Predĺženie rodičovskej - nevzaté dieťa do škôlky

lenuskaa92
1. jún 2022

Ahojte mamičky. Mam taky problém ze mi nezobrali dcérku do škôlky. Vo februári bude mať 3 roky a riaditeľka povedala ze mi ju zoberie až od budúce septembra..newiem ako vyriesit situáciu keďže mi s dcérkou nemá vôbec kto byt a ostať doma bez žiadneho príjmu 😒.. Žiadali ste niektorá o predĺžený rodičovský?? Ake sú podmienky alebo ako postupovať??alebo ako ste riešili takutu situáciu?? Ďakujem pekne.

1angelika
1. jún 2022

my súkromnou škôlkou..áno stojí to viac ako štátna ale keď budeš pracovať tak už bude výplata..inak neviem ako by sa to dalo a je to nefér fakt komu to takto blbo vyjde a vezmú až od septembra.

x_mery_x
1. jún 2022

My sme na tom podobne, je januarovy, tiez az buduceho septembra ho vezme, tak ja dam vypoved a pojdem na podporu na pol roka.

ikonica
1. jún 2022

Plateny predlzeny je len pri dlhodobo nepriaznivom zdravotnom stave dietata...

ikonica
1. jún 2022

Mozes mat aj neplateny, ale ak mas zamestnavatela, nie je povinny s nim suhlasit...

misana84
1. jún 2022

skuste dat žiadost do jasliciek...mali by ho zobrat a nechat ho do konca roka v ktorom dovrsi 3 roky...napr. mja je decembrova ciže nam sa jasle neoplatia lebo v januari už ich musi opustit...ale neviem ci už nie je neskoro na prihlasku...skusit mozte

floren
1. jún 2022

Náš je november a tiež hrozí, že ho nevezmu. Jasle a súkromnú nemáme. Ešte čakáme na výsledky z imunologie,tak možno predĺžený RP zo zdravotných dôvodov

viestta
1. jún 2022

Ak si samoživitelka, tak sa obrat na zriaďovateľa, či ho po skončení rodicaku nevezmu na výnimku. Keď nie si samozivitelka, tak po rodičaku sa prihlásiš ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov a štát bude za teba platiť odvody a bude sa musieť postarať otec dieťaťa aby ste nehladovali. Predĺžený rodičak je iba zo zdravotných dôvodov a nie každému ho schvalia

luliu
1. jún 2022

Môžeš byť doma s dcérou na neplatenej RD, štát bude za teba platiť ZP. Na platený nemás nárok ....

nikaeli
1. jún 2022

marcovú dcéru mi vzali bez problémov, januárového syna odmietli.. keďže pracujem v školstve, nemala som veľmi na výber - musela som nastúpiť koncom augusta (a výpoveď som nechcela dať), tak sme dali odvolanie, vzali nám ho od februára a dovtedy bol v súkromnom centre 🤷🏻‍♀️ v hre bola aj súkromná opatrovateľka..

horalka1986
1. jún 2022

Mam troch. Februar, marec a september. Ten prvy nastupoval v januari po tom, co som od septembra bombardovala riaditelku ci sa neuvolnilo miesto. Druhy ostal doma az do septembra a ja som bola na neplatenom rodicaku. A tretia na platenom. Este mas moznost sukromnej skolky, ale to uz je na tebe, ci sa to oplati.

janickacrazy
1. jún 2022

@lenuskaa92 Mne tiež nevzali dieťa do škôlky v našej obci. Musela som ho prvý rok voziť do mesta. Prípadne sa to dá riešiť jaslami, súkromnou škôlkou alebo opatrovateľkou. Možnosti sú, treba si zvážiť, čo sa vám oplatí.

rachel36a
1. jún 2022

@lenuskaa92 nemôžeš žiadať predĺžený rodičovský na zdravé dieťa len preto že nemáš škôlku... môžeš ostať doma ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov bez príjmu, alebo skúsiť súkromnú škôlku, prípadne opatrovateľku

basska_b
1. jún 2022

Je tam vela moznosti, kazda ma ale svoje nevyhody:
- sukromna skolka alebo opatrovatelka - velka financna zataz
- neplatene volno
- urad prace
- ochotna pribuzna ci kamaratka (asi v kombinacii so skratenym uvazkom)

Hento s neplatenym rodicakom, to neviem ako funguje...