Ahojte, Rada by som vedela vas nazor, mam pocit, ze nasa skolka sa od minuleho roku dost pokazila, bola novootvorena, 2 triedy. Vo velkom meste, v CR. Skolka bola ako rodinna, uzasne ucitelky, ako maminy, individualny pristup, pomahali riesit kopec veci s detmi, ked sa pocikavali a tak, tisili ich, ked plakali na zaciatku, deti aj rodicia sme boli nadseni. Mali tam kopec kruzkov, rodicia sme boli zapojeni do akcii skolky, ako jedna rodina....
Tento rok otvorili dalsiu triedu, aby tam dostali viac deti plus pridali pani riaditelke dalsiu triedu z obvodu - v susednej mestskej casti. Prisli 3 nove ucitelky. Vsetci sa velmi snazia, deti mali lyziarsky, plavecky vycvik, maju asi 5 kruzkov, stale kopec akcii, logopedku raz tyzdenne v skolke...
Ale...vela rodicov mame pocit, ze ako sa skolka zvacsila, je tam chaos. Kamaratka hovorila, ze sa im kazdy den nieco strati, aj ked to poda ucitelke do ruky. Mojej sa zase na lyziarskom v autobuse stratila rukavicka. Ucitelka jej vraj povedala, ze ked nieco znovu strati, tak na druhy den uz s nimi nikam lyzovat nepojde...Mala mi na druhy den stratila mikinu. Plakala, ze to ucitelke nemam hovorit, lebo ju nikam nezoberie.
V skolke nainstalovali videotelefon, na vyzdvyhovanie deti ked sme chceli aby aj niekto iny vyzdvyhol tak sme museli dodat potvrdenie s uradne overenymi podpismi. Riaditelka to od nas striktne pozadovala, aj ked sme raz urgentne poitreb. abybabicka vyzdvyhla, vynimocne. Nechcela malu vydat. Kamaratka hovorila, ze poslala priatela. Od neho nechceli vobec nic, ani do papierov nepozreli ci tam je napisany.
Poobede triedy spajaju, raz som tak vyzdvyhovala malu, dvere nechal niekto otvorene, do skolky mohol prist hocikto. Ucitelka na Wc, bola tam len upratovacka. Ani ma nepoznala, zobrala som si dceru, len kyvla...
Kamaratkin maly mal probl. so zapchouou, raz sa tam poobede pokakal nechali ho v tom poo aj cely kruzok, vobec ho neprezliekli...
Mala si parkrat na ihrisku zadrela triesku. Nemaju byt tie preliezky proti tomu osetrene aby sa to drevo odlupovalo?
Dakujem za nazory...
Neviem, ale my sme tiez na začiatku školského roku vypisovali papiere, ze kto môže vyzdvihnúť dieťa z MS, viem, ze je to tak aj v iných MS, je zo štandardne bezpečnostné opatrenie (normálna štátna škôlka)
@susik77 mňa skôr prekvapila reakcia učiteĺky na stratu rukavice a mikiny. to nie je učiteĺka, takto blbo zareagovať normálna učiteľka ani nemôže. Takže ja by som pani učiteĺke dohovorila aj s dodatkom, že takto sa veci nehľadajú.... Je jednoduchšie odbiť dieťa ako zdvihnúť riť zo stoličky a hľadať.
@bonaqa2013 : No prave...na koho sa ma ako v skolke obratit ako na ucitelky...Uz si na nu viac rodicov stazovalo. Zas na druhej strane, manzel to eskaloval a odvtedy je aspon predo mnou na malu mila. A dcera je bezproblemove dieta nastastie.
@susik77 riesite aj somariny. trieska v prste, jejda meni. ktore dieta si nezadrie triesku. deti sa vydavaju podla mna vsade len tomu, komu ma ucitelka povolenie od zakonneho zastupcu dieta dat. na kazdu osobu treba suhlas. ked sa skolka rozrastla, uz to nikdy nebude, ako ked to malicka skolka. viac, ucitelov, viac deti, viac problemov. bohuzial. ked tam ma ucitelka 20 deti na starosti, nemoze riesit, ci si niekto zabudne niekde rukavice, alebo nie. a zalezi aj od ucitela. mam pocit, ze v dnesnej dobe to idu robit ludia, ktory k tomu vobec nemaju vztah a nemaju na deti nervy. pouzivaju nevhodne vyrazy a autoritu si chcu ziskat dost divnym sposobom. treba sa na rodicovskom zdvihnut a poveda problem, aby sa riesil. musi to riesit riaditelka skolky.
@susik77 Treba si obehnúť rodičov, či je vás viac nespokojných, a podľa toho ako dopadnete si zvolajte rodičovské združenie a tam aj so všetkými p. učiteľkami aj s p. riaditeľkou prediskutujte veci ktoré sa Vám nepáčia a vadia Vám. V takomto prípade treba veci podľa mňa riešiť priamo a na rovinu.
Verím že niečo vybavíte.