Dobrý deň, zajtra ma ist syn na zapis do skoly. Nerátala som vsak s tým že ho nezoberú a tak som poslala prihlasku len do tej jednej skoly. Dnes som si pozerala ostatne skoly, keby nahodou a zistila som, že dnes bol posledný termín zápisov. Bude sa to dať ešte dodatočne? Alebo čo v prípade ak ho nezoberú do tej skoly kde je zapísaný?
minimalne do spadovej skoly podla vasho bydliska ho musia zobrat. ak by si uvazovala o inej mimo spadovej oblasti tak skoc za riaditelkou osobne a porad sa s nou.
Vždy je potrebné zapísať dieťa aj do spádovej školy. Kontaktuj čo najskôr spádovú školu s vysvetlením, určite ti poradia. Ak by vznikol problém, treba riešiť s podporou odboru školstva na mestskom úrade - oni majú prehľad o voľných kapacitách.
ako sa píše vyššie, kontaktuj spádovú školu a normálne povedz, ze ho nevzali tam, kde ste sa hlasili, zobrat ho zoberu, len musia o vas vediet
zapisuje sa len 1x, do cca mesiaca dvoch dostanete rozhodnutie o ne/prijati a potom sa hlada ina skola
@kacena4 aha takze nedáva sa viac prihlasok?
Moze sa dat viacej prihlasok. Len treba dat co najskor potom ostatnym skolam dat vediet, ze dieta tam nepojde, aby nedrzali miesto.
Stačí jedna, počkáš na rozhodnutieva potom riešiš.
u nas v skole na zapise ucitelky hned hovorili rodicom aby sa isli zapisat aj do spadovej skoly, lebo sa hlasi vela deti...takze zisti na zapise aka je tam situacia a potom pripadne kontaktuj spadovu skolu
práve dnes sa to spomína tu https://www.facebook.com/pravneprerodica. Kopírujem:
Rodič nie je povinný dieťa prihlásiť do prvého ročníka ZŠ iba podľa školského obvodu, t.j. do spádovej školy podľa TP dieťaťa. Môže mu vybrať aj inú školu, nespádovú.
💁♀️💁♀️Problém môže však nastať, ak Vám z nespádovej školy príde rozhodnutie, že Vám dieťa NEPRIJMU.
K tomuto sa vyjadruje metodika Ministerstva školstva nasledovne:
👉Ak zákonný zástupca požiada školu o zapísanie dieťaťa do základnej školy
po termíne konania zápisu, riaditeľ školy prihlášku zaeviduje, posúdi a rozhodne
o prijatí/neprijatí dieťaťa do školy obdobným spôsobom ako pri ostatných deťoch.
Keď ho nezoberú do tej školy kde ste boli na zápise, tak ho zoberú do spádovej školy.