Dobrý deň,
idem si k vám pre radu, nakoľko som sa nikde na internete nevedela dopátrať odpovede. Syn v podstate okrem 9/2021 do škôlky nechodil, bol opakovane niekoľkokrát po sebe chorý. Dohodli sme sa s Dr. a pani riaditeľkou, že nastúpi od nového roka.
Problém je, že kvôli momentálnej situácii okolo pandémie sa bojím dať ho už teraz do kolektívu a zvažujem, že ešte mesiac-dva počkáme. Zároveň však rozmýšľam, či nám v prípade, že nenastúpi, nehrozí vylúčenie z MŠ. Jedná sa o státnu, nie súkromnú škôlku.
Ďakujem vopred za všetky odpovede.
Ja som pisala ziadost, ze zo zdr.stavu nebude navstevovat MS....to mi riaditelka vtedy navrhla, miesto mala drzane, a ked sa zlepsil zdr.stav tak nastupila
Daj syna na par dni v týždni,my sme dávali vždy pon,ut.stt. alebo len prvé dva dni v týždni ,a s týmto modelom vydržal byt pol roka zdravý, som s mladším na rd,tak si to mozem takto dovoliť. Učiteľkám som povedala prečo toto tak robím, boli s tym o.k.
Kolektív deti potrebujú, imunizovat sa a radšej teraz,akoby mal potom byt chorlavy v prvom ročníku.
Tak zaplat aj tie mesiace, co tam nechodi, aby ho nevylucili. Ved to nie je velka suma.
@mariejenka my tak dávame tiež ale z dôvodu, že v stredu alebo najneskôr vo štvrtok už chytá sople alebo teplotu 🤦 nasleduje 1,2,3 týždne doma a znova rovnaký model. Teraz bol dokopy mesiac doma lebo po chorobe boli sviatky ale od pondelka zase ide, som tiež toho názoru, že deti potrebujú škôlku, socializovat sa a aby boli zdravší v skole. Aj keď je to na prášky keď je dieťa neustále choré. Len čakám kedy sa to preklopí a bude viac v škôlke ako doma
tak vylúčiť ho samozrejme môžu, dieťa zaberá miesto dieťaťu čo by do škôlky chodilo a škôlka by zaň dostávala aspom tú symbolickú čiastku.....ale veď daj dieťa na pár dní do škôlky a potom ho necháš doma ďaľšie 2-3týždne s tým že má sople...ono tomuto sa nevyhneš....aj keď ho dáš do škôlky na jar, budúci rok od septembra bude obtýždeň soplavé......je to vždy tak že keď je teplo všetky deti sú menej soplavé a tým sa to aj menej šíri v kolektíve, na jeseň a v zime sa to zhorší...ale ak si dieťa neprejde tými detskými virózami tak si ho počkajú na rok.....takže račej nech si tým prejde teraz keď si doma ako keď nastúpiš do práce.....
Ďakujem za všetky odpovede 🙂 my sme chceli platiť školné, no neumožnili nám to. Pokiaľ tam nechodí, neplatí sa nič, nemajú nám to z čoho vyrátať. Dokonca tam máme ešte preplatok.
Ja som zamestnaná, čiže potrebujem, aby do tej škôlky chodil. Žiaľ, u nás to na 90% bolo vždy niečo vážnejšie, zápal priedušiek, laryngitída... preto sme ho už museli nechať doma, lebo naposledy vydržal v škôlke len 3 dni a mesiac sme liečili priedušky. Keby to bol "len soplík", tak ho určite z kolektívu neberiem, lebo som tiež za to, že deti sa potrebujú socializovať. Skúsime ho dať na pár dní a uvidíme. 🙂
Myslím, že do nekonečna sa tie deti chrániť od tých bacilov nedá. Aj keď ho dáte neskôr, stále sa s tými bacilmi stretne, čiže to máte za jedno. Deti si týmto budujú imunitu, proste si tým prejde snáď každé jedno dieťa. Aj moja to má takto, ale určite by som ju kvôli tomu nedržala doma, jednak doma sa nudí, akokoľvek sa rodič snaží, nikdy tomu dieťaťu neurobí taký program ako v škôlke a za ďalšie, dieťa kolektív potrebuje. Potrebuje sa socializovat.
Ahoj. No tak ja som z tých horsich matiek,pretože ja som dcéru zo škôlky zobrala. Aj minulý rok aj tento rok. Je predskolacka a od septembra do novembra bola dokopy v škôlke necelé 3 týždne. 2 dní škôlka, 2 - 3 týždne doma a tak dookola. Od narodenia bývalá veľmi chorlava, 3x sme skončili v nemocnici, od septembra sme všetko chytali s ňou, boli sme vkuse chorí, ale fakt vkuse, až sme dostali takú črevnú virozu,že sme si skoro volali sanitku, ledva sme to doma ustali aj my dospelí, boli sme totálne vystavení uz, do toho sa zacal zasa rozmahat kovid..a sme si povedali a dosť. Potrebuje socializáciu,ale potrebuje ona aj my vsetci trochu pauzu na zotavenie. Medzi deti chodíme vonku. Ja ju dám do škôlky zas až od marca, možno apríla,keď bude omikron za nami. Som doma s menšou,takže si to ešte môžeme dovoliť.
Vlani nám vracali poplatky, nevyhodili ju. Všetko je to o dohode s riaditeľom.
Ja si nemyslim, ze by ho vylucili, . Ja mam 6r syna v 4.tride v Ms, a mal prerusenie v Ms zo zdravotnych dovodov od 3rokov do 6r NA ZAKLADE POSUDKU OD IMUNOLOGICKY, snizena imunita a alergie. A ja predlzenu RD. Chodil od 4 do 7mesiaca a od 9do 10-11mesiaca doobeda s obedom. Nespaval v skolke. Maval sopliky, bol chory menej hlavne horne dych. cesty, ale ATB sme bral prvy a posl. Krat ked mal 3,5roka. Tyzden doma a tyzden na posilnenie imunity. Vacsinou doplatil na chore deti, ktore vzdy niekto do Ms dal. A teraz ako 4tak v sept a oktobri bol 4x chory, viroza so soplikmi a kaslom. Imunita ide aj s vekom, u dievcat v 6roku, u chlaocov v 7.roku. V novembri bol maly ockovany na chripku a ostal doma na vytvorenie protilatok a uz som ho nechala doma. A teraz v januari kvoli covid situacii a hlavne omikronu mame odporucene ockovanie na covid a byt mimo kolektivu do marca-aprila. Fakt je, ze aj kvoli tomu, ze sa nasli pozitivny rodicia co este 13.12 stali v skolke a davali do nej dieta. Posilnit a budovat imunitu je 1vec, ale nicit je druha. Citi sa lepsie a imunita je lepsia, aj ked byva chory, ale nejde to nizsie a teploty nie su vysoke a dlhe. To mame auerius a avamys do nosa na alergiu, bronchovaxom na imunitu ob den 60dni + imunor na imunitu + ked bol chory a pravidelne martankovia imunactiv, hlivacek s rakytnikom a probiotika s lgg.
Počuj, nemôže to byť tým, že syn má málo oblečenia, alebo sa neoblecie úplne správne?
Ú nás to tiež takto bolo, stále dookola chorý. Raz som šla práve okolo keď boli na prechádzke a pozerám, to naše dieťa nezapnutr poriadne, muselo mu fúkať na krk.. Vymenila som oblečenie a od vtedy je to oveľa lepšie.
@lenkakravcova ahoj, oblecenim to urcite nebude. prvykrat ochorel v skolke v lete, ked bolo vonku 35 stupnov a skoro vzdy to bola nejaka bakterialna infekcia- moraxella atd. Od konca septembra do skolky nechodil. teraz v zime je nauceny uz sa sam obliect, trenovali sme to. da si overal, ciapku, nakrcnik, topanky aj rukavice. ucitelky uz len skontroluju oblecko 🙂
@slyvocka ahoj, dakujem za odpoved 🙂 my chodime na imunologiu, resp teraz ideme na kontrolu. znizenu imunitu ani alergie mu nezistili, no ma zvacsenu nosnu mandlu a to je skor nas problem, ze sa mu tam vsetko hned chytí. vacsinou ma 2 dni zvysenu teplotu, no sopel liecime vzdy tak 2 tyzdne. mozem sa aj spytat, ze po akej dobe ti schvalili predlzeny rodicak? ja som s nim od jula na striedacku stale doma, dovtedy pekne chodil do skolky, nebyval takto chorlavy.
A nedá sa požiadať o domáce predškolské vzdelávanie? Určite sa ku tomu vyjadrí psychológ, či je vhodný na domáce vzdelávanie a potom by chodil len na preskúšanie do škôlky. Možno zo škôlky by ste mali nejaké materiály, čo ho treba naučiť, nejaké pracovné zošity, ale to by ste doma určite zvládli.
Ja by som dala co zmeni mesiac, dva absolutne nic, to ci vylucia alebo nie je uz na riaditelke, mat jedno miesto nevyuzite tiez stoji peniaze, a kolko rodicov by hned dalo dieta do skolky a nemoze