Prihláška do viacerých škôlok

anna_clara
3. apr 2018

Maminky, je lepšie dať si prihlášku do viacerych škôlok? Mám vyhliadnutych 5 škôlok v Ba, v troch rôznych mestských častiach. Viem, že sa môže stať, že nás neprijmú nikde, ale môže sa stať aj opak, že nás príjmu na dve, tri? Viem, že riaditeľky spolu komunikujú, aby deti neboli prijaté do viacerych škôlok, ale ide o riaditeľky z jednej mestskej časti, nie? Neverim, že sa stretávajú riaditeľky z celého hlavného mesta. Bojím sa dať si prihlášku len do jednej. Ďakujem za akékoľvek info.

ludmila73
3. apr 2018

@anna_clara Môžetet dať prihlášky do škôlok koľkých chcete, určite by ste však mali po rozhodnutí sa, kam vlastne nastúpite, dať vedieť do ostatným MŠ ako ste sa rozhodli. Uvedomte si, že tým môžete blokovať miesto inému dieťatku. Počty v triedach stanovuje zákon a nesmú sa prekračovať. Riaditeľka vždy vie, koľko detičiek len/až môže prijať... Ešte veľmi dôležité info, štát na každé dieťatko finančne prispieva zo štátneho rozpočtu, ak je evidované dieťa v dvoch MŠ môžu človeka čakať nepríjemnosti. Rozhodujúci je však dátum do 15.9.2018, kedy sa odosielajú štatistiky na ministerstvo školstva. Prihláška je oficiálny záväzný dokument, čiže by mala byť aj oficiálna odhláška z evidencie...tak to aspoň robíme na škole my.

pininka
3. apr 2018

Prihlasky kludne mozes podat,aby si mala vacsiu sancu, komunikuju spolu hlavne riaditelky v ramci jednej mestskej casti. Ale samozrejme ak vas niekam prijmu urcite je minimalne slusne,zatelefonovat inam aby vedeli ze s vami nemaju ratat.

sharmana
3. apr 2018

Podaj si do viacerých, aby si mala šancu, že ked ti dieťa nebudú môcť vziať do jednej, možno bude miesto v inej. HLavne musí mať 3 roky. Riaditelky sa stretnú a vyškrtnú meno, ak ho do jednej škôlky riaditelka príjme. Oni v tom už majú prax. Zakázané to v žiadnom prípade nie je, už sa k tomu raz kompetentní vyjadrovali. A dokonca nemalo by platiť ani trvalé bydlisko a rajonizácia, preto už sa to neuvádza ani ako podmienka, lebo by išlo o diskrimináciu. Uvádza sa už len vek dieťaťa a že uprednostnené sú deti predškolského veku a deti, ktoré majú v škôlke už súrodencov. A hlavne treba s riaditelkou komunikovať, pýtať sa, volať po prípadnom negatívnom rozhodnutí, ísť sa osobne dotazovať Velakrát sa miesto uvolní aj z dôvodu, že dieťa nenastúpi. Držím palce.

anna_clara
autor
3. apr 2018

Ďakujem Vám 🙂

veronnica080
3. apr 2018

Jasné, že môžeš. Aspoň budeš mať vyššiu šancu, že ti dieťatko niekde vezmú. Ono sa to tak robí bežne, keďže je škôlkárskych miest málo

tin007
7. apr 2018

@anna_clara Mestske casti uprednostnuju deti rodicov, ktori maju v mc trvale bydlisko, je to kvoli tomu, ze MS financuju mestske casti zo svojho rozpoctu, ktory naplnaju aj z podielovych dani (a tie maju za ludi, ktori maju v mc nahlasey trvaly pobyt). Skusit mozes, ale podla tam, kde nemas TP bude prihlaska posunuta na koniec poradovnika. Plus samozrejme zo zakona sa prijimaju predskolaci, deti s odlozenou dochadzkou a dodatocne odlozenou sk. dochadzkou.

bielamacka3
16. apr 2018

Ktorá MŠ v Ružinove sa vám zdá najlepšia? Ja mám vyhliadnuté tri súkromné a dve štátne v okolí Delfína. Podám prihlášky na všetky. Ale ako napísala Ludmnila73 - ja dám prihlášku do piatich MŠ a čo ak mi odpovedajú tak neskoro, že vlastne v jednej, ak syna prijmú, tak v ďalších štyroch budem vlastne miesta blokovať? Alebo rozhodnutie o prijatí z nejakej škôlky mi príde tak včas, že stihnem to oznámiť aj do ďalších MŠ?

bielamacka3
16. apr 2018

A ešte, ked je syn oktobrový, tak mám taký info, že v štátnych školkach prijimajú prednostne deti, ktoré maju v septembri tri roky - do septembra - po dalšie - nie je odpienkovaný, skúšame, nem darí sa...lebo teraz do mája treba pečiatku od lekárku, že je spôsobilý - kvôli plienkam zatiaľ nie je - súkromné síce berú aj detváky s plienkami, ale tam treba platiť a zase si mylksím, že učiteľky sú tam nba to, aby deti učili farby, spievali s nimi, prípadne ich učili nemecé, anglické či iné slovíčka hravou formou a nie aby vymienali pliennky...a dieťa v takom veku sa može odplienkovať aj za pár dní...

sharmana
16. apr 2018

@bielamacka3 ak dáš prihlášky do viacerých štátnych škôlok v jednej mestskej časti, tak ti prijmu dieťa iba max do jednej a ostatné škôlky ťa vyškrtnú zo zoznamu a pošlú ti zamietavú odpoved. Preto sa tie riaditelky stretávajú. Súkromné s týmto nemajú nič spoločné, sú súkromné.

sharmana
16. apr 2018

@bielamacka3 v súkromnej škôlke je to o dohode, vezmú ti aj neodplienkované dieťa lebo u nás neexistujú "skutočné súkromné škôlky", ale skôr len "zariadenia na stráženie detí". Nechcem ťa sklamať, ale je to tak. A im ide o peniaze, je im jedno, že vymenia plienku. Fungujú skôr ako také "jaslo škôlky". Do štátnej škôlky, ak je syn oktobrovy budeš mať malú šancu ho dostať, pokial si z BA.

bielamacka3
21. apr 2018

Asi každá pediatrička to má inak - ale podľa skuseností vás ostatných - ked si idete pre pečiatky na prihláška do skolok, che vtedy vidieť aj dieťa, alebo stačí, ked príde iba rodič? lebo moj napríklad furt má len plienyk dva a polročný, pdla toho nie je vhodný do MŠ isť, aj ked sa to može zmeniť aj v priebehu tyzdna, no rozumovo, kedže pozná všetky písmenka, niektore bie aj pisť, vie narataž do 10 a pozná nejake číslice, aj texty pisení vie doplnať, tak by aj do školy rovno mohol napstupiť 😀 s plienkou a cumlíkom ale