Prestup do inej škôlky kvôli nespokojnosti

kikina84
16. okt 2014

Ahojte,
viete mi poradiť,prípadne dať vlastnú skúsenosť..či ste niektorá menili škôlku,lebo ste tam neboli spokojný? Respekt.čo všetko ste k prestupu potrebovali
a či bolo jednoduché za týchto okolností vôbec prestup poriešiť.
Ďakujem pekne za info

ivca82
16. okt 2014

@kikina84 nič komplikované vybavovať nemusíš, iba teda nájsť škôlku kam ti dieťa vezmú, v starej povedať, že odchádzte do inej škôlky, ja som len papier podpisovala, že ukončujeme u nich predprimárne vzdelávanie, čo mi dala riaditeľka v amoku podpísať, pol triedy ak nie viac tam plakalo, vyhadzovala mi čaj, toaleták a ostatné veci zo skrinky nech si to beriem - a potom, že moje dieťa bolo hysterické a nevedelo jesť, no ťažko sa jej jedlo, keď po nej niekto ziapal a trieskala jej vidličkou po hlave... Hlavne nájdi dobrú škôlku 🙂

maminka11
16. okt 2014

@kikina84 najdolezitejsie bude najst novu skolku, a ak budes mat potvrdene, ze dieta prijali, tak v povodnej ms oznamit, ze koncis a vysporiadat si poplatky za skolne a stravu, ak budes menit ms pocas mesiaca, tak skolne platis v oboch ms

kikina84
autor
16. okt 2014

@ivca82
@maminka11 dakujem baby.este sa chcem spytat,ci je podmienkou,ze v novej skolke (kam chcem dieťa umiestniť),mi ju musia vziať ked vybavím všetko potrebné..alebo je to zasa len o tom,či budú mať voľné miesto? aké máte s týmto skúsenosť? dakujem

maminka11
16. okt 2014

je to o tom, ci budu mat volne miesto, vyhlaska o ms nepusti, kde je stanoveny pocet deti, ak by ho prekrocili, hrozia sankcie pre riaditelku,
drzim palce, aby sa podarilo a dieta bolo spokojne zaroven s rodicmi, je to velmi dolezite 🙂, ak sa podari, tak sa podel s radostnou spravou o presune 🙂

2712sasenka
16. okt 2014

@ivca82 To snad nemyslis vazne?chudatka deti,ja by som tu riaditelku asi oplieskala o stenu..co si uz niektore hepy dovoluju,to nie je ani mozne 😠

jamabe
16. okt 2014

@kikina84 Nová škôlka musí mať voľné miesto.. čo tento rok je teda fakt problém.. kopec neprijatých detí.. Nevýhodou pre tú novú škôlku bude aj to, že len stará škôlka má nárok na dotáciu na dieťa od štátu, lebo tvoje dieťa tam do 15.9. bolo zapísané. Nová škôlka bude v nevýhode. Od štátu nedostane nič.... Aj keď to ťa asi nemusí trápiť.

alenka1319
17. okt 2014

@ivca82 Treba si uvedomiť, že prestup do inej MŠ je pre dieťa šok.
Čo tak uvedomiť si, že moje dieťa patrí do inej MŠ, kde učiteľky majú 6 detí a nie ninimálne 20. A vy doma
1-2 aj to nemôžete normálne zvládnuť! Rodina je základ. Nie nechať ťarchu na učiteľky.
Treba si uvedomiť, kde vaše dieťa patrí a nezaraďovať ho do škôlok s počtom -veľa detí. Rodičia si to nechcejú uvedomiť. Sú MŠ štátne, kde je 6- 10 detí a učiteľka sa im môže individualne venovať. Len si treba do takej školky dať načas prihlášku a nie sa robiť, že moje dieťa nie je také, keď je! Ja som to využila a teraz je najlepší tretiak na ZŠ.Prajem veľa šťastia.

meluela
17. okt 2014

@alenka1319 v ktorej BA štátnej škôlke okrem špeciálnych je 6 detí na učiteľku?

alenka1319
17. okt 2014

Turnianska, Tupolevova. Treba si dať načas prihlášku.

alenka1319
17. okt 2014

Jasné že sú špecialne. No a čo? Je tam pár detí a to tvoje sa má ako v bavlnke. Nie v hluku a kriku ale v pohode.

alenka1319
17. okt 2014

A ešte niečo. Deti nie sú izolované. Je pravda, majú svoju triedu v MŠ. Na školskom dvore sa vidia s inými deťmi. Každa uč. si stráži svoju triedu. Tak isto aj v jedálni. A dieťa spokojné mi nastúpi v septembri do školy.
Odporúčam.

veronicka1901
17. okt 2014

@ivca82 ☹ chuda dietatko

ivca82
17. okt 2014

@alenka1319 Nepochopila som celkom tvoj príspevok, ale teda moje dieťa nieje hysterické, len pri upresnenie, nebola jediná, ktorá mala problém konkrétne s tou učiteľkou a riaditeľkou v jednej osobe. Odišlo 5 detí, moje ako prvé. Nepríde mi normálne aby sa dieťa bálo zaspať, aby nebolo ráno a aby na nu teta zase nekričala, ani aby mala nevysvetliteľné teploty ráno a poobede zmizli, a bola som aj u dr., ktorá síce testovala čo sa dalo, ale nakoniec to pripísala nadmernému stresu dieťaťa. Ani sa mi nezdá, že záleží na rodine, ak sa dieťa potrebuje doma objahovať, že ale mami, ja viem čo to je chlebík, mami, ja niesom hlúpa, dokážem sa napiť s pohára... No mysli si čo chceš, ale keď mi dcéra nastúpila do novej škôlky nemala najmenší problém, dokonca cez víkend sme sa museli ísť pozrieť, že naozaj je zatvorená.

zuzi300
25. máj 2018

Ahojte chcem sa spýtať ci mate skúsenosť s firmou psychikou dieťaťa keď išlo z jednej škôlky resp. Jaslí do druhych