Ahojte prosim ma niekto skusenost?Dcera nastupila prvy rok do skolky.na 4den mala uraz padla na oko v skolke...bola doma tyzden kym oko neodpuchlo a nezmizli monokle hneď ostala chora tak bola doma dokopy tri tyzdne..potom sla do skolky velmi sa opat tesila a po vyzdvihnuti sa cela triasla ..bolo mi povedane ze si prave zahryzla do jazyka 🤷odvtedy bola skolke dva krat ..uplne je v sterse ked ju tam beriem hned chce kakat ..je problem ju tam dostat..nechcela tam posledne dva dni jest ani piť ani spat len plakala..nvm ci to mam brat ako prechodne obdobie a pockat este a kolko pockat vobec alebo co..ona nikdy nebola taky mojkacik ze na mame zavesena a teraz zrazu takto..neviem ci to mam pripisovat urazu alebo to prejde..no nechať ju tam 7hodin plakat nemienim.mate niekto podobne skusenosti??
@zdrexa môj bol prvý krát tiež tak. Prvý týždeň v pohode, potom plakal, plakal, plakal (a to ráno som ho v pohode odviedla, sám odcupkal do triedy, ja v kľude do práce a okolo pol 9 sa to vraj začalo). Chodila som po neho na obed, zas pekne sedel v triede, kľudný, a učiteľka celá zničená, že plakal až do obeda, rozplakával samozrejme iných a na obed sa ukľudnil v jedálni, zjesť síce nič nezjedol, ale od obeda už pokojne čakal na mamičku 😁. Keby som nevidela že má oči červené ako angorák, normálne by som si myslela, že učiteľka vymýšľa... Nakoniec to skončilo tak, že po dvoch týždňoch snahy o adaptáciu mi ho žiaľ vrátili, že mám prísť s ním o pol roka. O pol roka vďaka korone všetko zatvorili, takže napokon bol doma od októbra až do mája. Potom v máji bolo všetko v pohode, jedoducho potreboval trochu podrásť. Nadšený nie je ani teraz že treba chodiť do škôlky, ale v pohode tam prežije deň, občas nejaká slzička je, ale učiteľky hovoria že v triede je úplne v pohode.
@zdrexa no jej '' muchy '' sú stále také isté.. Niekedy neje, lebo všetko je pre ňu fuj... A to už je predškolačka, keď bola malá sama doma málokedy jedla, od stola utekala preč.. Plakala, keď ju zobudili po spánku aj pol hodinu.. To robila aj doma.. No v škôlke sa musí poslúchať a tam naozaj ani nič iné nezje, keď nechce, tak potom je hladná 🤷♀️robia to aj iné deti, ale to k tej adaptácii patrí.... Ja som teraz s tretiakmi a štvrtákmi, no ani oni nejedia - niektorí napr.polievku. Ale ja to do nich nebudem tlačiť...
@zdrexa poraď sa s učitelkou.....môžeš skúsiť ju dávať len na pol dňa...ono ostatné deti si to už "odplakali", zvykli si, vytvorili sa kamarátstva, tvoju to len čaká....ale rovnako to môže byť , že ešte nie je pripravená...v každom prípade ešte pár dní počkaj, takto reaguje veľa detí po nástupe do škôlky a potom sa to utrasie, zistia že mama pre ne príde...rovnako zistia že ak nič nezjedia, budú hladné....hlavne žiadne lutovanie keď ju tam dávaš či ideš pre ňu....
@zdrexa no ona si asi nestihla zvyknúť a bola dlho doma, dala by som ju na 2 hodiny alebo pol dňa, či sa to nezlepší, skúsila vydržať ešte dva-tri týzdne a uvidíš, ako to pôjde, určite by som ju tam nenechala celý deň plakať, môj najstarší plakal 3 mesiace, ale vždy len ráno pri luceni, potom už bol v pohode
@zdrexa ja som ucitelka v ms a ako pisu vysie kazde dieta si musi svoje odplakat.A presne taky pripad ako vasa dcerka velmi dobre poznam je to o zvyku skuste jej doma hovorit o tom ze po nu pridete upokojte ju a ubezpecte ze bude vsetko v poriadku aby mala istotu.Ona si zvykne predsa bola cely ten cas s mamkou doma a teraz je medzi cudzimi tak je to prirodzene.Len s tym neseknite ze ju prestanete davat lebo to bude mat o rok este horsie alebo ze ju nechate nejaky cas doma ona bude vediet ze moze len zaplakat a ostane doma.
@lara45 no toto je tiež individuálne, kamoske dcérka plakala v škôlke a doma robila scény, psychologicka im poradila nechať ju doma aspoň pol roka, tak ju mali doma, potom znovu nastúpila do škôlky a úplne v pohode bez plaču si pekne zvykla, proste u nej to chcelo len čas
@janickacrazy ako pisete kazdy pripad je individualny.My sme mali jednu ziacku ktora chodila bez problemov do skolky raz sme ju poslali domov lebo sa stazovala na brucho na druhy den prisla s placom nic jej nebolo len si zaxifovala to ze ak bude plakat tak zavolame mamke a pojde domov.Takto sme sa tahali tyzden ked videla ze to nefunguje lebo mamka je v praci prestalo to..Samozrejme nenutit dieta nasilu len podla skusenosti nevidim vazny problem v tomto pripade.
@zdrexa joj chudatko... Niekomu sa fakt smola lepí na päty. Ani sa nečudujem, že tam nechce ísť. Spojila si tie všetky bolesti so školkou... Nemám skúsenosť, ale veľmi držím palce, aby ste to zvládli. Určite si nakoniec zvykne a bude jej tam dobre... Hoci niekedy to musí ísť nasilu. Nie je tam niečo, čo sa jej páči? Slúžilo by to ako motivácia, aby nabudúce išla....
Myslím, že ostatné deti si už '' odplakali'' a na nu to prišlo až teraz, lebo tam nebola.... Moja sa tiež tešila do škôlky prvé 3 dni... 4. Začala revať a na 5.som ju do škôlky ťahala proti jej vôli 🤷♀️