Dobry deň maminy predškolákov platíte aj školné alebo iba stravu .Ja som dnes ostala ako obrátené že škôlne 50 eur chce riaditelka že si vyhradzuje právo od zriadovatela a bude to povinné .Minuli rok bola predskolacka má odklad na odporúčanie platila som stravu a škôlne bolo 30 eur keď som mala zaplatila som keď nie nie .Bola predskolacka tak nemusela platit.Teraz vytiahla neaku dohodnú podľa občianskeho zakona či čo nič som nepodpísala pôjdem zajitra za ňou .Nemám nato každý sa hral že mu to nevadí ,len ja som tam bola asik za chuderu .Môže ju vyhodiť alebo nech nás kľudne preradí do inej škôlky .Prípadne môžem si dať ja sama inde prihlášku a zoberú my ju vôbec keď je už prijatá tam .Úplne má to dostalo toľké peňazí nedám ,utahujem opasky kde sa dá .Staršie nechodia na obed jedia doma a jej mám dať za školné keď má mať zadarmo ako predskolacka úplne ma to dostalo toto .
my platíme stravu + údajne povinný príspevok 80 alebo 100€ na školský rok (vraj náhrada za ZRPŠ)
U nás majú predskolaci jeden predskolsky rok bez poplatku. Takže keď ma odklad, je už druhýkrát predskolak, platí.
U nad tak ako @letfenixa predskolakovi sa neplati skolne plus bonus na stravne do 6rokov. Ak je odklad skolne si treba hradit - ale toto je zo zakona.
Plus 50e rocne zrpš.
A autorka,,preco si jej ako predskolacke obcas to skolne uhradila a obcas nie..ved kef netreba nemala si a usetrene peniaze inak vyuzit.ja som neplatila.
napíšem ti moje šeky, ktoré ma čakali v prvý deň v škôlke (Nr kraj, štátna škôlka)
31€ stravné /mes.
30€ školné /mes.
30€ ZRPŠ /rok
2€ pomôcky pre deti na tvorivé dielne /rok
U nás platíme školné mesačne 40€ predskolak mladší 55€ a strava 45€.
Stravu platia všetky deti v škôlke rovnako.
Platíme iba stravu a kazdy druhý mesiac 10 eur na pomôcky .