Prerušená dochádzka v škôlke

anavi4444
4. dec 2023

Ahojte, dcera nastupila od septembra do skolky, ale tazsie zvladala adaptacny proces. Ucitelky to celkom rychlo s nou vzdavali a niekolkokrat nam odporucali prerusenie. Potom nastal zlom a celkom si pekne zacala zvykat, aj ju chvalili. Lenze ked sme predlzovali cas v skolke nech tam je dlhsie tak sa to "pokazilo" a zase to zacala zle znasat, viac plakala, bolo jej smutno. A znova sme pocuvali o preruseni. Tak sme sa dohodli na preruseni a tiez nam odporucili psychologicky posudok, ktory mam dolozit skolke. Ide o to, ze som nezamestnana a momentalne na urade prace. Kedze ma dcerka prerusenie tak som s nou doma a nemozem si hladat pracu. V january by sa mohla skusit do skolky vratit, ale zvazujeme inu skolku kedze aj pristup uciteliek sa nam nepacil. Ako sa prosim postupuje? Da sa prestupit do inej skolky ak by mali miesto? Treba nejake vyjadrenie a dovod pre staru skolku , ze ju chcem dat do inej?

juliacenc
5. dec 2023

Ked maju taky pristup urcite by som zmenila skolku. Treba oficialne ukoncit dochadzku u riaditelky. Bez toho ti ju inde nevezmu.

anjelicek26
5. dec 2023

@juliacenc urcite mat najprv suhlas z druhej skolky, ze miesto maju a az potom zrusit toto podla mna...lebo ostanu bez skolky az do septembra... tych miest od januara je absolutne minimum...

Kazdopadne autorka v novej skolke u riaditelky vysvetlit situaciu, dieta sa necitilo prijemne, adaptovalo zle, hladas lepsiu a prijemnejsiu atmosferu a pristup.. nic viac nic menej...tvoje dieta nema ziadne poruchy, problemy, jednoducho mu to prostredie nesadlo, neni dovod to nejako hrotit psychologickym posudkom.

slavomira236
5. dec 2023

@anavi4444 najprv treba najst inu skolky opytat sa riadielky. Ksmoska teraz v polke novembra prekladala do inej skolky 2rocnu. V starej boli pomiesame deti 2rocne aj 4rocne..mala stale plakala ucitelky zisfenily pristup isla im ma nervy. V novej skolke po 2tyzfnoch ok
V strej ju mesiac musela vyberat o 20tej hodine potom ma obed. V tej druhej mila ucitelka(poznam ju dcerka ju mala) po 2tyzfmoch ju presvedvila na spanok a dieta tam uz aj spi bez problemov
Vela zalezi na ucitelkach ako rychlo sa dieta adaptuje

zorkahorka
5. dec 2023

Co znamena, ze nezvlada adaptacny proces?
Moj syn prvy tyzden vrieskal jak najaty. Druhy týžden isiel do triedy sam. Ale potom to zacalo. Choroby. 3 dni doma, 3 dni v skolke a maly sa vratil na zaciatok. Rano obrovske sceny - ako jediný. V triede plakal tiez a vytrvalo. Ked som ponho prisla, cervene kruhy pod ocami.
Ucitelka navrhla chodit ponho na obed domov, lebo ma pocit, ze ma traumu z obedneho spanku. Nepomohlo. Chodil rano s otcom - to bolo ovela lepsie.
Uplne pomohlo chodit do skoly suvisle, bez prerusenia. Aktualne je mesiac zdravy (klop klop) a zvlada to uplne krasne. Ako pride do triedy,ucitelka ho hned zabavi.

candii
5. dec 2023

Takýto prístup majú skoro všade, oni majú v triede veľa detí a nemajú priestor sa venovať len tomu jednému. Môjho vylúčili po 4 dňoch. Iná škôlka ti ho o takomto čase nevezme, štátna určite nie. Jedine súkromná ... Ja som to tiež potom tak riešila, súkromnou.

juliacenc
5. dec 2023

@anjelicek26 ano mas pravdu tak 👍

pe_mi
5. dec 2023

ked jedno dieťa alebo viac detí vylúčia zo štátnej škôlky v priebehu roka (napr.november)dopĺňajú potom stav?komu potom volajú,majú nejaký poradovník?ja si myslím, že nie je šanca len do súkromnej dať, po vylúčení,veď keď tvoje dieťa vylúčia počas šk.roka , tak nahradia tvoje dieťa iným či?
Aspoň v našej štátnej je to tak,že naberú nové deti,jedného vylúčili, ďalší chlapec sa odsťahovali.tka máme novych dvoch spolužiakov .