Prihláška do ZŠ - zamestnanie

22. mar 2024

Prosím vás sú tie polia na prihláške povinné?
Čo sa stane ako nevyplním?
Dám kontakt číslo osobne aj mail ale neuvediem zamestnávateľa?
Dakujem

martul
22. mar 2024

A teraz skús trošku normalnejšie napísať čo potrebuješ. Chceš ísť pracovať do školy? Alebo aká prihláška....tvojho dieťaťa do školy?
Problém máš uviesť kde pracuješ?
Či čo vlastne?

evkano1402
22. mar 2024

Moj muz tam vyplna "mam", akoze ma zamestnanie, ja neuvadzam, necham prazdne.

januska12323
22. mar 2024

Nie je to povinné.

autor
22. mar 2024

@martul áno, prihláška dieťaťa do školy.
Zamestnanie rodicov

martinkatinka
22. mar 2024

Ak nechces uviest zamestnavatela, neuvadzaj ani kontakt.

pe_mi
22. mar 2024

Prečo nepišete zamestnanie?aký dôvod na to máte?prečo tajnosti

elanor
22. mar 2024

to si tajna agentka FBI alebo CIA, ze je taky problem? Alebo sa hanbis? Pokial niesi prostitutka, nemas zaco hanbit. Aj nato, su doknca niektore drde, a nosia sa ako pavice.

rachel36a
22. mar 2024

Neuvadzam, nechce sa mi to vypisovat...davam len telefon a mail

viestta
22. mar 2024

Vsak napis upratovacka, alebo riaditelka alebo hocico ine, Zamestnavatela uvadzat nemusis

luccija
22. mar 2024

Tak neuved je to tvoja vec.Hlavne kontakt uved na seba.

autor
22. mar 2024

Prečo?
Pretože predsudky.
Keď rodič robí to a to tak dieťa je také a také.
Proste nechcem, nech neskatulkuju a neposudzuju vopred.
Či už pozitívne alebo negatívne.

januska12323
22. mar 2024

Tento údaj neslúži na žiadne škatulkovanie, uvádza sa len do spisu dieťaťa.

pe_mi
22. mar 2024

Tak toto by ma nenapadlo, že sa kolónka môže nechať aj prázdna.vzdy som vypísala a pokladala za povinné.Na čo inak by tam tá kolónka bola ,okej,zas som múdrejšia.
@autorka rešpektujem názor, ja budem pokračovať vo vypisovaní, nevidím v tom problém, predsudky

autor
22. mar 2024

A ten spis slúži na čo?
Dieťa smetiara a upratovačky..
A dieťa riaditeľa a lekárky..
Načo?
Normálne mi povedzte že naco

elanor
22. mar 2024

aby ked sa v skole decku nieco stane, mali odhad ktoremu z rodicov volat a je vysoka sanca, ze sa mu aj dovolaju, a bude pre neho vediet prist.
Lebo ked tam bude mat tatko - sef vesmiru, Praha, a matka sekretarka Bratislava, decko v skole v Bratislave, tak zbytocne budu volat tatkovi do Prahy, lebo si na otocku pre decko nepride, ze? Ale budu volat matke, ze jej decko v skole blije, nech si pre neho pride, a ide k lekarovi.

pe_mi
22. mar 2024

Čo ja viem,veď spis s založí a myslíš ,že nejaký riaditeľ,riaditeľka to bude riešiť?
Doma dieťaťu zakážeš povedať , že mamina upratuje, zametá a tatino kope také veľké trubice okolo cesty?či ako?alebo mamina lieči deti a pichá injekcie?
Veď deti si povedia..a rozširi sa to

autor
22. mar 2024

@elanor dakujem

pe_mi
22. mar 2024

@elanor presne.
manžel pracoval ešte pár rokov dozadu v ZVJS ako eskorta.telefon odkladali a celý deň nemali prístup.
Musela som do prihlášky napísať,že musia kontaktovať len mňa a plus jedno číslo na babku,keby náhodou

autor
22. mar 2024

@pe_mi mne nejde o to, čo si deti povedia ale obecne, že dieťa už má dáky "profil" a pristupuje sa k nemu tak.
Alebo sa mylim

pe_mi
22. mar 2024

Asi záleží od vlastných skúseností.Mame veľa rodičov ,mužov , čo chodia v montérkach do školy,škôlky, či maminy pracujúce ako pomocné sily, či upratovačky v nákupných centrách ..ale žeby sa k tým spolužiakom pristupovalo inak.to musia byť jedine nejakí tupci, pokiaľ sa jedná o dospelých
Ja nemám takú skúsenosť a to zarábame nadpriemer.
No nikoho sa nepovyšujeme,ani naše deti nie sú uprednostňovane alebo obľúbenejšie za to.

elanor
22. mar 2024

nie, nejde o ziadne skatulkovanie ani nic podobne. Je to len a cisto na ucely, koho najpravepodobnejsie treba ako prveho kontaktovat, ked sa nieco stane. Ako som pisala vyssie.

hipuska
22. mar 2024

Z dôvodu skatulkovania ti to nepomôže. Pretože, neexistuje, žeby sa v skole deti/učitelia nedozvedeli kde pracuješ. Ak to netajis aj pred dietatom. Píšu sa aj práce o tom, kde pracujú moji rodicia.

hipuska
22. mar 2024

@elanor určite to slúži aj do nejakých štatistík

bosorkabb
22. mar 2024

Ono učiteľka to bude vedieť či to napíšeš alebo nie. Preberajú to deti medzi sebou, rozoberajú aj v družine. U nás v triede sa to vie a nikto to nerieši. Dokonca jeden rodič je robotník a nosí z práce kartóny na tvorenie. Pre firmu je to odpad pre školu pomôcka na učenie a tvorenie.

vkatush
22. mar 2024

Nikdy som deti podľa toho neškatuľkovala, čo som do spisu napísala. Raz napísané a už som viac neriešila.
A deti samé často vravia, čo ich rodičia robia, kde pracujú, na to mi netreba spis.

A ani to škatuľkovanie nefunguje, mala som skvelý vzťah či mamička v domácnosti, či lekár/ka, právnik/čka, predavač/ka, robotník/čka, nezamestný/á,...
Práca neurčuje hodnotu človeka a už vôbec nie dieťaťa.

estellas
22. mar 2024

Nemyslím si, že by učiteľka škatuľkovala dieťa na základe zamestnania rodičov. Aj keď to tam nenapíšeš tak sa ich môže pýtať niekedy na hodine.

stanulienkat
22. mar 2024

Trpiš stihomamom. Je šialené, čo v dnešnej dobe všetko ľuďom vadí. Za socializmu by ste si ani nepípli. Určite nikto neškatulkuje deti a myslím si, že je dôležité, aby učiteľ vedel, z akého prostredia to dieťa pochádza. Či bude skôr k dispozícii mama, alebo otec. A ďalších x veci. Urcite sa nemusíš báť, že to niekto bude proti tebe zneužívať.

patus_2
22. mar 2024

Som učiteľka a ani len netuším, kde pracujú rodičia detí. Povinné samozrejme nie je nič, keď nechceš, máš výhrady, tak kolónku nevypisuj. Nemyslím, že učiteľka, ktorá učí 200 deti bude držať v hlave, že Jožkov ocko je mechanik a Julkin je IT-čkar....

patus_2
22. mar 2024

A prečo sa to píše, tak jeden z dôvodov je napríklad aj to, že ak sa niečo vážnejšie stane, kontaktujú sa rodičia. Ak áno jeden nezdvihne a tak sa môže zavolať zamestnávateľovi a kontaktovať rodiča takto ...

lienka.7
22. mar 2024

@autorka nemusis vôbec písať smetiar ci upratovačka... napíšeš proste zamestnanec v štátnej, verejnej správe alebo súkromnom sektore