Prijali synčeka do škôlky?

20. júl 2024

Ahojte, v maji som podala prihlasku, v juni som dostala rozhpdnutie, ze ho nevzali z kapacitnych dovodov. Nevedela som, ze mozem podat odvolanie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ tak som s tym meskala. Podala som az o 23 dni. Dostala som v piatok zo skolky list, ale nevedela som ho prevziat..... 🤦🏻‍♀️ Caka ma na poste. Urcite odpoved na odvolanie, len podla vas mame nejaku sancu, ze by nas mohli zobrat?

danyelia
20. júl 2024

Ahoj, podľa mňa máš šancu 50:50...veď prevezmeš list a uvidíš, toto sa fakt nedá vyveštiť 😁

lienka.7
20. júl 2024

Nie, pretože si odvolanie nepodala v stanovenej lehote.

beata_k
20. júl 2024

Nie. Do MS je natresk a ak si meskala, tak ta predbehli.

dadka1997
20. júl 2024

🔮 50:50 🤷‍♀️😅

nikaeli
20. júl 2024

Aký je starý?
Nevzali ho z kapacitných dôvodov, ty si nevedela, že sa môžeš odvolať. Pár mamičiek to určite vedelo a urobilo to v stanovenom čase. Ty až po 23 dňoch 🤷🏻‍♀️ ak sa aj nejaké miesto uvoľnilo, predpokladám, že ho obsadili deti, ktoré sa odvolali tri týždne pred tebou... ale možno sa mýlim a motyka vystrelí. Napíšeš nám, keď list prevezmeš? sama som zvedavá...

autor
20. júl 2024

@lienka.7
@nikaeli ach, do kelu.... 😑 A na odvolanie je stale iba 14 dni? Je to nejak zakonom dane?
Dokonca som spolu naraz so susedkou podavala na postu, a prisiel list aj jej. Samozrejme ona tiez nie je doma.

lienka.7
20. júl 2024

@autorka lehoty na podanie odvolania sú rôzne, vždy to mas napísané v poučení. Je to od 3 do 15 dní tuším, závisí od inštitúcie. A so susedkou si podávať naraz odvolanie mohla, pokial ho ona prevzala neskôr ako ty, je potom pokojne možné, že ona ho podala ešte v lehote.
Na 99,99% tam budeš mat napísané, že odvolanie nebolo podané v lehote, preto sa ním ani nezaoberaju. To 0,01% je že ti odpisu, ze ho aj tak neberú, lebo nie je miesto.
Naraz vám to prišlo preto, lebo oni to aj naraz (hromadne) vybavujú. To nič neznamená.

danyelia
20. júl 2024

Ale tak malá šanca tam stále je, ja som v Rade rodičov škôlky a mám info, že toho roku bol trošku všeobecný pokles záujmu o škôlku našom meste, 3 miesta sa naraz uvoľnili, deti sa odsťahovali alebo z iných dôvodov nenastúpia v septembri, takže zoberú ,,náhradníkov,,...zrejme z tých, ktorí sa odvolali v termíne 🙄

guudy
20. júl 2024

Autorka, vzdy treba rozhodnutie precitat cele. Vzdy su tam napisane lehoty, dokedy sa da odvolat. Ak si presvihla lehotu, pravdepodobne ti prislo oznamenie o tom, ze si nesplnila podmienky.

nikaeli
20. júl 2024

Na rozhodnutí o neprijatí máš určite napísané, do koľkých dní sa môžeš odvolať. Neporovnávaj sa susedou, ona mohla prevziať rozhodnutie neskôr.
Uvediem ti príklad z inej oblasti, ale princíp je rovnaký. Súdim sa s exmanželom. Prišlo nám domov rozhodnutie. Prevzala som ho od poštárky. Ex uviedol inú doručovaciu adresu ako tú, kde býva, a tak si preň musí ísť na poštu. Na pošte mu držia list 18 dní. Odvolať sa môžeme do 15 dní. Ak som ja prevzala zásielku 1.6., môžem sa odvolať do 16.6. Keďže on mohol ísť na poštu až 18.6., odvolať sa môže až do 1., či 2.7. , čiže dva týždne po mne. Ak by som sa ja odvolala 2.7., moje odvolanie by bolo neplatné. A tak to mohlo byť aj s tvojou susedou. Otázkou je, či sa ona odvolala v termíne 😉

jazula
20. júl 2024

No…ja som síce dala odvolenie v lehote (po 12dnoch od prevzatia rozhodnutia, boli sme na dovči, list mi prevzali, ale odvolanie čakalo na mňa), ale nedávam tomu veľké šance… Viem o jednej mamičke, ktorá mala v čase, keď ja som len podávala odvolanie, už aj rozhodnutie o prijatí…podľa mňa akékoľvek uvoľnené miesta rovno prideľovali podľa toho, ako chodili odvolania 😕.

autor
20. júl 2024

Dakujem vam velmi pekne. ❤️🙏🏻
A otazka, ked mi syn dovrsi 4 roky vo februari, mozem zaslat ziadost o prijatie zas? Alebo aspon sa informovat, ci mi ho nezoberu?
Alebo ako to je? Musim zas pockat do septbra 2025?

jazula
20. júl 2024

Ak ti ho nezoberú, ja by som volala do škôlky hneď a aj priebežne pred koncom prázdnin, v septembri, ku koncu roka… Miesta sa stále uvoľňujú a zapĺňajú, treba sa pripomínať, ak ho chceš čo najskôr umiestniť. A skús aj viac škôlok obvolať, ak máte v širšom okolí.
Ak by našli miesto, dáš si po dohode s riaditeľkou individuálnu prihlášku, treba max 3 mesiace staré potvrdenie od lekára.