Ahojte pokúsim sa rozpísať to . Syn minulý rok chodil do škôlky prvý týždeň poplakal a potom super.Cez prázdniny chodil do inej škôlky taktiež no bol v triede s jeho bratrancom predskolakom takže to zvládol super . Bratranec nastúpil do skolky a on sa vrátil do svojej starej triedy kde prišiel šok všetkých kamošov mu prehodili do "väčšej triedy" z jeho starej triedy tam zostali asi len 4 deti inak všetko nové a malé väčšina pod 3 roky. Malý zqcal veľmi plakať ráno že tam nemá kamošov nepáči sa mu tam a podobne.Trvalo to skoro 3 týždne. Jednu učiteľku ma super milú ma ju veľmi rad.Druha je strara ma veľmi zlý sluch tak kričí keď deti plaču dava ich za trest do inej triedy a podobne nemyslí. Nejde o historicky plač len proste tak zo smútku ze chce byť s maminkou a ze chce kamošov. Nakoľko malý sa narodil 2.9 bolo mi vysvetlene ze pre tie dva dni jeho neprehodili co mi prišlo hrozne nefer. Dala som tomu čas 3 týždne a keď sa to len zhorsovalo šla som za riaditeľkou ze by som ho chcela presunúť za nimi.Bola proti ale vyhovela syn hneď na druhý deň mal ísť do inej triedy .Volala som starej učiteľke a oznámila som jej to bola celá vytocena ze mu beriem detstvo a podobne.Tak som ju poprosila aby to malému nepovedala ze ja sa s nim doma o tom porozprávam.A tu to prišlo ze neskoro ja som mu to povedala lebo plakal tak ze zajtra ide do inej triedy a tam už plakať tefa nebude.On to pochopil ze to ma trest.Doma som mu to vysvetlila zdalo sa ze všetko v poriadkuporiadku.Ranúspechu.A tu prišiel šok...Zaklopal sme na dvere učiteľka otvorila
@123321123321 a zas ona na to nemá čas a vypla ma. Potom o pol hodinu akoby jej preplo a napísala mi sms s popisom co malý robil atď.potesila som sa a poďakovala. Tretí deň v novej triede opäť bol plač a malý hovorí ze pani učiteľka je zla ze ju nemá rád a ani ona jeho . Odkazuje po jeho otcovi ked bol prenho ze malý sa nevie obliekať nakoniec sme zistili ze mu nešiel zapnúť zips na bunde . Keď si dal naopak gumáky tak ona zahlásila ze máš ich naopak sa nevieš obuvat? Akože prístup 0 bodov .A dnes úplná perlička.Rano malý smoklil a vraj prišiel za ním chlapec a Začal ho päsťou udierat do chrbta išiel za ňou povedať jej ho a ona nič. Išiel sa umyť a ten chlapec šiel za ním a nabral si do rúk vodu a dal to jemu na mikinu a tiež to neriešila. Napísala som do triednej skupiny ze poprosím rodičov aby poučili deti ze druhé sa nebiju ze si nezelam aby mi niekto bil syna a keď sa už aj niečo také stane poprosím urobiť aj niečo viac ako odignorovat to .Nikomu by sa nepáčilo keby niekto bije ich dieťa. A učiteľka na to ze tato skupina slúži na fotky a keď mám problém mám si dohodnúť konzultáciu. Ja som úplne na nervy...Malý si zacal hrýzť nechty zacal často zmurkat je podráždený nervózny placlivy vidím ze sa trápi a mne to lame srdce .Neviem co mam robiť je správanie učiteľky v poriadku? Mam požiadať o preloženie do starej triedy ? Malý sa tam chce vrátiť alebo mam zmeniť škôlku úplne? Ja celý týždeň som na prášky...Vidím ze sa mi dieťa trápi... Môže riaditeľka prehodiť dieťa do inej triedy aj dvakrát v školskom roku? Ďakujem za normálne odpovede.
Normálna odpoveď? Moc to prežívaš. Ja viem, že škôlka nie je ústav na rozmaznávanie detí, viem, že by si chcela, aby sa tam tvoj syn dobre cítil a aby všetci boli naňho milí. Realita je iná. Učiteľka nemá čas sa ti venovať, keď má na starosti 20 detí. Máte na blízku aj inú škôlku? Alebo nemáte na výber?
@123321123321 Ale co ti to pomoze ho prelozit spat do starej triedy. Ved si vravela ze tam sa to len zhorsovalo. Akurat si zistila ze v novej je to este horsie. Nemoze chodit do tej letnej skolky? Ze by aspon poznal prostredie aj ked mozno bude mat novu ucitelku a spoluziakov?
Trochu zvolni v tej starostlivosti a uzkostlivosti o syna. Napriklad to ze si mu neskoro povedala ze ide do inej triedy, to telefonovaie ked boli na vylete, to ako mu povedala aby isiel najst postel, alebo ze si mysli ze sa syn nevie obliekat aj ked mal len pokazeny zips, alebo kontaktovat vsetkych rodicov pri prvej bitke. Su veci ktore by som tak velmi neprezivala, ale ked si dieta hryzie nechty a casto murka, nie je to dobre. Len neviem co budes robit ak ani tretia skolka mu nebude sediet? Asi by som este pockala par tyzdnov. Sustredila by som syna na to ze je konecne v triede so svojimi kamosmi. Zorganizuj nejaku playdate po skolke nech sa este viac skamaratia a su partia. Prestala kontaktovat ucitelku a nechala jej priestor. Deti vycitia rodicov postoj a ked sa na ucitelku sustredis ty a mas s nou problem, citi to tak aj syn. Komunikuj s nou co najmenej a mozno taky pristup zvoli aj syn a bude to vyhovovat vsetkym zucastnenym. Tej ucitelke zda sa ze urcite.
Ako Ti písali vyššie. ... Syn prišiel do nového kolektívu. Prečo si nevie nájsť nových kamošov?
Je to dané zákonom, že deti, ktoré sa narodili po auguste, už neprijmú do školy, Ale ďalším rokom. A tak je to i v postupe v škôlke.
Učiteľka pracuje s deťmi. Nemá čas telefonovať s jednotlivými rodičmi. Prosím ťa, pochop to. Ak by si Ty mala v práci veľa práce, mala by si čas telefonovať ?
To, že sa neprimerane správal chlapec k tvojmu dieťaťu mala učiteľka hneď riešiť.
Nie je dobre, keď si začal hrýzť nechty. Je to prejav úzkosti.
Všetky emocie, ktoré má matka, prechádzajú na syna.
Ukľudni sa. Relaxuj, Choď na prechádzku. Počúvaj peknú hudbu. Tancuj. Rob čo ťa baví. Hraj sa s ním. Pritúl si ho a tak sa s ním rozprávaj.
Zlepší sa situácia aj u syna. Ver.
@123321123321 smutne citanie 😕 nechapem komentare ze to velmi prezivas..ved a ako to ma mama prezivat?! Moja dcera nastupila teraz do statnej skolky a veeelmi podobny pristup...v noci sa budila s placom ze nejde...no cele zle. A predtym v pohode chodila aj do jasli aj skolky. Zobrala som ju odtial a je naspat v sukromnej a vsetko je ok. Ak sa ti ho da prelozit tak to urob.
@an_nick súhlasím. Keby som videla ze je dieťa nespokojné a má zo škôlky neurozu, preložila by som aj 10x. A nechať dieťa trápiť sa že sak to nepreživaj..ho nauci akurát to, že v živote nemusí byť šťastný a musí všetko vydržať.
Fakt super....🙄
@123321123321 ty máš možnosť byť so synom pár dní doma ak by prišlo k tomu ze ho prekladas?
Keď pred tebou učiteľka sa takto baví so synom, nedokážem si predstaviť co sa deje keď tam nie si.
Toto je typický príklad kedy sa učiteľka kopla vo svojom povolaní. Nemá tam co robiť keď na to nemá nervy a keď nie je schopná slušne sa baviť s deťmi. Stara vyhorena zakomplexovana potvora ktorá už len zanecháva na detských dušiach jazvy...
Vážne by som hodila reč s ucitelkami, ale chod tam aj s mužom! Nie sama. Keď tam pôjdeš na pohovor sama, zozeru ta
Akože je mi ľúto dieťaťa, že sa tam necíti dobre,pretože tam je väčšinu dňa a takto by to nemalo byť. Ale tiež nechápem volanie učiteľke počas dňa. Teda ešte počas výletu, keď musí dávať veľmi dobrý pozor,aby sa všetci vrátili bez úrazu a pod. Už dávno si si mala dohodnúť konzultáciu s učiteľkou, keď vidíš, čo sa deje. V tomto neviem na čo čakáš
A je teda aspon v triede s tymi jeho kamaratmi? Lebo ak som pochopila, to bolo to najdôležitejšie...
Podla mna, vsade bol veľmi kratko na to, aby sa mala udiat nejaka zmena. Nikdy dopredu nevies co bude, ake budu ucitelky, ake budu deti. Takisto kamosi co mal, uz sa nemusia s nim kamaratit aj po prazdninach.
Deti su prisposobive, no zaroven vnimave. Tvoj bude mozno aj viac citlivý.
Ucitelky nemali uplne najlepsi pristup, ale ja da im niekedy necudujem. Mat 20 deti na starosti a stačia 3 rodicia co volaku cez vylet, ako sa ma dieta, tak by som ani ani ja nebola moc príjemná do telefonu. Nema cas na seba popri detoch, nie riesit rodicov.
S ucitelkou riesit veci po skolke, nie ked ma ine na praci.
A neviem akym stylom sa rozpravas, rozoberas so synom situaciu, ale citit z toho, ze asi az moc a možno sa tvoje pocity prenasaju aj na neho. Asi by som skusila vydrzat tam kde je, ono sa to utrasie casom. Zvykne si hadam, len musi sa tam udomacnit
Všetky ste si tu všimli na tom celom len to, že jej volala počas výletu a učiteľka na ňu nemala čas? Ostatne co sa tam deje nevidíte? Ja si neviem predstaviť takéto správanie učiteliek v synovej triede.. Raz do syna sotil troska dáky chlapec, tak mu hneď pekne spolu dohovarali, ze sa to nerobí..
Autorka, ak máš možnosť, zmeň škôlku, keď aj riaditeľka kričí po deťoch, to je otras.. Ja chápem, že sú možno nervózne z toho, že plače dlho, ale ziadne dieťa Neplače cele dni v škôlke, keď majú k deťom správny prístup..
@123321123321 chápem teba,ale ty pochop aj systém. Tým,že tvoje dieťa je narodené 2.9, čiže mu vychádzajú "žel" roky. Už teraz, hneď na začiatku sa snažia to ukocirovat,aby decká boli rozdele tak ako nastúpia do školy. Ako by si potom vysvetlila svojmu dieťaťu,že všetci jeho kamoši sli do školy a on nie? Že je hlúpy? Nie. Kebyže je to malotriedka,tak si to nikto nevšimne,ale vo veľkých škôlkach to takto funguje už roky. Nie si prvá, ktorá toto rieši. Sú aj také, ktoré dajú 2r deti do škôlky a chodia s 3rocnymi. To in nevadí,ale keď o rok na to ostávajú decká v tej istej triede,aby boli so seberovnymi už je problém
preložiť do inej škôlky. ale je možné, že i v úplne inej bude mať syn problém, ale aspoň budeš vedieť, že je to o tom, že nechce chodiť do škôlky vôbec... Pretože má zrazu problém aj s triedou, kde všetky deti poznal. Ale aby jedna učiteľka si dovolila mať reči, že mu berieš detstvo, tak to je nonsens. Čiže tie deti, čo sa narodili 4 dni skôr tým sa neberie detstvo? Evidentne je tam zlá atmosféra a divné arogantné učiteľky.
osobne si ale myslim, ze nechce do skolky chodit vobec. vyhovara sa pritom na kamaratov, ze nema apd. Ale plače skor za tebou. Ako si napisala "za maminkou mu je smutno" nie za kamaratmi. Ucitelkam, riaditelke i detom to samozrejme musi liezt na nervy, ked niekto vkuse plače tam... Chod s nim k detskej psychologičke. Niečo sa mu možno stalo take, že citi zrazu uzkosť, ked s tebou nie je. A je jedno v akej skolke bude. Všetko vnima od učiteliek precitlivelo a ty to vnimaš ešte citlivejšie. Obaja trpite. Skuste psychologičku.
No my sme tiez mali dceru narodenu 1.9., ale ona teda chodila do velkej skolky, kde vzdy asi polovica triedy odchadzala do skoly a druha poloica ostavala a mala tam nakoniec dobru kamosku, ktora bola tiez septembrova. Horsie bolo, ked sla do skoly, kamoska sla do inej. Ale vysvetlili sme to uz v 7 rokoch, to je ine.
Svagrina ma maleho 3,5 rocneho v triede so 4,5-5 rocnymi detmi a tiez pocuva, ze sa nebie obliect a take. Ale tam je predsa rozdiel, su to vacsie deti. Nastastie on vie aj priborom jest, inak je take babatenko este, horsie rozprava. No ze nemali miesto, tak ho supli tam, kde miesto bolo...uvidia. Ten nas vcera plakal, lebo nechcel ist do inej triedy, len co sa poobede spajali kvoli chorej ucitelke. Tak viem, aky stres je pre deti akakolvek zmena. Rozhodne by som to riesila, neviem, ako, ale riesila...
NO škôlka nie je holubník aby si si prekladala dieťa kedy chceš....medzi tých najmenších už zrejme vzali náhradu za tvojho syna, takže je možné, že už ti ho nepreradia....nič nie je len čierne alebo biele, hlavne ty ako matka nesmieš vyvolávať učiteľke kedy sa ti zachce, má predsa v triede 20detí a ak je s nimi na výlete, je nemysliteľné aby s tebou telefonovala keď má zodpovednosť za 20 detí a ty nevieš kde práve boli, či na ceste alebo v autobuse .....ak iné dieťa bilo to tvoje, to už samozrejme učiteľka riešiť mala....ty ako matka si učiteľku nevyberáš, je možné že ak je stále v triede menších detí volné miesto, tak tvojho syna preradia, ale rovnako je možné že danú učiteľku dostane na rok....
@123321123321 ahoj ja by som ho na tvojom mieste preložila do inej mš. A inak kvôli tomu, ze sa narodil 2.9 mu ,,nevychádzajú roky,, tým pádom bude v mš o rok dlhšie, preto ho zrejme nechali ešte v malej triede a starších vzali do veľkej triedy.
Skolka do ktorej chodil cez leto je plna takže nemám veľa možností. Volala som učiteľke už počas toho co boli v autobuse ani by ma nenapadlo volať jej počas programu.Z ich triedy tam boli len 4 deti. Tu skôr ide o neochotu. Pochybila som pri tom ze som to nenechala tak a prehodila ho kde je ešte horšie. No bohužiaľ stalo sa no nepríde mi normálne takéto chovanie . A ano som citlivá na svoje dieťa ktorá normálna mama není? Ktorá sa môže pozerať ako sa jej dieťa trápi a je nešťastne a brat to ze v pohode? U nás doma nieje atmosféra ze sa stále čosi deje žijeme kľudný šťastný život malému sa venujeme víkendy mame zamerané na výlety program a trávim s nim celý deň. Nieje zvyknutý na zmeny aj to môže byť problém. Každopádne v pondelok pôjdem za riaditeľkou a poprosím ju o preloženie do starej triedy . Moc možnosti s inou skolkou nemám museli by sme ráno cestovať a to by bol problém kvôli práci . Ja len tomu nerozumiem minulý rok sa chlapec tesil hneď vyskočil z postele a bol rad...Teraz mi plače zo spánku a milión ďalších veci ...
@123321123321 skús si prečítať to čo som písala ja a tiež @kataleya
ako uz pisali baby vyssie,
- dala by som ho naspat do malej triedy, tam ma buducich spoluziakov na ZS, kedze mu zle vychadzaju roky. u nas to tiez bolo podobne, v predskolskej mal syn zrazu polovicu triedy inych spoluziakov
- patrala by som, ci sa nieco zle nestalo, o com neviem (bud sama, alebo keby to neslo a prejavy typu zmurkanie a ohryzanie nechtov by pokracovali, tak pokojne aj s psychologickou)
- podla mna ta nova ucitelka a riaditelka nanho kricia a su neprijemne, lebo si trvala na tom, ze ho musia prehodit, a pre nich to bola otrava/robota navyse/... jasne, ze by mali byt profesionalky a neprenasat akekolvek negativne pocity voci tebe na dieta, ale zjavne toho nie su schopne
- ak by to pretrvavalo, nechala by som ho chvilu doma a hladala inu skolku.
tiez nechapem tie komentare o precitlivelosti, ked uz ma dieta aj fyzicke prejavy stresu, asi to nie je dobre, ci? by ma zaujimalo, kedy by to pre vas bolo uz vazne a zacali by ste nieco riesit.
@123321123321 či mu tú úzkosť nestupňuješ svojim prístupom ty. Učiteľka nechcela aby sa s tebou pusinkoval a zdĺhavo lúčil. Väčšinou to u tých detí len predlžuje úzkosť a smútok. Ten tvoj spolutrpiteľský postoj a vyzvedanie ako bolo v škôlke, vypytovanie sa, vyvolávanie, lúčenie, riešenie, prekladanie... určite sa o tom porozprávaj so psychologičkou. Každá mama je citlivá na svoje dieťa, ale nie každá si dovolí vyvolávať učiteľke. Nepočkalo to do vyzdvihnutia dieťaťa? Žeby sa jedno zdravé dieťa bálo chodiť ba obed, lebo mu bolo povedané aby už nebulil? Určite psychológ... obaja.
Je mi to ľúto, učiteľky nemajú srdce. Takto dávajú vyzerať dieťaťu, lebo mamka si dovolila robiť zmeny v ich práci.
Tu pomôže už len zmena škôlky...a čím skôr.
My sme zažili tiež že dcéru presunuli s 3 spoluziakmi ( s nimi sa nekamaratila) do inej triedy, lebo boli v zmiešanej a potrebovali urobiť predškolskú pre viacerých. Dcéra bola veľmi smutná.
Trvalo jej to pol roka kým si zvykla na novych spolužiakov....ale prežili sme to. Dokonca jej zrušili aj krúžok taneco-gymnasticky.
Bola som za riaditeľkou, aby aspoň ten krúžok jej dali. Lebo učiteľka mi povedala, že len s povolením riaditeľky. Riaditeľka súhlasila.
Veľmi učiteľka krútila nosom, dcéra bola raz a potom zákerne učiteľka jej to zrušila lebo čo ak bude chcieť viac detí.
Pritom ona chodila už rok predtým, dalo sa to odôvodniť, že nových neberú.
@loliki tebe by bolo normálne kedy tvoje dieťa búcha druhé nevychovane decko do chrbta. No mne to normálne nepríde. Ani chovanie učiteliek ani riaditeľky.
@netoppierka Nie je to normálne. Ale čo má robiť učiteľka? Stáť medzi dvoma deťmi, aby sa nepobili? Ona už môže len vyhrešiť. Autorke sa nepáčila prvá škôlka, teraz táto. Môže riešiť s učiteľkami každý deň, aj s riaditeľkou. Čo jej to pomôže? Že jej budú ziapať na syna a ten si to chudák odnesie. Ešte by som chcela vedieť, že keby povedala učiteľka do telefónu, že syn plače, tak čo spraví mamička po tejto informácii.
@zuzanapjat Nebolo mu to povedané ale bolo naňho nahulakane a to je veľký rozdiel. Ak ti príde správanie v poriadku mala by si vyhľadať psychológa ty. Co je také strašné na tom ze som si dovolila zavolať? Dieťa bolo odomna skoro 100km a šli do lesa ja si myslím ze 3 sekundova odpoveď ešte nikoho nezabila obzvlášť keď miesto dôvodov prečo nie mohla rovno povedať áno je v poriadku neplakal .Tu ide o ochotu a prístup. Ty budeš asi z tých čo im je jedno aj keby ich dieťa neviem čo. A potom nám tu vyrastá množstvo mladých ľudí čo trpia generacnou tramou a podobne pretoze takto sa to ma a hotovo.Nie sú všetky deti rovnaké čiže dáke tabuľkové chovanie je nonsens . A nerozumiem ako ta vôbec mohlo napadnúť či mu úzkosť nestupnujem ja? Ako čo myslíš ze robim pred ním hystericke scény plačem alebo niečo rozoberam pred ním? Jeho stále hecujem ze škôlke je super rozprávam sa s nim o vsetko a hlavne ho počúvam. Ja som sa pýtala ci môže prehodiť dieťa aj dva krát a ci je chovanie v poriadku ci sa to deje aj vám a nie posudzovanie môjho psychologického profilu hejtovanie a podobne.Mnohe z vás asi nedokážu čítať s porozumením a majú potrebu dávať odpovede na otázky ktoré nikto nepolozil. Vzdávam hold všetkým normálnym ženám čo sa neboja vystúpiť z radu a zastať si svoje dieťa. Viac k tebe nemám čo dodať.
Moje dieťa by tam už nechodilo 🤷
@123321123321 tak inak... naklusaj ku psychologovi. Aj ini rodicia by isto radi vediet ci ich dieťa je ok 100km od domu a nevolaju ucitelke. Keby bol zavazny problem, zavolala by ti ona. Taktiez ak v kolektive reve vkuse len jedno dieťa a ostatne aj o dosť mladšie su v poriadku, nehladala by som vinu v riaditelke a ucitelkach, ktore mimochodom zrejme minuly rok neboli problem. To, že ti zabuchla dvere a nechcela aby ste sa lučili je aj preto, ze vidi že dieťa je precitlivele rovnako ako ty a že zdlhave lučenie ničomu nepomože. Odporučit psychologa nie je hejt ale snaha aby si vaš problem riešila s odbornikom, ktory po sedeniach mozno bude vediet posudiť lepšie v čom tkvie ta uzkosť a precitlivelosť ktora sa zrazu u tvojho dieťaťa objavila - hlavne ak nie je v školke prvy rok.
@123321123321 tvoj syn sa stazoval prv na to ze nema tam kamaratov, potom že mu je luto za maminkou, potom ze sa boji isť na obed lebo sa boji riaditelky, potom ze ho niekto buchnatuje... tak ti to vysvetlim aj inak. Ked niekto vkuse reve lezie to na nervy. Nie iba ucitelkam, ale aj deťom. Tvoj syn zrazu hlada problem všade. Evidentne nechce chodiť do školky vobec...... nebolo dobre v jednej triede, ani v druhej triede, navine su vsetky ucitelky a uz aj riaditelka?
@123321123321 za mna chyba v tebe.
Akoze volať učiteľke na výlete ci maly nereve je fakt topka👌👌👌
Nemala si ho nikde prekladať, postupne by si zvykol. Robíš z komára somara, a to ze tým lezies ucitelkam na nervy a tak sa potom chovajú aj k tvojmu dietatu je len vrcholom ľadovca. Samozrejme je to neprofesionálne...
Na tvojom mieste ho preložím inam a potom sa im tam do toho nestaram. Od toho tam ty nie si, aby si určovala kto kde bude chodiť. Bezne sa deti v triede miešajú každý rok a keby z toho vsetci rodicia robili kovbojku ako ty, tak byť riaditeľkou si hodím maslu 🤦♀️
@123321123321 a hneď ani ahoj nič len chod si zaniesť pyzamo on tam stoji a hovorí ze a ktorá postel je moja? A ona však ta co není obsadená. Počkala som ho ešte mi chcel dať pusu samozrejme s plačom a doslova mi ho vytrhla a zatvorila. Poobede keď som prišla malý hotový pýtam sa ako to zvládol a ona plakal celý čas. Doma som sa dozvedela ze v jedálni pri raňajkách hucala po ňom riaditeľka ze ty krupica co hučíš? Mňa to znervoznuje.Maly Začal mať z nej strach a nechce chodiť jedávat do jedálne. Akýkoľvek pokus o komunikáciu s učiteľkou 0 bodov vždy buchne dvere a je strasne bezcitna drzá a odmerana. Nie len na môjho syna ale aj ďalšieho chlapca . Boli na celodennom výlete strasne tam chcel ist ..v čase keď už boli na ceste naspäť volala som jej ako je na tom ci to zvládol neplakal a tak a normálne ze ona nemá čas na toto ze mi povie keď sa vrátia lebo mali veľký program a tak a vravím jej ze chcem len vedieť ci je v poriadku a ci neplače