Problémy v škôlke

monijak
13. jún 2024

Dobry den, prosim o radu. Mame doma predskolaka, a ide o to ze ma pravdepodobne mierne adhd, cakame na posudok od psychologa. Ucitelky v ms su oboznamene a aj napriek tomu sa cely rok ku nemu spravaju ako k najhorsiemu dietatu na svete. Uz mi pretiekli nervy a riaditelke som povedala ze sa mi nepaci ich pristup a spravanie k synovi. Je zivsi, neposedny. No ale prejdime k veci. Chodi domov bez nalady, separuju ho od kolektivu, raz ho nevzali na prechadzku, vyhodili mu prezuvky do kosa lebo suchy zips lepil o koberec, vyhrazala sa mu ze mu ich vyhodi von oknom, potom ked sa mu snazila vytrhnut pastelku tak ho pichla do ruky (ked nieco taham padnem dozadu a nie do predu) a spravila sa mu modrina, doniesol si kartonovy telefon co si vyrobil a ten mu roztrhla a vyhodila. Deti sa k nemu tiez spravaju odmerane, lebo to spravanie vidia u uciteliek. Celkovo vidim ze mu odvrkuju. Mam nazor od inej ucitelky z inej skolky ze by z tohto mali problem pokial by som to nahlasila. Je prosim toto ich spravanie v poriadku alebo to iba ja a ludia v okoli ktorim to poviem vidia tak ze to v poriadku nieje? Je aky je, ale stale je to dieta ktore sa ma citit pochopene a dobre hlavne v skolke. Dakujem

joesvk
13. jún 2024

Preložila by som ho inde.Oni sa ťažko zmenia.A jemu to môžu spôsobiť traumy ...

pribinak
13. jún 2024

Jezisi, netrap ho a prelož ho preč. Už dávno - pradavno mal byt v inej škôlke

Veď to sa s nik bude ťahať aj do školy, že on je ten zlý, že ho nikto nemá rad, že všetko zle je okolo neho

ms_green
13. jún 2024

Keby sa niekto môjmu dieťaťu vyhrážal, že mu jeho osobné veci vyhodí von oknom bola by to pre mňa červená čiara. To čo je pre boha za škôlku. Keby sa mi dieťa vrátilo s modrinou zo škôlky a zistím, že mu to úmyselne spôsobila vychovávateľka no to by som iný výstup v tej škôlke spravila.
Preložila by som ho už dávno.

beata_k
13. jún 2024

@monijak Ved ta ucitelka sa na nom normalne ventiluje. To je strasne ako sa k nemu sprava.

vyrovnanaosoba
13. jún 2024

@monijak ak máš dôkazy tak okamžite riešiť. Nech sa im do rúk nedostane ďalšie dieťa, to takto budú sikanovat. Ja by som im asi niečo urobila keby som toto videla. Chudák chlapček.

dskjhfdlkdjhl
13. jún 2024

@monijak To su co za ucitelky? Ved to sa neda ani citat. Tam by som poslala kontrolu. A dieta okamzite odtial zobrat, mozno nema ani ziadnu diagnozu, ale v takomto prostredi by som zacala vystrajat aj ja.

mimi3008
13. jún 2024

Je mi to luto, az mi vysli slzy, je mi luto tvojho synceka. Ak je v predskolskej, to znamena, ze so skolkou uz konci. Koncom buduceho tyzdna by som podala oficialnu staznost (preto az koncom bud. tyzdna, aby mu este nespravili z pomsty vacsie peklo). Neviem, na aku instanciu sa treba obratit, to si zisti, ale adresovala by som ju niekde vyssie, nez len riaditelke MS. Predides tak mozno tomu, aby takto trpelo nejake dalsie dieta.

deti95060810
13. jún 2024

pani učiteľka si zmýlila povolanie????
nepomohol by rozhovor aspoň s pani riad.?
syn mal podobnú učiteľku - až tak blbú zas nie, ale svojská bola.... syn na mš nechcel NIKDY ani len spomínať.
po istom čase išla p. uč. z mš preč - opatrovať dôchodcov do Nemecka.... sme sa všetci smiali že chudáci....

martul
13. jún 2024

@monijak a napriek tomuto všetkému ho tam každé ráno zanesieš?! Vieš, že sa tam trápi, veď z tohto môže mať traumy na celý život!

nikasamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
7miriam77
13. jún 2024

To čo sú za učiteľky??? Terorizovať dieťa 🥲🥲🥲. Veď hádam študovali, aby vedeli ako tak zvládnuť rôzne povahy detí. Toto chovanie učiteliek isto nie je ok. Synčeka mi je ľúto. Prelož ho inde, ak je to možné

andaluzia12
13. jún 2024

Pohľad z inej strany... Mám kamošku ktorá učí na ZŠ. Majú žiaka, ktorý má jasnú poruchu, nespráva sa ako ostatné deti, robí im zle, zabŕda do nich, absolútne nepatrí do školy k "bežným" deťom, učivo nestíha....Rodičia sú učitelia (na inej škole), ale nechcú si pripustiť, že ich dieťa je iné. Všetci trpia, deti, učiteľka v triede, asistent toho žiaka aj samotný žiak. Škola údajne nemôže konať, nakoľko rodič tvrdí že ich syn je v poriadku, nemá problémy a na žiadne vyšetrenie s ním nepôjdu...Aký je pohľad na takúto situáciu? keď rodičia aj ten žiak terorizujú ostatné deti aj učiteľky v ZŠ?

puertorico
13. jún 2024

@andaluzia12 jedine ak by riaditeľ zavolal riaditeľovi druhej školy, či by ho nevzali aby mal rodičov pri sebe a vedeli ho usmerniť. ale to neviem či sa môže . tiež poznám deti ktoré sa nezmestia do kože a učiteľky sú na nervy, vidím to aj keď idem pre malého do školy a tie deti čo robia to je brutál..... "trochu živší" môže byť ozaj hocičo.

danielahamar
13. jún 2024

@andaluzia12 pohľad ako mňa druhého dieťaťa rodiča by bol, že by som išla za riaditeľkou a riešila tých druhých rodičov a ich syna, celkovo situáciu. Teda ak by to na moje dieťa zle vplývalo samozrejme, nie len tak z nudy.

belllinka
13. jún 2024

@andaluzia12 no veď to, že máme tu iba pohľad z jednej strany. Všetci si ho tu predstavia iba ako chudáka chlapčeka, ale bohvie, čo ide od neho...

andaluzia12
13. jún 2024

Rodičia ho pôvodne chceli zapísať do inej školy, kde sami učia, na zápise sa však zistilo že chlapec je "trochu iný", neprijali ho, Spádová škola ho prijať musela, tak je v nej...

monijak
autor
13. jún 2024

@mimi3008 uz som rozmyslala nad staznostou.
A riaditelka mi povedala ze oni sa rozpravaju spolu s ucitelkami len malo. Takze asi tak to tam funguje

danielahamar
13. jún 2024

@monijak tak treba tú sťažnosť aj napísať, nie len o nej hovoriť

gab1sol
13. jún 2024

@monijak nechcem zľahčovať tému, ale ty si to videla? Ako vieš, ako sa k nemu správajú? Ak máš dôkaz, rieš to s riaditeľkou a nedaj sa odbiť. Ak to nebude riešiť, tak smer zriaďovateľ. Určite by som takéto správanie neakceptovala…

andrejka2424
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
letfenixa
13. jún 2024

@puertorico samozrejme že nemôže volať riaditeľ riaditeľovi, aby zobral dieťa. Jediný, kto môže riešiť umiestnenie dieťaťa do ZŠ, je jeho rodič.

letfenixa
13. jún 2024

@monijak ano, máš to riešiť. S učiteľkou, následne riaditeľkou, zriaďovateľom a inšpekciou.

monijak
autor
13. jún 2024

Dakujem vam za nazor. Rozhovor s pani riaditelkou bol, nepovedala mi na to skoro nic skor sa cudovala, lebo som ten typ co je ticho a neriesim ale uz mi pretiekli nervy, na zaver mi povedala ze ju to mrzi. Rozhodla som sa ze ho na obed budem bravat domov, nech tam navyse nieje ani minutu.
Ano videla som viac krat, ked som stala v satni ako mu vytrhla veci z ruky, prekrucanie ocami, neodpovedala mu ked sa nieco pytal.. Kopi sa to uz dlho ale uz to treba upratat. Je tu toho este omnoho viac, nechce sa mi to tu vsetko rozpisovat.
Ja si svojho syna nezastavam, viem aky je ze je to s nim obcas tazke, ma dni kedy nemame ziaden problem inokedy je to horsie. Je to o pristupe, sama to viem podla seba a mojho pristupu.
Co sa tyka rozumovych schopnosti, vie citat, pisat, pocitat, logicke myslenie ma nadpriemerne, co sme sa aj na zapise do skoly dozvedeli ked si ho tam testovali. Len ta pozornost je horsia. Neobsedi stale musi nieco robit a byt zamestnany

nikaeli
13. jún 2024

@monijak čo si robila doteraz? videla si, ako mu niečo vytrhla z ruky a nijak si nezareagovala? vyhodili mu papuče do koša a čo ty na to? čo chceš riešiť dva týždne pred koncom šk.roka? je predškolák, v škôlke končí, nikto sa tým zaoberať nebude...

martul
13. jún 2024

@monijak budem sa opakovať. Ja napríklad nechápem tvoj postoj. Vieš o Tom , že mu tam doslova ubližujú, dokonca si bola priamo svedkom toho a čo si spravila keď si to videla? Píšeš, že to trvá dlho. A proste si ho tam naďalej nosila a teraz dva týždne pred koncom ho budeš nosiť,,len doobeda?!" To mi akože ubližujú len poobede?! Akože nehnevaj sa, ale ...

dennissa16
13. jún 2024

@monijak toto peklo so škôlkou som zažila aj ja. Neprajem nikomu. Presne rovnaké veci… papuče so suchým zipsom sme menili za nasuvacie, lebo sa hral so zipsom ….nakoniec aj tie nasuvacie mu dávali do poličky,lebo sa hral s pätou. Za trest mu vysypovali hračky z boxu a musel ich ukladať naspat niekoľkokrát ..
Deti ho nemali radi.
Knihu by som vedela napísať.

mili2016
13. jún 2024

@monijak bohužiaľ aj takéto učiteľky sa nájdu a je ich stále viac a viac. Nechápem načo do riti idú vykonávať túto profesiu keď k deťom nemajú žiaden vzťah 🤷🏻‍♀️. Zažili sme niečo podobné syn si tu traumu nesie už dosť dlho a to je už na ZŠ. Stále mi hovorí že to bolo jeho najhoršie obdobie aké si pamätá

lesanka845
13. jún 2024

@andaluzia12 prepáč,ale deti s adhd nie sú bežné deti.Kam by podľa Teba mali chodiť,ak nie do normálnej ZŠ.Uz pred 20.rokmi sa takéto deti integrovali do bežných ZŠ.A podľa Teba rodičia neriešia,to asi tak celkom pravda nebude,keď má dieťa prideleného asistenta.Mozno je chýba v tom,že si s asistentom nesadli,keď sú problémy.Aj to sa stáva.Lenze asistentov je malo a nie všetci aj dokážu s deťmi pracovať.Ale to už je iný problém,za to deti nemôžu.