Problém v škôlke

silviachlpekova
3. sep 2020

Dcéra bude mať 3a pol roka dnes bola druhý deň v škôlke,učiteľka hovorí že je neprisposobiva,neposedna, útočí na deti,nespí a vyrušuje iných neviem čo robiť.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
3. sep 2020

@silviachlpekova pane Bože, však chodí do MS až 2 dni. Aj to dieťa si musí zvyknúť. Chce to trpezlivosť. Môžete sa doma zahrať na škôlku, aby dcéra videla, že musí poslúchať
Nič, zajtra ju normálne zanes

korunka1
3. sep 2020

@silviachlpekova tak ta uciteľka bude genius ,ktora sa nasla vo svojom povolaní. Po dvoch dnoch toto skonstatovať.
Ty nerob nic, ona nech si robi svoju pracu.

silviachlpekova
autor
3. sep 2020

@pribinak ja tiež vravím,len je tam iba učiteľka nie je tam riaditeľka uvidím čo povie ona.

pribinak
3. sep 2020

@silviachlpekova ešte by som to neriešila. Nechaj tomu ešte pár dni čas. Možno o týždne pani ucitelka ani nebude vedieť že má tvoju dcéru v triede. Deti reagujú veľmi rôzne a kto je prvé dni divoký, obnose dni môže byt tichučko ako muška, najmä ak si dcéra nájde kamosku či kamosa

petulda333
3. sep 2020

@korunka1 tak zas jej nemoze povedat, ze je poslusna ked nie je. Upozornila ju co je dobre
@silviachlpekova s dcerou sa porozpravaj a uvidis co bude o par dni. Syn mal v prvej triede tiez dievca aj chlapca co bili ine deti. Chlapec po par dnoch prestal a dievca stale viac a viac az ju vyradili

marianeta
3. sep 2020

@silviachlpekova veď je tam dva dni..Dieťa je frustrované,je to pre ňu veľká zmena..Takto ju onalepkovat po dvoch dňoch.. Ráno plače keď ju tam vedies? Inokedy sa k deťom takto správala? Napr.na ihrisku..

silviachlpekova
autor
3. sep 2020

@marianeta neplače vôbec.Niekedy na ihrisku vyhnala deti s hojdačky

asia83
3. sep 2020

Nuž, máte nevychované, drzé dieťa. Čo s tým robiť? Razantne, prísne ju vychovávať. Učiteľka sa určite nevyžíva v tom, že klame o správaní nejakého dieťaťa. Lenže tu máme výkvet rodičov. Dieťa je skvelé, učiteľka krava. Každá si myslí, že má doma vychovaného génia. Každá z vás za katedru na týždeň. Povinne. A do triedy deti aké máte doma a horšie, ak existujú.

mogaa
3. sep 2020

@silviachlpekova rozprávala si sa o tom s dcérou? toto sú veci ktoré si učiteľka "nevymyslí" len tak....dieťaťu treba dohovoriť a dať čas - práve na toto je adaptačná doba...treba sa pýtať na konkrétne prípady - na koho dieťa zaútočilo, prípadne si to overiť u iných detí...to, že nechce spať je normálne, ale musí ticho ležať aby nebudilo ostatné deti.....takže vždy sa pýtať na konkrétne prípady, môžeš si ich overiť u iných detí alebo pred škôlkou sa porozprávať s mamičkou dieťaťa ktoré dcérka "napadla"...nesmie robiť deťom zle, pokiaľ sa budú sťažovať mamičky že deti bije, sáče, škriabe, kope - môže to byť dôvod na vylúčenie...ono deti sa aj pobijú aj posáču to nejaký väčší problém nie je - problém je ak sa to bude opakovať a bude stále taká....takže len dohovoriť že sa to nesmie, vždy sa o to porozprávaj aj s dcérkou prečo to urobila a treba jej vysvetliť ako má reagovať miesto toho aby niekoho bila - môže ísť napr.za učiteľkou a povedať jej to...učiteľky sú tam inak dve a z jedného dňa ani týždňa sa nejaké závery nerobia....problém bude naozaj ak bude deťom robiť zle stále....pýtaj sa vždy učiteľky na konkrétne prípady a preber to s dieťaťom, prečo sa to stalo a ako....ono môžu to byť prkotiky ako dieťa jej vezme hračku , tak ho sotí alebo sa deti budú klbčiť o hračku - s tým si ale učiteľky vedia poradiť...sú ale aj deti ktoré sú v škôlke zlé a robia zle stále iným deťom - tam to už problém je...takže vžda sa spýtať učiteľky čo konkrétne urobila a kou a prebrať to s dieťaťom, prípadne ak to učiteľka nevidela - učiteľka sa môže spýtať aj iných detí ako to bolo....

jaass
3. sep 2020

@silviachlpekova ako sa píše vyššie. Dcérku posadiť a vysvetliť čo môže, čo nemôže. Čo ju v škôlke čaká, prečo tam musí chodiť atď atď 🙂 chce to čas 🙂

terezka1947
3. sep 2020

@korunka1 ono......nie ucitelka,ale rodic si ma robit svoju pracu.
Trosku ubrat na drzosti,bohorovnosti.....
Pretoze deti same o sebe zle nie su,dokonca ani autorkine dieta nemusi byt.
Skratka,nova situacia,zvyka si....postupne sa nauci. Treba doma vela vysvetlovat.
Nahodou,je dobre,ze ucitelka povie veci narovinu....aspon vie rodic zareagovat.

korunka1
3. sep 2020

@terezka1947 akoze po dvoch dnoch hned zdiagnostikovat dieta? Keby to povedala po mesiaci. Jasne, nemusi byt anjel to dieta,na kazdom sa najde nejaka chyba. Ak sa budem drzat info od autorky,tak posudzovanie ucitelky mi nepride uplne ferove

terezka1947
3. sep 2020

@korunka1 mozno to vobec takto cele nebolo. Mamucka sa opytala ako dcera....odpovedala. tak ako je.
U nas som tiez pocula,mamicky sa pytali ako deti...boli novacikovia.
A ucitelky vysvetlovali a tiez na rovinu.

deti95060810
3. sep 2020

pokračovať v návšteve MŠ.... moc sa mi nepáči takáto pani učiteľka ktorá po dvoch dňoch návštevy takto znechutí dieťa a rodičov....🙄
vybrala si pani učiteľka správne povolanie? nech si odpovie sama....

mogaa
3. sep 2020

@deti95060810 tak učiteľka by to zrejme nepovedala ak by išlo o ojedinelú situáciu....niektoré deti sú naozaj zlé a robia deťom zle a to treba riešiť čím skôr....učiteľka môže dieťaťu povedať že sa to nesie, ale rodič o tom má vedieť a má to tiež prebrať s dieťaťom.....v triede je 20detí, učiteľka nemôže dávať pozor len na jedno aby náhodou nerobilo zle.....určite by to učiteľka nepreberala ak by dieťa raz sotilo iné dieťa alebo by mu vytrhlo hračku.....

petulda333
3. sep 2020

@korunka1 aka diagnostika? Neprehanaj. Zjavne sa matka pytala ako bolo tak jej povedala. Navyse sama pise, ze na ihrisku vyhana deti, tak asi az taky anjelik nie je

terezka1947
3. sep 2020

My sme v skolke riesili iny problem. Dievcatko bilo deti,bilo ucitelku. Darmo ucitelka vravela rodicom-nemala pravdu,ona bola neschopna podla mamy dievcatka,ze ju nevie zaujat. Nakoniec to skoncilo vypovedpu ucitelky. Dievcatko ostalo,ostatni.rodicis sa stazovali,riaditelke,zriadovatelovi....mamicka to vzdy nejako obkecala. A riaditleka drzala,s nou. Dievcatko odislo. Na ZS riesili v prvom.rocniku pokracovanie sikany.....akurat,tam riaditel zavolal rodicov opakovane,ked nepomohlo,dievcatko vylucili.
Zla bola najprv ucitelka v skolke,riaditel na ZS...a zrejma v zivote bude tych zlych a neodbornych pedagogov viac.
Lebo....doma si s detmi nevieme poradit,ale cakame,ze ucitel ich prutikom zmeni a odrazu bude len moje dieta riesit,ostatni.budu stat cely cas v kute.

majah212
3. sep 2020

@silviachlpekova nepíšeš,či sa tak dcérka vždy správala napr.na ihrisku pri deťoch,doma a pod. Či ide o novy druh správania u nej alebo sa aj doma tak prejavuje pri interakcii s deťmi,druhými ľuďmi. Ako by si ty charakterizovala dcérku? Správala sa už tak?

elzusa
3. sep 2020

ja si myslím, že v inom prostredí teda v škôlke sa dieťa zrazu svojim správaním úplne neotočí, že teda pokračuje viac- menej v tom, ako je naučené fungovať v prostredí doma. Jednoducho, že sa z poslušného dieťaťa nestane za dva dni nejaký agresor. Ten základ je už tam , s tým už dieťa prichádza a ten základ nadobúda v rodine- pretože tam sa narodí, celý čas pohybuje, vníma správanie ostatných, zrkadlí, je v nejakej interakcii- už prichádza s naučeným správaním. V inom prostredí sa to môže iba viac zviditeľniť, ale vytvorilo sa to doma. teraz neposudzujem, len si myslím, že treba vnímať svoju interakciu doma.

letfenixa
3. sep 2020

@terezka1947 zo ZŠ sa dieťa nedá vylúčiť

amanta5
3. sep 2020

@letfenixa samozrejem, že dá. Aj keď to to nie je "formálne" vylúčenie. Ako pokračovanie dajú podmienku psychologický posudok a keď je veľmi chcú, tak "prinútia" aby sa dieťa vzdelávalo individuálne (doma). Do školy chodí len na povinné preskúšanie. či a ako prebrali doma učivo.
Ja poznám mnoho takýchto prípadov....

90909
3. sep 2020

Ja zas nechápem prečo je problem v tom, ze je matka oboznámená, ako jej dieťa zvláda, resp. nezvláda škôlku. Ja sa tiež informujem ako bolo, ako sa správal. Či ostatným je to ako fuk? A to ma ta učiteľka klamať, či ako? A na druhej strane mi fakt nedá, ale začínam mat plné zuby toho ako sa v dnešnej dobe bagatelizuje agresivne soravanie detí. Veď on len ešte nezvláda emócie, on je temperamentný, on e neviem aky a bla bla bla. Ako pardon, ale nechápem prečo by som si mala ja nechať otlkat dieťa, lebo iné to nedáva. Túto situáciu treba razantne riešiť a ma sa na tom podieľať aj rodič! Pozrite sa na to aj zo strany tých rodičov, čo ich deti toto v povahe a my máme ako ticho trpieť kým sa ine dieťa spamätá alebo čo?

amanta5
3. sep 2020

@silviachlpekova a doma sa vedela prispôsobiť? Vedela spolupracovať pri domácich prácach, pri hre?
Ak si si odpovedala na moje otázky nie a ak aj doteraz doma častejšie útočila často na iné deti alebo iných ľudí, odporúčam smer dobrý psychológ.

silviachlpekova
autor
3. sep 2020

@amanta5 ona bola so mnou doma nemala na koho útočiť hrávala sa sama.

amanta5
3. sep 2020

@silviachlpekova ako mám rozumieť tomu, že sa hrávala sama? Hrávala sa úplne sama? S tebou sa vedela a chcela hrať? Na ihrisku ste nikdy nebola? Nemá sesternice, prípadne bratancov, alebo na ulici/v paneláku nikoho koho by ste občas stretávali a bola príležitosť na trávenie spoločného času?

silviachlpekova
autor
3. sep 2020

Iné je keď je tam pol roka a iné druhý deň.

silviachlpekova
autor
3. sep 2020

@amanta5 doma sa hrávala sama a na ihrisku s deťmi normálne aj doma so mnou.

stanulienkat
3. sep 2020

@silviachlpekova mozno preto,ze sa hravala sama, nevie fungovat v kolektive. Nemusis kazdu kritiku hned brat osobne a kazdu blbost vesat na MK..

amanta5
3. sep 2020

@silviachlpekova tak by som jej dala ešte viac času, dva dni je ozaj málo. 🙂 Aj keď na druhej strane je dobre, že ti učiteľka povedala hneď na začiatku, že je nejaký problém. Skús sa s dcérkou doma o tom viac rozprávať.
Ale i tak mi to trochu vŕta v hlave. Doma sa vedela prispôsobiť zmenám? Pomáhala ti s domácimi prácami? Bolo zväčša poslušná, alebo naopak?