Kočky chcem sa vas spytat ako by ste riesili podobny problem, ako ma moja dcerka s ucitelkou...mam taky pocit ze ucitelka nema moju malu proste rada, raz som prisla do skolky a stala som sa svedkom incidentu ako ucitelka kricala ale doslova revala na moju malu ze preco chodi po kolenach? podotykam ucitelka mi stala chrbtom a neviedela ma...az ma zbadala tak mi len povedala ze jej musela vynadat lebo robi zle...za taku blbost a tak revat? zda sa mi to zbytocne, ked sa moja mala ozvala ze predsa aj druhe deti chodia po kolenach tak jej na to stroho odpovedala ze to mna nezaujima chodila si ty!!! Kazde dieta nazyva pekne Lenka, Danka, Natalka, Samko, Petko len moja mala je len Simona! Nechcem vyzniet ako nejaka hystericka mama ale trosku mi to vadi...
Ked mali mikulassku besiedku a vystupovali pre rodicov moja dcerka bola stale len v zadu, taka odstrcena, ked sa ucitelky pytam ako napreduje Simonka, ci sa jej zda ze je pripravena do skoly tak len odsekne ze ona je stale taka hrava a ze to uz nieje dobre, ze by mala byt rychlejsia lebo v prvej triede nebude stihat a nikto na nu cakat nebude...
Dneska bol zas medzi nimi dalsi problem, jedno dieta nieco spravilo ked boli na prechadzke a tato dotycna p. ucitelka bola v predu a v tom ako sa otocila tak ci si myslela ze to spravila Simonka, tak na nu zas len nakricala ze Simona prestan, mala jej povedala ze ale to spravil Petko a ucitelka ze Simona neklam!
Baby poradte mi mam sa s ucitelkou uz porozpravat alebo to mam este nechat tak? Neviem co mam spravit aby to nebolo este horsie, mala mi pride strasne taka zakriknuta v poslednej dobe...ako by ste toto riesili vy? Dakujem za odpoved
Som z toho smutna ☹
Určite to treba riešiť. Už nečakaj.
nahlasit riaditelke, a riesit to dalej az k vyhadzovu ucitelky, ved to je sila co tu pises, ja uz by som tam svoje dieta davno nemala, urcite to zle vplyva aj na tvoju dcerku, cim skor prec malu z tej skolky.
chapem, ze ta to trapi. Urcite by som sa o tom s pani ucitelkou porozpravala a poziadala ju o zmenu pristupu. Trva to uz dlhsie? Ak rozhovor s pani ucitelkou nepomoze, obratila by som sa na riaditelku skolky.
@helenka2 Ach jaj uplne ta chapem. My riesime teraz tiez problem so skolkou ale ineho charakteru, no nechcem sa tu o tom rozpisovat. Ak mas zaujem napisem ti do IP. Ja na tvojom mieste by som sa najskor skusila porozpravat s riaditelkou a podla jej postoja by som sa zariadila. Viem ze najst miesto v inej skolke asi bude velmi tazke, ale ked sa tam malej nadalej nebude pacit a bude ako ty hovoris zakriknuta tak asi bude pre nu lepsie zmenit skolku ak to bude mozne.
Riesit a rovno s riaditelkou... 😠
ja som podobnu vec riesila s riaditelkou a pomohlo to. U nas bol problem, ze dcerka mala v skolke uraz a odvtedy sa zacala bat chodit do skolky a aj chlapca, ktory jej uraz sposobil. Len plakala, nechcela tam byt, bala sa a ucitelky mi volali po 40tich minutach - hodine, ze si mam prist pre dieta, lebo sa s nou neda a stale len place. Az ma to nastvalo a zacala som zistovat ako mala k tomu urazu vlastne prisla (dieta ju udrelo do tvare hrackou a rozbilo je nos, a vcelku poriadne) a vypytala som si zaznamy z kamery. Neukazali mi ich, ale na druhy den boli vsetky ako med a Mia je dobra a sikovna, oblubena, super dieta...dovtedy bola zla, umrncana, hrozna a podobne. Podla reci v zakulisi boli pri inom dietati a nikto na drobcov nedohliadal a aby toho nebolo malo, tak pre toho chlapceka to nebol prvy incident podobneho razu v skolke..
Je učiteľka na triedu sama? Alebo je tam aj druhá učiteľka? Ak áno, tak by som sa opýtala na dcérku tej druhej učiteľky. S touto učiteľkou by som sa slušne porozprávala, že dcéra je už veľké, vnímavé a doma rozpráva o nepríjemných zážitkoch s učiteľkou, o nespravodlivosti. Ak by sa to nezlepšilo, určite riešiť s riaditeľkou.
Hlavne sa NENECHAŤ ODBIŤ!
@helenka2 fúha, asi poprosiť o stretnutie s pani učiteľkou aj riaditeľkou a v pokoji sa spýtať, kde je problém a aj opísať problémi Simonky-že je utiahnutá, že ja neviem sa bojí pani učiteľky a spýtať sa ich na názor, či si myslia, že aj tým oslovovaním postupujú správne teda tá učiteľka. ja by som to riešila bez emócii a so svedkom (riaditeľkou).
urcite by som ju tam nenechavala kym tam je ta ucitelka, resp. by som ju poprosila, nech sa k nej sprava ako k ostatnym detom...lebo ti ju iba zbytocne zakrikne..ja tak neznasam tieto typy uciteliek..a riesila to s riaditelkou, resp. vzala odtial dieta a nasla si skolku, kde su ucitelky z tvojho dojmu ok.
my sme mali problem s jednou ucitelkou tiez...ale co viem,boli sme v poradi asi sti a stale je tam....ono v podstate si zrejme vyhliadla mna a na mne a malej si liecila komplex nejaky....je to ucka, ktora nedokoncila vysku,je arogantna,odmerana,zla,no proste cruela....moju dcerku porovnavala verejne,ze nevie to a to.podotykam ze mala 2,5r a bola v skolke malokedy lebo vzdy ochorela....ona sa nevie obliect,zaviazat snurky a ta to vie.....tak ma raz vytocila,ze verejne som ju poslala niekam,okamzite sla za riaditelkou,konal sa rozhovor za pritomnosti vedenia kde sa mi verejne ospravedlnila,so slzami v ociach,rozklepana...vynadala som jej,ze ak sa nevie chovat,nech ide na farmu kdesi k zvieratam,ze si nezelam,aby sa ozyvala k malej,ze ta druha ucitelka nech vsetko riesi ci so mnou,alebo malou,zhodila som ju nekompromisne,bez vycitiek.....s dorazne som ju upozornila ze este jeden preslat a poslem skolsku komisiu na nu,kontrolu a chcem vidiet jej psychotesty ci vobec moze s takymto pristupom robit s detmi.dodnes som presvedcena ze je to cvok,bola som svedkom ako krici po detoch,susedky sa na nu stazovali,mala mnostvo problemov.....dnes mala tam uz nechodi,aj kvoli chorobnosti aj kvoli tej ucke....
@helenka2
Najmä si vopred premysli, na čo presne sa chceš sťažovať.
To, že tvoju dcéru volá Simona - volá sa tak tvoje dieťa? Má tak napísané v rodnom liste? Ak áno, na čo sa chceš sťažovať? Ak by jej nadávala, dávala nepekné prezývky, to by si mohla uspieť. S týmto - vyznieš ako hysterka. A že iné deti volá aj eufemizmami? To NIE JE ARGUMENT. Ty azda všetkých vo svojom živote voláš zdrobneninou krstného mena? Ak ti nie je niekto sympatický, napr.? Možno jej tvoja dcéra jednoducho sympatická nie je. Tak ju volá vecne.
Na besiedke bolo dieťa viac vzadu - a? Všetky ostatné deti stáli v prvom rade a iba tvoje dieťa stálo za nimi? To asi nie. Ak bola v druhom rade, aj rodičia ostatných detí sa idú sťažovať? Netuším, aká bola choreografia, to vieš ty. Tiež mi to ale príde ako irelevantná sťažnosť.
To, že na tvoje dieťa kričí - bola si svedkom. Tu by si mohla uspieť. Je otázkou, nie však argumentom v prospech učiteľky, či to je jej štandardné správanie, alebo sa tak správa naozaj IBA voči tvojej dcére. To si vopred prezisti, napr. aj rozhovormi s ostatnými rodičmi. Aby si šla na prípadný rozovor už pripravená.
Ďalšia vec - k situácii na prechádzke, si si na 100% istá, že v danej situácii bola tvoja dcéra nevinne? Boli na prechádzke dve učiteľky, alebo iba táto? Nevieš sa napr. o konkrétnej situácii informovať aj u tej druhej, ak tam bola?
Rovnako, už to písal aj ktosi vyššie, trieda má vždy dve učiteľky. Ako tvoje dieťa hodnotí tá druhá? A tvoja malá - napr. nie je to tak, že sa teší, ak je tam tá druhá, ak táto, tak nie? To by mohlo tiež mnohé objasniť.
Kadopádne, šla by som asi najskôr za konkrétnou učiteľkou, slušne sa jej spýtala na to, kde je problém. Ak by si neuspela, tak potom za riaditeľkou.
Napísala som to asi dosť obšírne, ale možno ti to pomôže, aby si vedela vecne argumentovať. 😉
Kocky dakujem vam za vsetky odpovede, samozrejme ze v triede su dve p. ucitelky a aj to ze tu jednu ma rada a tu druhu nie uz o niecom svedci...jasne moja dcera sa vola Simona, ale v triede su Simonky dve a ta druha je Simonka, moja je len Simona...
Nemyslim si ze by si to vsetko mala len tak povymyslala a to ze som to na vlastne oci videla ako po nej ziape ze chodi po kolenach v triede a ostatne 3 dievcata to robili tiez a tym nepovie nic? tak to je trosku cudne, skusim sa najprv porozpravat s tou druhou p. ucitelkou aky ma na to ona nazor a som zvedava co mi povie...nechcem aby to malo na malu nejaky zly vplyv...
@heni79 mas v niecom pravdu, ale ucitelka by mala dbat o to, aby medzi detmi nerobila rozdiely, ak jednej hovorim Simonka, mala by aj druhej, ked pouziva zdrobneniny mien pri oslovovani mala by tak robit pri vsetkych detoch, nie len pri tych, ktore su jej synpaticke
Je to pedagog, musi sem-tam dvihnut hlas to beriem, ale nie hucat na deti, to je zlyhanie, to si moze dovolit ucitelka osmakov a nie skolkarov
Urcite by som to riesila, porozpravala by som sa s ucitelkou, hned. Problem sa vsak podla mna len tak lahko nevyriesi, uz to v tebe zostane. Ak je priestor pre zmenu triedy alebo aj skolky, riesila by som to zmenou. Tiez sme mali podobnu skusenost
No, vrieskať na dieťa za lozenie po kolenách? Tá pani má nejaký problém a vy by ste rozhodne nemali byť jeho riešením. Chápem, že sa bojíš, že po rozhovore bude s tvojou dcérkou ešte horšie, ale určite treba niečo robiť, porozprávať sa s tou druhou pani učiteľkou je dobrý nápad - začať napr. s tým, že sa jej opýtaš na to isté, čo tej problémovej - ako sa jej zdá Simonka pripravená do školy a podľa odpovedí a reakcií, zájsť ďalej a pýtať sa na to, ako sa Simonka v triede cíti v poslednej dobe, či sa jej zdá v poriadku a tak postupne. Zistíš, či naozaj je to len osobný problém tej pani a pomôže ti to rozhodnúť sa, čo ďalej. Držím palce, nech sa to vyrieši a dá do poriadku.
nooo tak nieco obdobne som riesila ja nedavno...tiez jedna ucitelka na mojej malej "sedela"...davalo som to najavo tak mierne ze sa mi to nepaci,ale akosi to nebrala do uvahy,,az raz,boli deti v zahrade vonku..my byvame vedla skolky,takze ked je mala vonku furt ju pozeram cez okno,niekedy idem aj dole ku nej a dam sa jej napit ked je smedna....no takze boli vonku,potom sa deti zberali uz prec...a dotycna ucitelka na celu zahradu zrevala na moju malu menom,ale tak hnusne arogantne,take zlo z toho islo...a do mna nervy,obliekla som sa rovno za nou do triedy,zavolala som ju do satne,vsetk som jej vykricala ako na malej sedi,,mco vsetko jej v triede zakazuje,ze si vyslovene neprajem aby na nu s takov zlostov a nenavistov ziapala atd atd....som dost hlucna povaha,takze to poculi asi vsetky triedy..samozrejme bola hotova,cervena ako rak...len predomnov ustupovala dozadu,snazila sa vyhovarat ale furt som ju zabila s pravdivymi argumentami....nakoniec pribehla ju ochranovat riaditelka..tej som tiez jasne povedala o co sa jedna...samozrejme ju ochranovala,ale ja som mala na vsetko slovo..bolo mi jedno ze je to riaditelka kricala som aj na nu,napokon zaliezli obidve do triedy ako potkany do diery...cakala som nejake potom staznosti ale nic sa nedialo...dcerku tam nechali a ta dotycna ucitelka bola k malek ako med,,,malu som spovedala kazdy den..takze to padlo na urodnu podu..uz sa to nedalo vydrzat.......tebe radim ist do skolky za ucitelkov,naznacit jej svoje pochybnosti a ze sa ti nepaci jej jednanie k dcere.....vyckat tyzden dva..dceru spovedat a ak sa to nezlepsi treba konat-nehovorim ze tak ako ja..aj ked ak by si este mala taku prilezitost a jasne pocujes ako s dcerov jedna tak by si mala razne zakrocit..bojujes predsa za svoje dieta..nikto jej nesmie ublizovat psychicky,je to len krehke dieta.....treba sa snov jasne porozpravat a kus jej predhodit ze ak sa to bude opakovat,tak budes nutena ist za riaditelkov a dceru prelozit do inej triedy,ak ma rozum tak sa zlakne...ale hlavne bud razna a neoblomna...nebud proste mekka,nech vidi ze ta to hneva a nenechas to len tak...takze tot moj nazor..u nas to zabralo a to je hlavne.. 😵
@heni79 je to tiez len clovek, ale clovek co sa dobrovolne rozhodol venovat povolaniu ucitelky v skolke. Tiez som dala teraz malu do skolky, ale nie na to aby tam na nu niekto ziapal, ale aby bola v kolektive. Podla mna ak ma problem s jej spravanim ma to riesit s rodicom, psychologom atd a nie ziapat preto, ze chodi kolenacky 😕
@pribinak
@domak2
Aha, nepochopila si. Tak ešte raz.
Nemala by robiť rozdiely, teoreticky. Ale je to tiež len človek.
Včera o 22:07 • 2 deti • Odpovedz • Pošli IP •
Táto moja správa bola iba odpoveďou na úvahu @pribinak o tom, že by mala všetky deti volať rovnako. Teda zdrobneniny krstných mien.
Naozaj je len človek. A možno je jej malá nesympatická, možno je to úplne neposlušné dieťa, možno ju má aj rada, len jej to meno sedí iba v normálnom tvare. Tých možno je oveľa viac, my NAOZAJ NEVIEME objektívne posúdiť situáciu. Nepoznáme učiteľku, dieťa, ani matku.
Každopádne trvám na tom, že ak matka dá svojmu dieťaťu meno Simona, nemôže sa ísť sťažovať riaditeľke škôlky na to, že je akákoľvek učiteľka týmto menom osloví! Je to stále jej meno, nie nadávka. Teda môže, ale bude to smiešne. 😅
Preto som môj pôvodný príspevok písala v odstavcoch, aby som zakladateľke pomohla rozmyslieť si, ako svoju sťažnosť formulovať.
@alaguema
Nikde nepíšem, že jej správanie sa je v poriadku, ak kričí aj na ostatné deti! Prosím, nevkladaj mi do klávesnice slová, ktoré som nenapísala.
@helenka2
Btw. ak sú dve s rovnakým menom a jednu volá Simona a druhú Simonka, nie je to iba preto, aby ich v oslovení rozlíšila a aby vedeli, ktorú volá? 😉
Na strednej sme v triede boli dve Henriety. Mňa volali normálne - Henrieta, druhú Henka. Necítila som v tom nikdy nič urážlivé. 😉 Nech sa dialo čokoľvek, ak pedagóg, alebo spolužiak oslovil ktorúkoľvek z nás, ihneď sme vedeli, ktorú. 🙂
@heni79 nič nikam nevkladám. Pýtala som sa v reakcii na toto: "To, že na tvoje dieťa kričí - bola si svedkom. Tu by si mohla uspieť. Je otázkou, nie však argumentom v prospech učiteľky, či to je jej štandardné správanie, alebo sa tak správa naozaj IBA voči tvojej dcére."
Nie je podstatné, či sa takto chová ku všetkým deťom, alebo má vytipované deti, na ktorých sa vyzúri. Podstatné je to, že sa evidentne nevie ovládať.
Rodič sa môže sťažovať na učiteľku aj keď nejde o konkrétny problém s jeho dieťaťom, má právo vyjadriť nesúhlas s jej metódami, nemusí nič dokazovať, som mama a keď prídem pre svoje dieťa do škôlky, tak nechcem mať dojem, že som vošla do ZOO, ale chcem vidieť, že moje deti trávia v MŠ čas s kultivovanými ľuďmi.
@heni79 S tou podobou mena nesuhlasim. Samozrejme ze povodny tvar mena nieje ziadna nadavka, ale ide prave o kontext. Ak je zdrobeny kazdy a len jedno dieta nie, ono to sakra citi a je to pren vydelenie z kolektivu, prisudenie inakosti, ineho metra. A je uplne jedno ze to vlastne normalna verzia jej mena. Neobstoji ani argument ze kedze su dve jedna je teda zdrobena a druha nie, aby sa rozlisili. Nakolko ta jedna sa svojou zdrobenninkou zaradi medzi vsetkych ostatnych a ta druha zostane bokom - ina. Deti maju na toto fakt citlive radary, hlavne take male ako skolkari a hlavne dievcatka. Ked uz teda p. ucitelka chce zdrobnovat nech je jedna Simonka a druha ja neviem Simonecka alebo tak nieco, alebo aspon Simi, skratka pokus o "jeden ton" vramci kolektivu. Ja osobne si vobec nemyslim ze taketo nieco by bolo smiesne predniest riaditelke a myslim ze aj z psychologickeho hladiska by kazdy odbornik toto len odobril. Mat tento problem, regulerne sa stazujem. Je to skratka dvojaky meter a len na jedine dieta je pouzita ina sablona, vsak to je realna diskriminacia.
my, zeny z konika sme pri tej situacii neboli,takze ju nevieme objektivne posudit. To musis vediet jedine ty. Ak mas pocit ze bolo ukrivdene tvojej dcere, porozpravaj sa s ucitelkou.
Kazdy povazuje za hranicu kriku nieco ine - niekto uz zvysenie hlasu povazuje za zjapanie.
A meno? U nas v skolke je jedna Sofia Sofi, druha Sofia, tretia Sofinka ....nepostrehla som ze by to niekomu vadilo
A este jedna vec - kopu deti sa uplne inak sprava v skolke a uplne inak v kolektive...t.j. ak je dieta doma mile poslusne, vobec v skolke take byt nemusi, treba preto diskutovat...a ak naozaj doslo preukazatelne pochybeniu zo strany ucitelky tak nech nesie zodpovednost...lenze to my tu posudit nevieme...
Ja by som sla rovno za riaditelkou a chcela by som aj pisomne stanovisko a zaznam (to sa uz ale musi posielat potom zriadovatelovi a to je pre skolku problem)