Ahojte mamičky... Zajtra nastupuje moje dieťa do škôlky prvýkrát. chcem sa opýtať, lebo zrovna sa bavíme so svokrou 🙈... Bývame totiž pri škôlke, v podstate hneď pri našej bytovke je škôlkarsky plot, ale k veci.. hovorím svokre že ráno oblečiem malému tepláky a nebudem ho už prezliekať v škôlke (mimochodom žiadne schopné slušne gate ani nemáme doma, keďže syn je hrozne chudy a nič mu ani nesedí)..a svokra mi hovorí že to sa nemôže, že jeho musím tam prezliecť keď aj z teplakov do teplakov... 🥴 Samozrejme neviem ako to funguje, to zistím až zajtra.. prosím ako toto obliekanie funguje vo vašich škôlkach? Poraďte, ďakujem.
@lenka7477 tiež si myslím, len moja svokra je zas múdra, normálne ma zneistila 🥴
A ďakujem 🤍
My sme prezliekali len v zime. Prišli v oteplovackach a v škôlke boli v pančuchách a kratasoch/sukni
@mamickalisticka ahoj, svokra je v obraze vidím, kedy viedla naposledy dieťa do školky a kde zobrala túto skúsenosť? ja radím, obliecť to v čom sa malý bude cítiť pohodlne celý deň, neni povinné nič v šatni prezliekať..je povinné a praktické dať mu do skrinky batožtek s náhradným oblečením..podľa počasia..
Deti u nas nikdy nikdo neprezliekal, v skrinke mali softshell bundu a nohavice a gumaky pre pripady zleho pocasia, co si deti natiahli cez to, plus maliarsku zasteru gumenu na tvorenie a to bolo vsetko... co pise kocka vyssie ano jedny boxerky a nahradne teplaky pre pripad cikacej nehody mu tam urcite nechaj tiez...
Urcite sa nemusi prezliekat. Len do skrinky mozes dat nahradne oblecenie. Ci ked by uz nejako na dvore alebo pri jedle uspinil tak aby mal navymenu 😉
Naši majú povinne v skrinke tepláky, tričko, spodnú bielizeň a ponožky pre prípad nehody. Moje baby chodia oblečené tak, ako su potom v škôlke, len ak je chladno, tak prídu v dvoch vrstvách a jednu im vyzliekam. Vždy sú vnútri v legínach, teplákoch alebo pančuchy a sukňa. Takže také, že ide v jednom a tam sa prezlečie do druhého, je úplne zbytočné.
Aj ja som iba vyzliekla v škôlke jednu vrstvu. Veď to koľko -krat by sa mali potom prezliekať? Ráno z pyžamá potom v škôlke potom spánok v škôlke ,potom zo škôlky a potom ešte doma? 🙄
Ale náhradné veci mali vždy v skrinke
@mamickalisticka svokru nepočúvaj, dieťa môže ísť z domu v tom, v čom bude v škôlke, Veď si predstav, koľkokrát by sa za deň prezliekalo - ráno z pyžama, v škôlke do iného, v škôlke do pyžama, potom z pyžama, keď po neho prídeš do vecí v ktorých sa presunie domov 🙉, potom doma do niečoho, v čom sa bude hrať, pôjde na ihrisko, na dvor a večer zase do pyžama. Čisté psycho. Podstatné je, aby mal dostatok náhradných vecí v skrinke, môže sa stať, že sa obleje, pociká, umaže.
@mamickalisticka moja dcéra mala škôlku asi cca 700 m a chodila aj v teplacikoch vôbec sa neprezlikala.Len v zime sa deti prezliekli keď mali kombinézu zimné inak vôbec Keď išla do tuhej škôlky tak tam chodila bežné legíny atď..ale nik dieťa neprezliekal a to bolo v Ba .Zbytočne ho budeš prezliekať máš to za domom ,toto vôbec nerieši ani učiteľky to neriešia 😊
Svokra nech nemudruje veď nech je v tom v com sa dobre cíti hádam nebude v škôlke v rifliach alebo tesilkach a zbytočne sa prezliekal 10x za deň 🤭😊
@mamickalisticka kedysi sa ale vážne deti prezliekali. Svokre povedz že posledných 30 rokov sa to už nerobí a hotovo.
@mamickalisticka v tom co pride aj odide a pre dobro vsetkych treba mu obliect take, co si naWC bude vediet dat dolu sam 😉 , alebo prezliect sam.
U nás v škôlke este apelujú nato aby deti chodili do škôlky uz oblečené v tom co budú cely den a budú sa cítiť v tom dobre žiadne nohavice a pod.. moja mama aj robi v škôlke a nikto tam neprezlika deti samozrejme sa nepočíta v zime ked prídu v oteplovackach a naobliekany to je ina situácia
Ďakujem dievčatá ❤️ úplne ste ma upokojili, samozrejme od toho su svokry aby mudrovali zjavne, aj keď 30rokov po funuse 😁
normálne v tých čo príde môže byť v škôlke - veď necestujete 🙂