Ahojte, máte niektorá skúsenosť s prestupom dieťaťa z lesnej škôlky do štátnej? Ako to deti zvládali? Kamoškin 3 ročný syn začal chodiť, ale budúci rok ho chce dať do štátnej kvôli financiám, ale teda bojí sa toho prechodu, ako to malý zvládne. Predsa len v štátnej je to iný systém.
Moja isla z lesnej skolky do sukromnej nelesnej, lebo tu nebolo miesto v statnej. Jej sa tam pacilo nakoniec viac ako v lesnej. Spatne som lutovala, ze som vobec s lesnou skolkou zacinala. Tam nemal nikto pedagogicke vzdelanie a bolo to silno citit. Vedeli len deti "respektovat a viest". Ale samozrejme zavisi od pripadu, nie je skolka ako skolka, ale od vtedy som skepticka voci nestatnym zariadeniam vseobecne.
@buducamama moja prešla z lesnej do štátnej a nepáčilo sa jej, mali iný systém, viac kriku zo strany učiteliek a nechcela tam chodiť, nezvykla si, preplakala. Ale na druhej strane boli deti, ktorým tiež vadil krik učiteľky a chodili predtým do štátnej a nechceli chodiť do škôlky . Takže to je skôr o učiteľkach a systéme akým vedú.
@buducamama Ja by som sa tých klasických škôlok až tak nebála. Naša má taký systém a tak funguje, že popravde si neviem predstaviť, ako by to moho byť lepšie napr. v súkromnej. Ale možno sme šťastná výnimka, neviem. Majú plno rôznych aktivít, programu na každý týždeň, každý deň sú vonku (majú parádny veľký dvor), ale chodia s nimi aj mimo, plávanie, korčuľovanie, lyžovanie v zime, na lezeckú stenu, divadlo, príroda, atď. Robia akcie s rodičmi, starými rodičmi.. mám pocit, že je toho až až. A učiteľky sú super, malý je tam šťastný. Asi to je o systéme škôlky a určite o učiteľkách.
@buducamama to zalezi od citlivosti dietata a potom od uciteliek. Su deti, ktore budu spokojne vsade a potom zas take, pre ktore je akakolvek skolka skor za trest.
@oblecenie99 to je prosím ta štátna škôlka? V akom meste?
@tiika Košice
@oblecenie99 a je to teda klasická štátna či súkromná, aj nejaké väčšie skolne platíte pri toľkých aktivitách? 🙃
@tiika Klasická, zriaďovateľom je mesto Košice. Podrobnosti som ti napísala do správy 🙂
Na iny system by si musel zvykat aj v skole. Deti si zvyknu, to len rodicia mavaju zbytocne obavy