Maminky poradte ... Dcerka mala 3 roky v juni, je to zive, krasne, mudre dievcatko. Ma starsieho brata ktory teraz nastupil do skoly. Teda on do skoly a Karin do skolky. tesila sa, pripravovali sme sa, denno denne sa pozerame na dvor v skolke chodili sme okolo, rozpravali sme sa o tom. Prve dva dni boli ok. Ale potom prisiel plac, kazdym dnom horsi a horsi. Najprv len rano, potom aj doobeda sem tam, a potom cele doobedie. Nic ju nabevilo, nic nechcela robit, Rada kresli, ale ked jej dala ucitelka ze pojdeme kreslit, tak za 10 sekund nieco nacmarala, povedala, ze hotovo a zas plac, ze chce maminku a chce ist domov ... ☹ ☹ ☹ Na rodicovskom mi pani ucitelka vycitala, ze som ju dala rovno na cely den ( cudne, lebo prave ta pani ucitelka bola zastanca "hodenia do hlbokej vody" a ze nemame spekulovat s nejakou adaptaciou ) a ze si nezvykla a teraz je to zo dna na den horsie. Posledny krat sme boli v skolke 21.9., potom prisli choroby ( najprv zelene sople, potom hnisava angina, potom zapal stredneho ucha, prosto z jednej choroby do druhej ). Teraz sme nastupili do skolky znova po 5 tyzdnoch a pani ucitelka mi dnes hned rano povedala, ze by bolo dobre bravat ju na obed. No ja sa bojim, ze ak jej teraz umoznim chodit na obed, tak to bude stale a uz sa z toho bludneho kruhu nedostaneme. Co s tym? Je to len o ucitelkach, ze sa toho chcu zbavit, alebo je to dobry napad? Co myslite? Co s tym???
Asi je to len moj pocit, no tym, ze som momentalne bez prace, tak to zrejme pani ucitelky chcu vyuzit, ze teda mozem, nech ju beriem. Neviem.
@angel22 ja mam junoveho syna, nastupil v troch a prvy rok bol iba doobeda. Uz sme to zmenit pocas roka nemohli,lebo sa na to upol a patrilo to medzi tzv. ritualy.(von, napapat sa, pride mama,...) Pokial si to nemozes dovolit tak trvaj na svojom a spoliehaj sa na svoje instinkty. My sme urobili zmenu(ze sme ho nechali cely den) az ked nastupil do druheho rocnika t.j. tento rok, ma uz 4 a nebol ziaden problem, zvykol si super. Ale ja som si mohla dovolit ho nechat doma, bo som na materskej. Prvy syn bol problemovy, ten si velmi tazko zvykal,ale to sme boli v spanielsku, takze iny system, tam my vsak radili vydrzat nevzdat sa,nepovolit,lebo ako nahle dieta vyciti zavahanie zo strany rodica, chyti sa toho ako kliest a bude problem,takze sa treba rozhodnut a trvat na rozhodnuti a byt neoblomny aj pred dcerkou. Moj syn si zvykol potom,ale trvalo to dlho....
moja tiez nastupila teraz v septembry, bolo to asi rovnake, zo zaciatku sa velmi tesila, prve tri dni sa jej pacilo a potom plac! Trvalo to asi mesiac, teraz uz chodieva lepsie, aj ked este niekedy vymysla ale vobec neplace. Jej problem je ten, ze jej tam je dlho a boji sa, ze ju tam necham... treba ju k tomu motivovat, dat jej nejaku tu istotu, ze sa pre nu vzdy vratis a pochvalit ju zakazdym, hlavne jej nevycitaj, ze place a neporovnavat u ju s ostatnymi detickami, ze oni neplacu... treba jej hovorit, ze je uz velka, sikovna, odmenit ju, atd...
Dávala by som ju len na doobedie. Pre takéto maličké detičky je aj to doobedie mimo domova dosť.
Hlavne v prípade častej chorobnosti je lepšie dávať do škôlky len na to doobedie. Lebo keď na dieťa už niečo lezie, tak ho vezmeš na obed domou, môžeš mu hneď doma nasadiť liečbu a nemusí sa dieťa trápiť v škôlke ešte celé poobedie.
@angel22 to je prve placuce dieta ktore pani ucitelky zazili, ze su z toho take bezradne??? jednoznacne by som jej neustupila a nebrala by som ju na obed. Je to bezne, ze dieta pri nastupe je nadsene no po 2-3 dnoch ho ta euforia prejde a nastanu dni plne placu. Je len zaciatok novembra a je malinka. Ja osobne si myslim, ze tvoja mala vycitila z uciteliek ze su z nej nervozne a mozno sa aj pred nou rozpravaju ze take zarevane decko im netreba. Takze ani sa malej necudujem ze je to dalej horsie a horsie. No tak ako ty aj tvoja mala , musia vydrzat aj pani ucitelky a to urcite prejde. Zvykne si. Este som nepocula aby pre plac chceli skratit dochadzku dietata do ms- alebo prerusit nebodaj. Keby denne zvracala, alebo im robila obrovske sceny tak nepoviem ani slovo. U malych deti je bezne ze placu aj pol roka. Ty sa nicoho neboj, trvaj na tom ze nesuhlasis aby chodila len na doobedie a popros ich o trpezlivost. Malu uistuj ze vzdy pre nu prides a ze ju mas rada ty a aj v skolke. Ja mam skusenost, ze ak som dietatu povedala ze tak ako ho lubi mamka tak ho lubia aj v skolke pani ucitelky aj deticky tak sa okamzite ukludnilo. Dieta potrebuje citit ze ho maju radi aj tam, aby sa v tej skolke citila sebaista, a nemala strach z nicoho. Ved tam kde ju lubia, bude aj dobre.
ak jej raz ukážeš,že môže ísť naobed domov,tak neurobíš dobre..nech to pani učiteľka láskavo zvládne,určite to nie je prvé dieťa,čo si tak ťažko zvyká..ale zvykne si,neboj