Predškoláčku nič nezaujíma

ivanusssenka
2. jan 2014

MAM DCERU V DECEMBRI MALA 6R.V SEPTEMBRI IDE DO SKOLI.ALE VOBEC JU NEZAUJIMA NIC FARBY POZNA LEN TIE KTORE SI CHCELA ZAPAMATAT,UCIME SA ALE ONA SI VOBEC NEZAPAMATA!JE LENIVA ALEBO ESTE NIEJE PRIPRAVENA?INAK VIE VSETKO POCITAT NAPISAT SVOLE MENO MYSLITE ZE SA ESTE ZMENI?

mirkakab
2. jan 2014

@ivanusssenka ahoj, do septembra daleko, uvidíš ako sa bude snažiť a určite Ti pomôžu aj učitelky v škôlke.

zuzkaanicka
2. jan 2014

@ivanusssenka uvidis na zapise ... tam sa bude musiet prejavit a mozno ju odporucia do poradne-na testy zrelosti. Ucit napr. farby sa ma nenasilne-len tak, pri beznej hre.

ivanusssenka
autor
2. jan 2014

ANO POVEDALI ZE JE VELMI LENIVA

kvietocek7
2. jan 2014

@ivanusssenka kto povedal,ze je leniva? mozno je iba viac hrava a postupne sa to preklenie. Ono deticky su svojske-kolektiv a prostredie skoly vela urobi,netreba sa obavat 🙂

mirkakab
2. jan 2014

@ivanusssenka čo robí cez den? čo ju zaujíma?

ivanusssenka
autor
2. jan 2014

@kvietocek7 TAK V SKOLKE KED JU TAK POZORUJU JE AJ DOST HRAVA A VYMYSELNA

ivanusssenka
autor
2. jan 2014

@mirkakab TAK SA HRAJE MA RADA KONIKOU ANI TA TELKA JU VELMI NEZAUJIMA CEZ DEN SA HRAJE SO STARSOU SESTROU ALE AJ TO LEN 5MIN.POTOM UZ SA NECHCE HRAT RADA SA HRAJE NA UCITELKU V SKOLKE ROBY TO CO ROBIA V SKOLKE

prasiatko30
2. jan 2014

@ivanusssenka uvolni capslock

prasiatko30
2. jan 2014

@ivanusssenka zalezi na povahe kazdeho dietata mozno tvoje dieta nebavi sa niecomu venovat sama pripadne tak ze si sadnete s knihami a ucite sa mozno skus sa s nou viac hrat - pomahaju spolocenske hry clovece nezlobe sa a pod na naucenie sa farieb, pocitania a pod skus ju zapisat na nejaky kruzok sportovy, pohybovy alebo vytvarnu nieco tvorive - mozno tam sa bude vediet viacej sustredit ak bude v mensej skupinke deti a aj viac sa nauci

ivanusssenka
autor
2. jan 2014

@prasiatko30 dakujem za radu vyskusame

mirkakab
2. jan 2014

@ivanusssenka tak pri staršej sa snad niečo naučí. Ja som dceram kúpila knihy pre predškolákov a to som si s nimi robila, velmi sa mi to osvedčilo a lahko zistíš ako na tom je. hrávame človeče nehnevaj sa, tam si zdokonaluje počítanie, kupujeme vrabčeka, kde si vyplna tajničky (písať nevie, písmeno jej napíšem na papier a ona ho vpíše do tajničky a veru už nejaké pozná). skús ju nejako hravou formou takto pripraviť. ked je v decembri, tak by som odkladom asi nadšená nebola.

matozazzo
2. jan 2014

@ivanusssenka Pises, ze sa rada hra na pani ucitelku... vyuzi to, ale netlac na nu!!! Skuste nenapadne, ze sedite a ona ta akoze uci, dajte si stale nejaku temu. Ale ked chodi do skolky, tak si nemyslim, ze je nutne sa s nou ucit doma... V skolke tieto vsetky veci preberaju a napr, farby sa ucia uz v 3.roku, skor si myslim, ze nechce, a nie, ze by nevedela... Robi len to, co ju zaujima. Za pol roka sa toho vela vo vyvoji zmeni, takze je predcasne hovorit, ako a co skola 🙂 Moja sa v aprili len hrala, no v juli otocka o 180 stupnov a zrazu ju zacali zaujimat uplne ine veci, na konci augusta mala 6 a sla do skoly. A aj ked zaciatky boli narocne, teraz uz je to OK 🙂
Deti nie su cvicene opicky, ako ked pocujem: Povedz, ako sa volas? A povedz tete, akej je toto farby? A este povedz, co je toto? A... dietatko rezignuje. Treba im dat priestor a cas a hlavne, nerozpravat za nich ;)

ivanusssenka
autor
2. jan 2014

presne dakujem za rady

abbie
2. jan 2014

asi ma tu zasa uklincuju, ze co si dovolujem vytahovat psychologa, ale asi by potrebovala test skolskej zrelosti, farby by uz v jej veku mala vediet ... aspon budes mat jasno, ci moze ist od septembra, alebo by sa jej zisiel odklad 😉

zuzkaanicka
2. jan 2014

@abbie neuklincuju, ja som to radila hned - druhy prispevok za uvodnym 😉

abbie
2. jan 2014

@zuzkaanicka no ja uz sa bojim nieco take napisat 😀 psycholog a logoped je tu na MK nieco nepredstavitelne ...

zuzkaanicka
2. jan 2014

@abbie pri najhorsom vypnes notebook, tak coho sa bat ... aj tak po zapise, ak sa im nebude pozdavat, tak ju tam poslu ... to nie nic tajne 😉

briketa
2. jan 2014

@ivanusssenka nie je viac na sport a pobyt vonku?

ivanusssenka
autor
2. jan 2014

tak vonku chodievame kazdy den byvame v dome tak na dvore je stale.

didi19
3. jan 2014

Ja by som skúsila nejakú hru s farbami alebo malovanie-omalovanky.Možno len nechce odpovedať a možno sa jej nechce vedovať predškolským veciam-ja by som ju nechala ešte rok v škôlke nič nezmeška ako aj mnohé napísali do septembra sa vela zmení.

Môj je tiež predškolák ale už minulého roka som sa rozhodla že ho nedám do školy lebo je ako jedno žihadlo-nevydrží sedieť a kreslit sa mu moc nechce do tých zošitou čo majú v škôlke-tak ho nechcem nútiť už som tým raz prešla pri dcére a velmi lutujem a to bola min. o polovicu nadanejšia ako syn ale psychologička vôôôôbec neodhalila že ešte nieje vhodné aby išla do školy a mohli sme rok počkať.

janulik2008
3. jan 2014

Ahoj 🙂 detičky nemám ale moja sesternica bola u neviem ako sa volá, ale bola tam asi 30 minút. to bolo také že či je alebo nie je pripravená na školu. prešlo 10 mnút a neobsedela. tak dostala odklad lebo je príliš hravá. šla o rok neskôr a v poho 🙂 dokonca s ňou to ide toršku opačne, kým iné dievčatá sa hrajú s barbie tak ju zaujala Baby Born :D

rodinnevikendy2
4. jan 2014

Mozno vas zaujme pekny tip na vikend re vasich predskolakov

ZIMNA ROZPRAVKA vesely rodinny pobyt s celodennym rozpravkovym programom pre deti a lyziarskou skolou v Terchovej
cez polrocne prazdniny 31.1.- 3.2.2014

https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rodinn...

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂