Problém s agresívnou 4 ročnou dcérkou

sny
16. máj 2012

Ahojte mamičky,chcem vás poprosiť o radu,lebo som už zúfalá.Moja malá bude mať 4roky,chodí do škôlky.Vlani som otehotnela a hneď nato sa začalo u nej prejavovať také agresívne správanie voči deťom na ihrisku i voči nám.Mysleli sme,že to prejde,ona ešte moje tehotenstvo nevnímala.V septembri nastúpila do škôlky,mysleli sme,že bude dobre.Páčilo sa jej tam,veľmi sa s deťmi nehrala,som ju chodila pozorovať,stále bola sama.Potom sa mi postupne začali sťažovať už učiteľky,že sa nezapája a začína biť deti.Nakoľko som bola takmer pred pôrodom,tak sme s ňou najprv išli ku psychiatričke,tá nám hneď predpísala lieky,vraj má lahšiu formu hyperaktivity,ale tak malé dieťa vraj agresívne nemôže byť...Prišiel vianočný program,ona vôbec nenacvičovala a v deň vystúpenia vedela všetko.Lenže to bitie detí pokračovalo,ale svoju sestričku má veľmi rada,ani raz sa jej nedotkla,stále jej prejavuje lásku.Nakoniec nás už riaditeľka poslala ku psychologičke,tá vravela,že malá vraj jej v poriadku,len potrebuje iný prístup.Bije doma aj nás,aj na svokrovcov si dovolí,proste na každého.Deti v piesku od nej bočia a nikto sa už s ňou nechcel hrať ani v škôlke,denno denne som počúvala len sťažnosti,až mi včera jedna mamička moc surovo napísala,že čo je veľa to je veľa,vraj to ide riešiť cez políciu a riaditeľku,jej malá nechce chodiť kvôli našej do škôlky,stále ju vraj od septembra bije.O tomto dievčatku som si myslela,že sú s mojou kamošky,malá si ju chválila,učiteľky mi na ňu nič nevraveli,tak včera bol z toho už vážny konflikt,malú som zo škôlky vybrala,išla za riaditeľkou,tá ju však uvoľniť nechce,vraj si ju ona vezme do triedy,ona ju vraj zvládne.Tá mamička začala osočovať celú našu rodinu a nadávať mi do úbohých a pritom vôbec nevie,aké peklo doma zažívame a čo všetko už ja riešim,čo všetko skúšame s malou...

Sme veľká rodina,malej sa dostáva hrozne veľa lásky,má tu všetky starké,prastarké...My ju doma len ľúbiť chceme,ale fakt nás vytáča do krajností,všade sa hádže o zem,aj po zadku dostane,aj jej dohovárame,aj s doktormi to riešime,ale bezvýsledne.Ja tú mamičku aj chápem,nepáčilo by sa mi,keby mojej ubližovali,ale tak volať políciu za ťahanie vláskou???Prosím vás aký máte vy na toto názor?Mali ste niekto podobný problém?Ako to mám riešiť?Už si neviem rady,hanbím sa s malou na ulicu vísť,neviem už čo mám od okolia očakávať a fakt aj od tých nechápavých rodičov.Ďakujem za všetky odpovede,verím,že niečo užitočné nám aj pomôže.

anjelicek26
16. máj 2012

@sny - netreba sa hanbit, ale ist s malou k psychlogovi. Porozprava sa s malou a da predovsetkym tebe tipy, ako reagovat v urcitych situaciach.

Tvoje dieta ublizuje inym - to je neospravedlnitelne. Zakrocit treba. Aj tie ostatne su male deti, ktore toto tyranie moze psychicky poznacit. Sama som mamou "malej tyranky", dcerka vyse pol roka hryzla vsetky deti dookola, viem, ze je to tazke, ale nic in ako vysvetlovat a riesit konflikty ti neostane.

Rodicia inych deti k agresivnemu dietatu logicky nikdy chapavy nebudu - lebo to nie je normalne spravanie. Takze nejaku podporu neocakavaj. A ani im to nevycitaj.

U nas bol zakladny problem v chybajucej komunikacii. Dcerka bola oneskorena v reci, nevedela si veci vyhadat, tak sa uchylovala k takemuto spravaniu. Akonahle sa jej rozviazal jazycek, s agresiou utalo.

xlucia
16. máj 2012

@sny nuz tak najprv dobra sprava pre teba. na policiu pojde dotycna mamicka zbytocne, no co pojdu policajti riesit dve 4rocne dievcata ako sa biju v skolke???
no a to druhe, nechaj malu preradit ku riaditelke, ked si na nu trufa. a principialne zaved tresty. niektore veci si nemoze proste dovolit. ci uz nepozerat telku, alebo odobratie oblubenej hracky na urcity cas.... na kazde dieta sa nieco najde. ver mi. moji su flegmatici a naslo sa...
no a posledne, ak zbije niekoho, vyplieskaj po riti aj ty ju. detto rodicov, alebo nebodaj babku ci tak.to sa proste nesmie. a ked dobre slovo nezabera....
vies ako je to , ohybaj ma mamko, pokym som ja janko, neohnes ma mamo, ked ja budem jano
no a u nas zabrala aj aktivita, chodi na vytvarnu, musel ako velky zacat viac pomahat a chovanie sa znormalizovalo

amouramour
16. máj 2012

ja by som odporucila tiez psychologicku...ale chapem aj tu mamicku, ze jej praskli nervy...vies keby mi niekto mlatil dcerku kazdy den a ona mi odmietala chodit do skolky, tak by som to tiez riesila, nie policiou, ale s maminkou a razne...

anjelicek26
16. máj 2012

Inak podla mna by jej stacila 1 kamoska, jedno dieta, s ktorym by bola na ihrisku, ktore by jej drzalo stranu a cely problem by bol odstraneny. A priatelstva v tomto veku sa daju kupit, to ako mama dobre vies... ak ju od uplneho zaciatku v skolke ignoruju, odsuvaju, stale je sama, tak toto je vrchol frustracie, co prezentuje. Mas par moznosti, ako to riesit, bud ma fakt nejaku poruchu komunikacie, alebo je naopak nadpriemerne inteligntna a nevie sa do kolektivu rovnako starych deti zaradit.

sny
autor
16. máj 2012

@anjelicek26 Ako píšem k psychiatričke a psychologičke chodíme,boli sme aj u neurológa,podľa nich je ok,len učiteľky v škôlke ju vraj nevedia pochopiť,ona je vraj silná osobnosť,má nadmieru energie,tak ja neviem.Vraj aj moju zlú náladu hneď vycíti,preto ma ide biť a kopať,tka ja fakt neviem....

anjelicek26
16. máj 2012

@sny - nemas moznost ju nechat par tyzdnov doma, nech sa znormalizuje a potom skusit inu skolku, iny kolektiv? Skusit zacat od nuly?

sisaha
16. máj 2012

@sny ako riesite tresty pre ňu, ked vas dospelych doma zacne biť? Resp. čo urobiš, ked sa ti ucitelka stazuje na jej spravanie? pocuje to ajj tvoja dcera? Ako reaguje, ked sa s nou na ihrisku nikto nechce hrat? Ako reagujes ty na jej spravanie, ktore vidis?

sny
autor
16. máj 2012

@xlucia Chúďa moja,tá dostáva po zadku na dennom poriadku,aj učiteľkám v škôlke som to povolila,ale tak oni to neskúšali,ale taká pani riaditeľka je neaká autorita,na tú si asi netrúfne,lebo tá po riti dá a nebude mi to vadiť.K tým trestom:Hračku obľúbenú nemá,viacmenej sa s ničím nechce hrať,telku pozerať ani nevidrží,dedo je veľký chlap,tiež jej dá po prstoch,o 5minút po plači urobí detto to isté...Tiež ju s mužom všade nosíme so sebou,zapájame ju do všetkého,aj svokra je učiteľka,no všetko márne,mám 26rokov a už som šedivá 😝

marecek1
16. máj 2012

@sny tiež by som ti odporučila navštevovať aj naďalej psychologičku, presne ako píše @anjelicek26, pomôže to nielen malej, ale aj tebe - nakoľko si zjavne v koncoch z momentálnej situácie.

no a pokiaľ by tvoja dcérka bila v škôlke moje dieťa, tiež by som to riešila - s tebou, s riaditeľkou. pokús sa chápať aj ostatných rodičov - každý svoje dieťa miluje, a nenechá ho v škôlke otĺkať. to, že dotyčná mamička zachádza aj do nadávok a osočovania - to už neschvaľujem, táto záležitosť sa dá určite vyriešiť aj miernejším spôsobom.

skús dať dcérku do riaditeľkinej triedy, keď sa ti sama ponúkla, a uvidíš, či sa situácia zmení.

katy1979
16. máj 2012

@sny podla par riadkov tazko usudit co sa u vas deje. ale mne to nepride ako ADHD. tam bude iny problem. ak hovoris ze sa hrava sama a aj to bitie. Je este nieco ine z coho mas pocit ze nieco nie je v poriadku. rozpravanie, komunikacia, porozumenie poziadavkam ak po nej nieco chces, jedenie, spanok. nieco v com je ina ako ostatne deti? Treba sa na to pozriet ako na celok a nie len na to ze bije deti. To ma totiz aj nejaky dovod.
To ze bije aj vas a v tomto veku to ste asi vy nechali zajst pridaleko. neviem co ste jej dovolili ci nedovolili ci ako reagovali ak vas udrela ci kopla. Na vasom mieste by som isla za inou psychologickou ci psychiatrickou. popytat sa pediatra koho pozna a ake ma skusenosti so svojimi kolegovcami.
S policiou dana mamicka vela asi nevyriesi ale moze podat staznost moze ziadat o vylucenie vasej dcerky zo skolky. Ono tahanie vlaskov no ak sa to stane raz ci dvakrat ok ale ak jej to robi 3/4 roka tak sa netreba divit. Keby niekto ublizoval tvojej dcere taku dlhu dobu a pernamentne bola by si viac nez zufala a bezmocna riesit takuto situaciu. Teraz to neber tak ze ti to hovori mamicka co ma deti anjelikov. Praveze naopak. Mali sme tiez taky problem minuly rok pernamentne hadky a bitky v skolke. som chodila so stiahnutým zaludkom do skolky ze co zasa komu urobil a vyviedol.

lili777
16. máj 2012

@anjelicek26 čítam tak tie tvoje posledné riadky a začínam si uvedomovať, prečo bol aj môj syn jednu dobu dosť nezvládnuteľný a agresívny. Toto mi úplne na neho pasuje. Ešte nerozumel. Proste od tých dvoch rokoch doteraz každému preventívne šupol, aj malú mi doma bil. Má tri roky, jasné, že anjel nie je 🙂 ale už dlhoooo nikomu nešvihol žiadnu výchovnú. Asi to ustúpilo, keď začal poriadnejšie komunikovať. Hmm niečo na tom asi bude. Lebo teraz by mal mať riadne obdobie vzdoru, asi teda aj má, ale nikoho nemláti a ja počúvam v škôlke, aký on je dobrý, ako upratuje hračky, ako prvý všetko poslúchne a to som tiež pred rokom k psychologičke chodila. Síce s ním aj teraz treba komunikovať veľmi jasne, stručne vysvetliť a trvať na svojom. Síce zaberajú veci typu, ak to neurobíš, odnesiem tú a tú hračku späť do obchodu a pod...

blue_eyes
16. máj 2012

Sesternicinho syna taktiež nezvládali učiteľky ani v skôlke ani v škole. Proste mu nestačili. Zistiti, že je hyperaktívny a nadmieru inteligentný, a pani učiteľky boli trošku lenivé aby sa mu viacej povenovali. Teraz je z neho už veľký fešák a chodí do súkromnej školy. Skúste dcérku nechať u riaditeľky keď sa Vám ponúkla a potom uvidíte čo ďalej. Držím palce 🙂

sny
autor
16. máj 2012

@amouramour Lenže ona to riešila len cez FB a nie priamo zoči voči,čo ma štve a nazýva ma neschopnou a chuderou,pričom ona bola lesbička a jej mama k...a,ona osočovala zrazu moju rodinu,že aj učiteľky v škôlke majú na malú a nás svoj názor,tak som im to dala prečítať,oni vraj nič také nevraveli,ale tak mi stačilo....Dosiahla,čo chcela,ale keby som to vedela,tak sa porozprávame ako dospelé matky a nie takto primitívne.A ako vravím,moja mala jej dcérku rada,vraj sú kamošky,nevedela som o tomto dieťati,o iných hej a každý deň som ju hrešila aj priamov škôlke,prečo bije tie deti...Som zúfalá a to asi nikto nepochopí ☹

sinuhe
16. máj 2012

podla mna nie je dobre ucit dieta spravat sa pekne/aby nebilo ostatne deti, tym ze dostane po riti, ako to tu bolo spomenute...Urcite malu nieco trapi, alebo sa nevie s niecim vyrovnat, skusa kde su hranice, alebo sa naucila, ze v "tomto" je ina, vynika...My sme vybuchy agresie, riesili hned v zaciatkoch..Vysvetlili sme, co bolo zle, opytali sa jej ci by sa jej pacilo, ked by jej take nieco niekto, koho ma ona rada urobil. Ked bol zachvat, ze nevnimala nic, poslali sme ju do detskej nech porozmysla co urobila zle...Tam sa vykricala, vyjedovala a potom prisla uz relativne ok. Nehovorim, ze som nikdy nedala po zadku, ale ucit dieta nebit sa, bitkou, sa mi nezda byt spravne..

lili777
16. máj 2012

@sny Môj malý bol tiež riadny extrémista, bil sa, niekedy sa niekým hral hodinu a až potom sa rozhdol, že mu dá jednu výchovnú. tú výchovnú dostával aj doma - žiadne bitky a mlátenie za tým prosím nehľadajte. ALE bola to obrovská chyba! Ihneď ju prestaň biť, žiadne po zadku. Iba jej ukazuješ ako sa rieši konflikt. Keď sa mi niečo nepáči, použijem fyzickú silu - presne toto odkukáva od vás, od rodiny. Hovorím čisto z vlastnej skúsenosti. Ja viem čo to je, keď nervová sústava zažíva pri dieťati kolaps, ale ja som tiež prestala s tou výchovnou a ani som to nestihla postrehnúť, ani syn nikoho nebije. Ani v škôlke, ani doma sestru. Skús dohovárať, non stop dookola, tisíc krát, stále. Vyhľadaj psychologičku a poraď sa ako reagovať v akej situácii.

anjelicek26
16. máj 2012

@lili777 - ja som si to tiez uvedomila az z odstupom casu, ze moje vtedy 2 -2,5 rocne dieta vedelo povedat 5 slov a ostatne uz plynule diskutovali, ona komunikovat nevedela, tym, z ja som ju ucila po slovensky, ostatne deti hovorili nemecky mam pocit, ze im uz nerozumela ani prt... po mesiaci u opatrovatelky spustila plynule nemecky, cele vety a uz nepohryzla nikdy ziadne dieta, proste uplne to zmizlo.

sisaha
16. máj 2012

@sny no treba sa pozriet na to ako na fakt, ze tvoja dcera šikanuje ostatne deti a to je spolocensky nepripustne, preto sa tym rodicom ani necudujem.
Skor si myslim, ze nemate presne stanovene pravidla a ako keby ste hladali jednoduchsiu cestu, cize vyhladavate situacie, ktore by nevyvolali jej agresiu a nezala sa plieskat o zem.
To nevadi, ze telku nevydrzi pozerat, jej mozno staci, ze si pozrie aspon vecernicek. Treba zaviest pravidla, co je dovolene a co nie. Ak niekoho zbije na ihrisku - hned ju zobrat odtial preč (aj ked bude kričať ako zmyslov zbavena) a vysvetlit, ze ste odisli preto, ze ublizila druhemu dietatu. Ak doma zacne bit vas, vykazat ju do vedlajsej izby a zakazat televizor vo vseobecnosti na tyzden. A hlavne dodrzat to. Ak nepomoze, zakazat ihrisko na tyzden. Bude chodit iba s tebou na prechadzku bez moznosti hrat sa s inymi detmi.

mummy01
16. máj 2012

@sny juj,tazka situacia.Podla mna to chce dlhodobu spolupracu rodiny so psychologom.Dcerku neber zo skolky,viem asi to bude tazke ked si tam uz narobila zlu povest ale ak ju riaditelka zvladne tak to je plus pre vas.Urcite ta nechcem odsudzovat ale nedeje sa nieco u vas v rodine?Lebo pre nieco takto dcerka reaguje,urcite to nieje standardne spravanie maleho dietata.Poznam chlapca ktory je agresivny a bije rodicov,starych rodicov a svoju sestru ale bit deti v skolke by si nikdy nedovolil a to vyrasta v zlom rodinnom prostredi.Urcite sa treba zverit do ruk odbornikom ktori mozu odhalit co je za tym a pomozu ti stopnut taketo spravanie.

reanda
16. máj 2012

@sny preco sa divis, ze vas bije, ked vy bijete ju?

ajca123
16. máj 2012

@sny daj ju na kruzok plavania a nebo sup korčule na nozky ,aby si tu energiu čo má v sebe vybila...
Podla mna je tvoja dcérka normalna len veľa energie... Neboj ono sa to unormalni...
A aj tvoja dcérka vie že ju nikdo nema rad v škôlke a to tiez nie je dobre...
Treba jej nájsť kamosku nebo kamaráta čo ju bude chápať...

amouramour
16. máj 2012

@sny no to teda nemala robit...mala sa s tebou normalne porozpravat,ale tak ci tak to treba riesit, napriklad skusit druhu psychologicku?ved takto to tiez dalej nemoze byt, skor ci neskor spisu rodicia peticiu a malu ti z tade vylucia....a to bude zle aj pre nu...urcite je za tym nejaky problem a mas vyhodu, ze so 4rocnym dietatom sa daju veci lepsie riesit...podla mna sa citi odstrcena, ked pises ze to zacalo tehotestvom...verim, ze sa k nej spravas rovnako pekne, ale take dieta to mozno preziva vo vnutri uplne inak a pripada si mozno na druhej kolaji a nevie sa zmierit s novou situaciou a vynucuje si takto vacsiu pozornost

marecek1
16. máj 2012

@sny a nerozprávala si sa s dotyčnou maminkou osobne? po takom osočovaní - poza tvoj chrbát na FB, a vyhrážkach, že bude riešiť túto situáciu na polícii, by som sa s ňou určite chcela porozprávať zoči - voči. ste predsa dospelé ženy, matky, riešiť niečo cez facebook, no to mi príde od nej riadne úbohé, keď už je taká "akčná".

inak si si istá, že nevnímala tvoje tehotenstvo? keďže sa jej správanie začalo meniť vtedy, keď sa dozvedela, že bude mať súrodenca, možno tu je kameň úrazu - píšeš, že máš strašne veľkú rodinu, veľa babiek, ktoré ju ľúbia, pozornosti teda asi "vyše hlavy", možno sa začala báť, že stratí túto pozíciu rodinného miláčika, keď už je tu bábätko - aj keď sa k nemu správa pekne.
no a nemyslím, že váš problém sa vyrieši tým, že bude dostávať "výchovné" ešte aj v škôlke. skôr asi potrebuje v škôlke iný prístup, aby sa jej viac venovali, zaujali ju niečím, ako dať jej po zadku.

mummy01
16. máj 2012

@sny no tym ze dostava po zadku jej vlastne ukazujes ze je "normalne" ked sa hnevam bit inych.Mozno tu je pes zakopany,ona to pochopila tak ze je to OK.Skus sa nad tym zamysliet a vychovne po zadku nahrad inym zmysluplnym trestom.

bets
16. máj 2012

ja by som nebocila od ludi, ale este viac chodila s nou medzi deti. je lepsie si vlastne dieta odsledovat, ako sa sprava v jednotlivych situaciach a podla toho sa snazit pochopit, co je dovodom agresivneho spravania. ucitelky v skolke len povedia, ze zase niekoho zbila, ale nic viac, co ti pomoze.
a potom stale vysvetlovat a vysvetlovat, pripadne simulovat tie iste situacie, ako je to pre nu prijemne/neprijemne, keby bola v kozi toho dietata, ktore je bite.
moje deti nie su agresivne, ale tiez obcas maju take obdobia. syn mal problemy s kamaratmi a jeho prejavy boli voci nim agresivne. trvalo mi dva mesiace, kym som prisla na koren veci. to som denne rozmyslala a sledovala ho a rozpravala sa s nim, ze co sa deje, lebo dieta nevie pomenovat veci spravnym menom. dietatu sa nieco deje, preto sa nejak sprava, ale nevie preco to robi, nevie to vysvetlit.
potom sme to celkom jednoducho spravne mierenym rozhovorm vyriesili. inak smerovane rozhovory nepomahali, musela som presne pomenovat a chapat to, co sa odohravalo v jeho hlave.
u neho to bolo to, ze mal neprijemnu skusenost, ked ine deti boli agresivne a chcel sa proti tomu branit. a potom zacal aj nevinne situacie vnimat, ze deti chcu byt agresivne voci nemu, tak pre istotu zacal utocit ako prvy.
s ucitelkou som to riesila viacerymi rozhovormi, vela mi povedala, aj synovi pomohla, ale na tento dovod som musela prist sama.

bodka13
16. máj 2012

@sny skôr by som radila pozitívnu motiváciu=zbieranie dobrých bodov a potom bude nejaká odmena= dámska jazda do cukrárne,nalakovať nechty,kúpiť nové sponky,....-urob nejakú tabuľku,daj ju na chladničku,spolu do nej zapisujte body a hlavne treba chváliť !!! za každý malý úspech a pokrok ,vynechať vetu "pozri aká si zlá" 😉
...voči bitke a kriku sa dieťa stane rýchlo odolné 😉 ☹ otrasie sa a ide ďalej ...u nás zaberal dohovor potichu,zohla som sa k nemu chytila za ruky a pozerala do očí ....bolo to pre neho horšie, ako keď som "vrieskala"....veľmi rýchlo nastal posun dopredu a dosiahli sme čo sme chceli a potrebovali 🙂

sny
autor
16. máj 2012

@reanda vidím,že máš ešte malé dieťa,tak ale nie je bitka ako bitka,tak láskavo nerob zo mňa matku-tyranku a prajem ti ,aby si ty podobné situácie nemusela riešiť.Láskavo keď máš takýto názor,tak sem ani nepíš.ďakujem

anjelicek26
16. máj 2012

Inak ja som Sasku za to nikdy nebila. Ani nepohryzla na oplatku, aj ked mi to bolo odporucane par aktivnymi maminami. Ja neviem, ked po nej chcem, aby to nerobila, tak jej to nebudem "vytlkat" tym istym. Ja som jej zatrhla plavanie, zatrhla baby cvicenie, stranili sme sa deti, aj ked viem, ze jej to nenormalne chybalo. Ale akosi som neriskovala, ze zasa niekomu ublizi. Ono to u nej chcelo CAS a odstranit ten zakladny problem - to, co to cele zacalo. Ty hovoris, z to zacalo, ked si bola tehotna a narodila sa jej sestra? Mozno mala len trpi nedostatkom pozornosti. Mate nejake casy, kedy mas cas len na nu? Mne ked dojde manzel z prace berie Maxa a ja zo Saskou robime ulohy, citame, kreslime, robime veci len my dve a pre nu je ten cas len s mamou nenormaaaaalne dolezity..

Plus prestat len vycitat - zacat chvalit. Chvalenie ma byt umerne k vycitkam, inak je dieta zdeptane...

maznacik007
16. máj 2012

osobne by som ju ihned zobrala zo skolky ak sa takto sprava tak tam nema byt a je lepsie ju vziat preventivne ako ked bude iny rodic ziadat aby ju vylucili...

prestat s telesnymi trestami... obmedzit sladkosti aj sladene napoje zaviest doma pevny rezim a najma ak zdvihne ruku ze vas ide bit ci koho kolvek ineho chyti za ruku nedovolit udret a zobrat ju mimo nastavit budik a do izby na postel posadit ci na ine oddychove miesto dvere otvorene a musi tam cakat... ak sa pokusi o utok na ihrisku tak okamzite otocka domov a konec hrania

kamosku jej darmo budes hladat s dietatom co ma takuto povest uz zo skolky tazko dovoli len tak iny rodic sa svojmu hrat... najprv musis urobit protiopatrenia ty skus ju motivovat za kazdy den bez toho ze niekoho udrie daj nalepku za desat si moze kupit sladkost... skus nech si najde nieco kde si dokaze svoju agresivitu vybit... najpr. na starom plysakovi trhat noviny a pod...

v prvom rade to chce velmi doslednu vychovu... a nedovolit je udret nikoho za ziadnych okolnosti... striehnut akonahle sa pokusi prerusit vsetko a domov do izby...

reanda
16. máj 2012

@sny dieta sa uci odpozeravanim a opakovanim, nezalezi na tom, ci jej capnes "malu vychovnu" alebo na nej dolames varechu, dieta vnima ten fakt, ze ked sa ti nieco na nej nepaci, tak ju bijes.. tak ona iba robi to iste.. je to zrejme mudre dievca..

traktor
16. máj 2012

vzila som sa do tvojho dietatka..male dievcatko, ktore ma problem..s cim?mozno ziarlivost / my rodicia to niekedy vidime inak , ako samotne deti..a sama pises, ze to zacalo v tom case, ked si ostala tehu/, mozno nevie dobre zapadnut do kolektivu..ta to skusa takto..udriem, vsimnu si ma..to co nasleduje dalej uz pre nu nie je take dôlezite./ dieta si snad zvykne na vsetko a stava sa imunne/.hlavne, ze na seba uputam pozornost ..mozno ju nieco trapi a nevie ako to dat von..môze to byt hocico..a co za to dostava?no doma na zadok, v skôlke na zadok, nema kamaratov, kazdy je na nu nahnevany..asi vela na 4 rocne dieta..viem, ze to mas tazke , tie pohlady tych rodicov, to odsudenie..ze akurat tvoje dieta je to *zle*..ale je to tvoje dieta a musis to dako riesit a mozno len ist na to inak, ako doteraz....ja suhlasim co pise
@bodka13