Preverenie školskej zrelosti

28. feb 2023

Ako ste to zobrali keď vaše dieťa podla testov v MŠ nie je zrele na školu a pôjde o rok neskôr? Ako, ja na tom nevidim nič nenormalne len už počujem moju mamu ak by moje dcera dostala odklad, že to preto lebo som ju dala zaočkovať, je sladkosti s chrobakmi a červikmi ( sama mama zdobi torty s karminovymi atd farbami)a pozerá na mobil. ( 30 min za deň) za to mama je na tablete 24hod denne... Dnes mi hovori kamoška právnička že ona by dcéru ešte nedavala do škôly že nech sa ešte vyhraje že je ešte taka decká. No a z mojej by naši urobili už stratenú existenciu a to maju len základku.

drzaopica
28. feb 2023

dospej nazory tvojej mamy nie su podstatne.Sa bojis mamy v tvojom veku?

54tinka54
28. feb 2023

Vôbec by som to nebrala tragicky, toľko detí ide do školy o rok neskôr. Hlavne ak je narodená v lete alebo na jeseň, tak nie je o čom.. Ak by šla do školy nezrelá, bude sa to s ňou ťahať celé roky, bude tá škola pre ňu náročná.. čiže radšej ten rok ešte počkať, len jej to prospeje. Tvojim rodičom by som ani nevešala na nos nejaké testy, proste by som im povedala, že chceš ju dať o rok neskôr lebo to tak cítiš a hotovo.

1mina
28. feb 2023

Mne vobec nebude vadiť ak dcere buduci rok daju odklad do skoly. Navyse moja je narodene v juni. Ja som oktobrova a tiez som sla o rok neskor a nevidim v tom ziadnu nevyhodu :D nech si uzije kludne skolku o rok dlhsie kym zacnu povinosti

wewuliatko174
28. feb 2023

@54tinka54 úplne súhlasím 🙏🙏🙏

dominiicka
28. feb 2023

Určite neriesit okolie. Kakat naň.
Aj môj mal odklad zo školy , keby tam išiel len by sa trápil. Tento rok ide do školy a všetko ôk. V škôlke bol tam sa ešte vyhral , a teraz dá už pripravuje na školu.
Môj názor neháj pokiaľ to tak cítiš, ty si mamina ❤️

autor
28. feb 2023

@drzaopica To nie len ona strašne porovnava dieti v rodine o nechcem aby mojej malej povedala niečo čo by ju trapilo, ako napr včera keď jej hneď neodpovedala,že keď nebude hneď počuť na prvykrat tak bude v škole sprostá. Jasne že som jej povedala že si to neželam aby 6 ročnému dietatu nedavala do sprostych a hneď bol oheň na streche.

diewcatqoo
28. feb 2023

Pokial by psycholog na prevereni sk. zrelosti + p. ucitelky z MS povedali, ze dieta podla nich nie je pripravene, verila by som im a dieta by som nechala este rok v skolke. Ved vidis sama na dietati ci pripravene je alebo nie. Pokial sa rado hra, "nebazi" zatial po vedomostiach a zhodli ste sa viaceri na tom, ze pripravene nie je, tak nech zostane este v skolke.
Rok navyse v skolke este nikomu neublizil. Zato ak sa da dieta do skoly nepripravene, bude sa to s nim tiahnut minimalne cely prvy stupen. Dnes je uplne normalne, ze dietatu sa dava odklad a rodicom by som narovinu povedala, ze to nie je vobec ich vec.

wewuliatko174
28. feb 2023

Hlavne je ako to chceš a citiš Ty💟...ver mi či rodina alebo okolie niekto vždy bude riešiť to čo a ako robíš...nikdy nikdy nevyhovieš všetkym..bude ti ľahšie ak si spraviš po svojom ..aj keď to bude komentovať najbližsia rodina..uuuuuplne by mi to bolo jedno..roky to tak robím a je mi ľahšie, nieje to vždy jednoduché dospela som do toho bodu..proste môj život,rodina..robíme to ako to s mužom cítime a dohodneme sa

autor
28. feb 2023

@54tinka54 Bratova dcéra je o rok staršia a keď sa u mami stretneme tak sa budu pýtať ako dopadla. Oni sa chvalia všetkými úspechmi.

54tinka54
28. feb 2023

Aaha… tak to nejak zahovor že vašu ešte netestovali a potom možno aj zabudnú sa na to dodatočne pýtať.. najhoršie čo môže byt je deti porovnávať 🙈veď každé je iné, jedinečné, má svoje vlastné tempo.
A fakt dosť vie zavážiť kedy bolo dieťa narodené.. neter je februárová, tá išla do školy normálne, synovec je júnový a nedali mu odklad, čo neskôr aj ľutovali, lebo ešte bol dosť hravý a v škole mu dosť vecí unikalo a len sa to rokmi nabalovalo.

1mina
28. feb 2023

Prosim Vas a kazde dieta testuju riadne v skolke co sino to treba aj niekde zvlast poziadat ? Totiz dcera je junova + aspergerov syndrom, je sice velmi mudra a sikovna, ale pripravenost do skoly neni len o tom. Tak ze ci to testuju automaticky v kazdej skolke tak ako treba alebo chodite aj pomimo sami na ziadost ?

slavomira236
28. feb 2023

U nas este testy v skolke nerobili..tiez je hrava a aj dost vybusna ked nieje po jej zacne revat a trva to no zas myslim e v skolke by sa nudila dalsi rok uz vie pocitat plus minus do 20 aj citat sama knihy teraz skysa si pisat pisane pismenka..zas nema meknubrec najme L tak uvidime ako testy dopadnu

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matiak
28. feb 2023

Svokra tiež ťažko niesla ked prvy syn mal odklad 🙃. Stale do mna hucala, ved ho daj ... to zvladne. Viem, že by to zvladol, ale načo. Nič nestratil. Najmladsia ma štyri roky. Narodena je 23 augusta, je šikovna, ale ja chcem ( dufam, źe sa mi to podari) aby mala odklad. Do školky zacala chodit az v novembri, dokopy tam bola viac ako mesiac. Nech si este predľzi detstvo.

nique
28. feb 2023

Ja som davala minuly rok odklad. Ucitelky, ze naco, je pripraveny. Rodina, ze naco, uz je skolak, zavistlivci sa tesili, ze mam hlupe dieta. Ja 2 VS, manzel VS a nase dieta musi zostat rok dlhsie v skolke. haha. Ale mne to bolo jedno. Dala som na radu odbornikov. Spravila som najlepsie rozhodnutie na svete. Za rok dozrel, zacal vela kreslit, v skolke je uspesny a tesi sa do skoly. Ver mi, velmi to detom pomoze.

drzaopica
28. feb 2023

@1mina daj ju testovat v cccp, ked je asperger dala by som aj na iny nazor ako v skolke na testovani

nikola81
28. feb 2023

Moj mal odklad, ide az tento rok v septembri. Je junovi a vsetci okrem rodiny do mna hucali, ze preco to robim, ze sa bude v skolke nudit, ze je sikovny. Ale dala som na svoj vnutorny pocit a svoje dieta si ja poznam najlepsie. Nelutujem, hoci ano..v skolke sa uz nudi, ale zaroven mu to aj dost dalo. Tento rok po depisazi ma zasa chceli nahnat do pedagogicko psychologickeho centra ale nepojdem tam. Bola som vlani a tento rok pojde do skoly bez ohladu na ich nazor.

drzaopica
28. feb 2023

nech Ta nezaujima, bratova dcera, mama ty sa budes ucit s dietatom.Ked na to nema fyzicky, pschicky, vedomostne len sa budete trapiz.Rok pomoze

michellemary
8. mar 2023

@1mina mali by to riešiť MŠ tým, že pozvú pedopsychológa do škôlky, ale ak to MŠ tak náhodou nerobí, učiteľky usmerňujú rodičov, kam ku komu treba ísť.