenka222
2. apr 2019

@nadejna7 veď toto že to nie je prechodný pobyt, ja viem, pochopila som to aj tak aj tak. Babka ho môže strážiť kde chce, aj v parku :D alebo v Tescu (ako niektoré babky u nás v okolí čo sa s vnukmi vycapu do obchodov)

nadejna7
2. apr 2019

@marlenka222 Hej jasne, Aj tak to je len nejaka zbytocna kolonka, @jagynka nevypisuj 🙂

marlenka222
2. apr 2019

@nadejna7 presneeee

tanalyn
2. apr 2019

To máš normálne ako kolónku pre prechodný pobyt vieš 🙂 Ak bývate tam kde máte trvalý pobyt tak by som tam asi nevypisovala nič. Poprípade by som sa ešte spýtal škôlke, ak tam chcú nejakú inú adresu tak to tam len rýchlo dopíšeš

zanta3
2. apr 2019

@jagynka Mate jeden pobyt, nevypisuj to.

jagynka
autor
2. apr 2019

Babulky dakujem 🙂

ave17
2. apr 2019

Možno to je pre prípady, ako som ja, resp. moje dieťa. TP mam ešte u rodičov, aj teda dieťa po mne, ale reálne žijeme normálne s otcom dieťaťa u neho doma, čiže TP je u nás len o evidencii, ale reálne tam vôbec nebývame, aj u doktorky aj všade nahlasujem ten pobyt, kde fyzicky byvame,