Prezliekanie dieťaťa učiteľkou v škôlke

7. nov 2023

Ahojte, mam taky problem a potrebovala by som nestranny nazor ci neriesim blbosti .. ale dnes bolo u nas cca 13stupnov a slnko a dcera mala v skolke dlhsie satky s dlhym rukavom, pod tym nic aby jej v triede nebolo teplo.. natom hruby rolak a bundu - parku. Na nohach mala bavlnene puncochy. Domov prisla oblecena v nahradnom obleceni dlhom tricku, puncochach a leginach vraj ju ucitelka na prechadzku tak obliekla “ aby jej nebola zima” podotykam ze u nas bolo dnes teplo.. a schvalne dceru obliekam tak normalne ako by som sa obliekla aj ja … ziadne babusenie deti od hlavy po päty neuznavam … dcera bola chora od zaciatku roka 1x a pripisujem to aj tomuto …. a normalne ma to “ nasralo” ze ci mi tym ucitelka dava najavo ze ju neviem obliect? budem za hysterku ked jej to zajtra jasne vysvetlim ze nech mi dieta oblieka tak ako prislo?

marianarem
7. nov 2023

Tak podla toho, ako jej to povies. Neviem, co myslis pod "jasne vysvetlim". Ked urobis hystericky vystup, tak budes za hysterku. Ked ju normalne slusne poziadas, tak je to podla mna uplne ok. Ucitelka konala urcite podla svojho najlepsieho uvazenia, ale malo by sa s nou dat dohodnut.

autor
7. nov 2023

@marianarem no planujem sa najprv spytat ako to bolo pre pripad ze to bolo inak ako dcera predostrela :D a ked tak ako povedala tak jej poviem ze nech ju oblieka menej, ze ju poznam a otuzujem schvalne a to cele jej planujem povedat samozrejme slusne .. :D

marianarem
7. nov 2023

Tak potom nevidim problem, kludne ju poziadaj.

annm81
7. nov 2023

Pekne ju popros, aby dieťa neprezliekala, že mu nebude zima. Učiteľka urobila to, čo myslela, že si budeš želať, väčšina rodičov totiž deti neuveriteľne babuší. Spomínam si tu na jednu vtipnú diskusiu, kedy mamička podľa fotiek na stránke škôlky zistila, že učiteľka v zime neschovala dieťaťu uško pod čapicu, keď sa mu vyhrnula.

joesvk
7. nov 2023

Dá sa to povedať napríklad takto nejako.
"Vy ste sa asi báli,aby malá neprechladla?Ďakujem a chápem to ,ale ja ju zámerne dlhé roky obliekam tak ako som to pripravila.Nabudúce na moje riziko to prosím nemusíte robiť...

syslik81
7. nov 2023

este xy rokov dozadu som praxovala v skolke a nikdy by som si nedovolila obliect dieta do ineho ako im dali rodicia .. rovnako moja dcera to nikdy nezazila len ak mala nehodu alebo na seba daco vyliala ale to mi volali ze ci jej mozu dat nahradne ... takze mas pravo ist do skolky a pozidat ich nech to uz nerobia

autor
7. nov 2023

@annm81 no ano ale potom neviem ako si vysvetlila ze som ju rano obliekla len do puncoch? :D ved rano je zimnejsie nez ked idu na prechadzku .. a presne ako hovoris.. zvykne sa na SVK deti strasne babusit a ja sa z toho snazim schvalne vymanit a potom mi ju v skolke naobliekavaju …nie dost ze to babusenie riesi vzdy svokra …ale to ze vsetkym moja dcera sa snazi vysvetlit ako to chce mat je uplne jedno ! hlavne nech ma hrube puncochy, nohavice a hrubu ciapku! :D

ferihegy
7. nov 2023

Takto z pohladu ucitelky.
Domyslanie ze " ucitelka dala najavo ze ju neviete obliect je cez ... ". Pri 20 detoch na take nieco nema urcite cas ani pomysliet.
Vybeh pre deti moze byt orientovany na severnejsiu cast a teda chcela ju obliect teplejsie, ak to bolo tak. Deti si casto nepamataju ani co mali v skolke na obed, domyslaju si, prekrucaju ako deti. Davat nieco jasne najavo, ako prepacte, ja viem ze deti su pre rodicov posvatne, avsak ucitelka nie je Boh. Kazdy rodic pomaly prikazuje : zakasat tielko, dat puncosky, nedavat svetrik atd. Ucitelka sa moze zblaznit a nie je sluzka nikoho a urcite nerobi nic naschval a vzdy sa snazi byt napomocna.
Pekny vecer

autor
7. nov 2023

@ferihegy praveze ja od nej neziadam nic navyse, len obliect dietatu to v com prislo … to ze ona ju zbytocne naobliekava je jej nadpraca o ktoru som ju neziadala …

silvike
7. nov 2023

Podla mna ju tak obliekla, aby si neuspinila satky, mozno sa jej zdalo vhodnejsie na dvor pancusky a leginky. Ale to len tak uvazujem.

ibrunova
7. nov 2023

Nechcela ju len obliecť praktickejšie na von, ako do šiat?

dadis
7. nov 2023

@ibrunova tiez mi to napadlo

autor
7. nov 2023

@ibrunova chcela veru ale dcera je tvrdohlava a stale chce saty … a oni nechodia na dvor ale prejst sa

majkamasar
7. nov 2023

Predpokladam ze pani ucitelka nevidi ako rano pride dieta oblecene do skolky. Iba ako vchadza do triedy. U rcite to myslela dobre ked jej dala leginky. Predpoklafam ze v triede je aspon 20 deti jedna mamka chce obliekat druha neobliekat tretia bez ciapky stvrta s ciapokou..... niekedy si to ani nemoze pamatat. Mamky budme konecne empaticke k pani uvitelkam a nie iba hladate chyby. Rano jej pekne povedzte nech jej necha iba pancuchy. A nie stale iba vycitky. Ja som vdacna za vsetko co pre moje dieta v skolke urobia. Podla mna chcela urobit len to najlepsie.

matovicova
7. nov 2023

Ja by som to riešila, až keby sa to stalo viacej krát. Podľa mňa to učiteľka myslela v dobrom, určite nechcela dieťaťu zle. Veď práveže si ešte pridala roboty navyše 😀

zuzinka888
7. nov 2023

Tak ucitelka si mizni myslela,ze rano mala este leginy. Treba jej milo povedat, vacsinou su zdrbane aj za nezapnuty gombik pod krkom- takze si myslim ze konala s dobrym umyslom. A👏👏 tvojmu rozhodnutiu otuzovat dieta. Dnes bolo krasne aj na Orave a deti v zimnych overaloch vyzberane ako na lyzovacku.

drahomirrra
7. nov 2023

Absolutne by som neriesila. Dieta bolo oblecene, zima mu nebola- hotovo. Skor by som ucitelke bola vdacna.

nitka1157
7. nov 2023

Dcera ti co povedala? Nemalo to niaky dovod? Ak sa to stalo len raz neriesila by som

pininka1
7. nov 2023

Presne toto som ako učiteľka zbožňovala, prečo ste boli vonku, prečo ste neboli vonku, prečo ste mali otvorené okná, prečo ste nemali. Vrchol všetkého bolo keď na nás na ihrisku začala mamička hystericky kričať prečo sme jej decku nedali dve bundy keď je taka zima, pritom svietilo slnko a my sme ani nevedeli ze dieťa nejakú druhu bundu niekde v skrinke ma. Nevieš detaily a už súdis. Keď sa naraz oblieka 20 deti bežné sa stane ze deti vytiahnu zo skrinky x veci a všetko je to potom na lavičkách, ak je jedna učiteľka na celú triedu nemá šajnu obsiahnuť co kto vytiahol a ci v tom ráno prišiel alebo nie. Určite by som sa najprv porozprávala s učiteľkou, ktorá určite nechcela nič zlé. Poznám také ktoré nechajú pocikane decko hodinu na ihrisku lebo im sa nechce ísť dnu ho prezliecť. To by ti viac vyhovovalo???

januska12323
7. nov 2023

Väčšina detí je v pančuchách len v triede, na von si na to dajú nohavice. Tak si zrejme myslela, že aj tvoja tak prišla. Nevidím v tom žiadne babušenie.

terezka1947
7. nov 2023

Zbytočne hrotis.
Keby ju učiteľka vzala von bez pančuchy,ešte by som pochopila,ale chcela len dobre,tak to nechaj tak.

aurinia
7. nov 2023

Ja zas opacny prípad....november...nebolo to tohto roku....ucitelka (družinarka) zabambusena v bunde ....a môj behal len v tričku. Keď som sa opýtala ze či tým deťom nevie povedať aby sa obliekli....odpovedala ze ona nemôže vedieť...ze niektorí chodia len v drigoviciach do školy....a ze ona stoji a deti sa hýbu.... Sa potom necudujem ze ich mám chorých.... Úplne sú tam niektoré ucitelky bez mozgu ...zo sprostostami mi volajú....Druhý raz malý lezal od obeda na lavičke v telocvični kde sa hraju, tá ťava mu nezmerala teplotu (dá sa aj rukou, vedela by ze je horúci). Prišla som pre neho o 15:30 a ona mi povie ze on je taký uz od obeda ...to mi nevie zavolať, dojdite pre neho. Sú deti čo majú febrilne krce, a všeličo sa môže stať ...samozrejme po príchode domov, horúčka jak vyšita.

minutka
7. nov 2023

Preco oblieka deti ucitelka? Nemali by to robit samy? Ci to su jasle?

anickabasnicka
7. nov 2023

a kdo ti dceru privedl ze skolky, ze az doma jsi zjistila, jak je oblecena? treba dcerka chtela mit stejne obleceni jako ostatni a ucitelka ji jen pomohla se prevlict ze satu do legin. a dcera ti pak jen rekla, ze ji tak oblikla ucitelka....deti jsou brebty a nereknou vzdy vsechno pravdive.....urcite to ucitelka neudelala schvalne takze nez na ni nabehnes s vycitkami, pust na sebe studeny vzduch , napocitej do deseti a v klidu pak s ni dej rec o otuzovani sve dcery

klip0
7. nov 2023

@syslik81 fiiiha ale tomuto až neverím že ti volali zo škôlky že sa dcéra obliala či jej môžu dať náhradné.
Ucim v škôlke a teda keď sa dieťa obleje, automaticky sa prezlieka do náhradného, príde mi riadne scifi volať rodičom do práce či im môžem prezliecť dieťa 😳

ferihegy
7. nov 2023

Nic v zlom, ale keby ste poculi naroky niektorych rodicov, tak sa vam oci pretocia. Od zle umytych zubov az po zaspinene kolienka na leginkach ( lebo draha znacka ) a kde ich vlacime ked su spinave.
Na Vasom mieste normalne pani ucitelke poviem, nech si nerobi starosti s prezliekanim. Dcerka spominala ze jej bolo teplo.

annm81
7. nov 2023

@aurinia Družinárka? Akože v škole? To fakt niektorí rodičia vyžadujú od učiteľov na ZŠ, aby obliekali deti??

klip0
7. nov 2023

A tiež súhlasím že učiteľka si nemôže pamätať. Oblečú sa všetky deti podľa uváženia učiteľky. Ja neviem, je mokro, poviem všetkým deťom nech si dajú gumáky. Poprcha, poviem nech si dajú bundu. Je veľká zima, poviem nech si všetci dajú rukavice atď atď. Keby mám v triede tri deti, viem riešiť že Hanicku otuzuju a obliekaju ju do menej vrstiev. Jozkova maminka je zimomrava, ten musí mať viac vrstiev. Ale na toto nieje priestor. Ani riešiť s deťmi že hanicka si nemusí dať pančuchy, Simonka musí atď. Zas nemyslím si, ze kvôli legínam navyše bude mať pokazenú imunitu. Prípadne jej do skrinky nedaj vrstvy navyse- nebude nej mať čo obliecť.

majka1921
7. nov 2023

Mne z toho co si napisala ze mala dcere oblecene, nepride ze bola nejako moc lahko (pancusky, hruby sveter, atd.). Moja dcera ma v skolke spoluziaka kde su cela rodina taki otuzilci a ten teda chodil v mikine ked ine deti v zimnych bundach :D Nemyslim si teda ze ucitelka by sla nejako "ukazat" ze zle obliekas, mozno fakt nejake nedorozumenie. Ja osobne by som neriesila ked sa to stalo raz. Ak sa to zopakuje, tak by som sa spytala na dovod.

ferihegy
7. nov 2023

@aurinia Bez mozgu ? Ako nehnevajte sa. Chodte si to vyskusat. Ked aj poviete dietatu oblec sa ! Tak povie ze mu je teplo, alebo ze nic ine nema ...