Ahojte. Mam problem s dcerkou. Ona je take male jasidlo, bezne cez den nespava. ALe teraz je v skolke, tam spinka na obed a potom doma vecer nechce ist spinkat. Zaspinka az okolo 22.00. Mate niektora tiez takyto problem? Ako ho riesite? Za vsetky rady budem vdacna 🙂
skuste ju dat do postele o osmej, citat jej, nedovolit jej ist z izby von,... podla mna by mala do hodiny zaspat.
ahoj tak takyto problem mame aj my. dva krat spala Sofia v skolke a este o 21ej cula ,ze nejde spat .ky zaspi tak je aj 21.30hod 😠 😠 ja idem poprosit ucitelky nech ju budia po 30 minutach uvidim ci mi vyhoveju. viem ze chcu mat pokoj od deti.moja ked nespala na obed chodila spat uz o 19.15hod.
Aj my mame problem so spanim. Nas maly uz odmieta poobede spat, ani v skolke nechce, ale on nevydrzi len tak lezat, alebo si kreslit. Doteraz chodil len na pol dna a ani teraz nechce ostat prave kvoli tomu, ze musi spat. Ucitelky hovoria, ze si zvykne, ale potom sa obavam prave toho vecerneho nespania. Ked este spaval poobede, tak vecer vydrzal sa besnit aj do 22.00 😒
Ahojte🙂
U nas deti spat nenutime (lebo sme to same neznasali v skolke🙂 Ale vsetci malicky lezkaju v postielkach a pokojne oddychuju. Potichu im citame rozpravky, pocuvaju jemne zvuky alebo pozoruju rybky v akvarku. Po hodinke sa pomaly oblecu a mozu si ist kreslit a potom olovrantovat.
Predpokladam, ze to vasa ucitelka pochopi, staci sa s nou len pozhovarat.
Drzte sa🙂
Mna by zaujimalo, preco niektori rodicia tak trvaju na tom, aby deti cez obed nespali. Zeby chceli mat vecer skor pokoj?
Neviem prečo by dieťa spať na obed nemalo. Ked zaspí, tak očividne ten spánok potrebuje, nie? Ked príde zo škôlky, ešte aspon hodinku dve beháme po vonku, o siedmej večera, a už len rozprávka, o pol deviatej je vp osteli a zapsí bez problémov. Prvé dni sa síce bránil, dlho zaspával, prehadzoval sa, ale po pár dnoch si zvykol na taký režim, že medzi ôsmou a pol 9 zaspí aj napriek tomu, že spal na obed 🙂 vyskúšaj, uvidíš :D
Baby, mali by ste vedieť, že deti často enchcú veci, ktoré im prospejú.. a obedný spánok je DOLEZITY.
@jajka257 veľmi dobre to poznám............starší nechcel potom ráno vztávať do škôlky.............takže ak v škôlke zaspal automaticky šiel večer neskôr spať....... ale tie rána uff 😝 .....moje deti ak nemali potrebu spania tak museli aspoň ležať....a večer už o 19.hod.spali...........ak chce spinkať v škôlke buď rada oddýchne si ........je veľa detí čo chodí takto neskoro spať.......ak spia na obed.............. 🙂
Ja som reagovala na prispevok zuzin 78, ale suhlasim s luciferkax. Deti potrebuju oddych, nacerpat energiu, aby mohli popoludni dalej fungovat , kolkokrat hovorime, ze su upistane, nervozne, negativne a casto je to prejav unavy.
@spachtos nebudem sa tu rozpisovat, pisala som to tu uz v inych temach.....bola som velky zastanca poobedneho spanku, kym som si doma vdaka tomu "nevypestovala" na par mesiacov maleho nervaka...kedze som sa snazila o jeho dodrziavanie a dieta mi vdaka tomu vecer zaspavalo najskor po 22ej, hoci som ju do postele ukladala vzdy pravidelne medzi 19:30-20:00. Rana hrozne, doobedia opistana, unavena.....skusala som to 3 mesiace, ked som si povedala dost.
Uz pol roka spi 12-13 hod. denne - v noci.
A inak to povinne spanie v skolkach a jeho dolezitost pre 3-4 rocne deti je tak trosku len o slovensku, v zahranici sa v skolkach povinne nespava - minimalne viem o nemecku a rakusku 😉 Takze kde je pravda? Asi niekde medzitym 😉
a aby som aj odpovedala zakladatelke @jajka257 , ja by som sa skusila dohodnut s ucitelkou.
Suhlasim s tym, ze je to individualne, aj moje deti boli rozne. Dcera nespavala od 3 rokov, ale oddychovala, co jej len prospelo. Syn spaval este aj v predskolskej triede. Ale ide o to, aby si oddychli. A neporovnavajme skolky v zahranici, lebo vela veci je tam zase takych, ze by asi mamicky zmenili nazor na to, ake je to tam super.
aj moj malý problém, v školke sa mu páči ale to povinné spanie mu vadí, nikdy nezaspí a dve hodiny ležať je pre neho veľmi dlho, snažím sa dohodnúť s učiteľkou, ale zatiaľ bez úspechu, vraj nemôže nechať tie čo nespia hrať lebo by rušili ostatných, súhlasím nech si oddýchnu po tých aktivitách, ktoré majú, ale nevidím dovod prečo by napr. po hodine odpočinku tie ktoré nespia si nemohli v tichosti čítať, kresliť...Žiaľ klasické škôlky maju zavedený režim a neradi ho menia. ☹
no, v nasej skolke spia povinne aj predskolaci, priblizne 1-2 hodinky denne.....som zvedava, co budem robit potom ☹ ☹ ☹
co sa tyka malej, ona nespava cez den od 2,5 roka. Potom v skolke zacala, ale preto, lebo tam zaspinka, vecer nedajboze spinkat a rano ju taham nevyspatu z postele, potom v skolke zaspi jedna radost a opakuje sa nam to cely tyzden, no je to take koliecko.
@annalena s ucitelkou sa dohodnut neda, jej odpoved bola, aj moje deti takto fungovali.
moja dcérka, mala tiež taky problem, ale my sme poprosili pani učitelku, aby nemusela spať, ona nam vyhovela, moja dcerka si kreslila ked ostatne deti spali, podla mňa by ste to mali vyriešiť z učitelkou či musi spat. 🙂