Ahojte,
Už som strašne nahnevaná. Dcéra je od septembra skolkarka, už je tretí raz doma chorá. Každá choroba na liečbu vyše týždňa. Majú v triede deti, ktoré neboli od septembra choré ani len raz. Včera som mala s učiteľkou kvôli chorobe výmenu názorov a do očí mi povedala, ze mi pokojne ukáže dochádzku, ze sú deti, ktoré od septembra majú 100 percentnú dochádzku a choré neboli. To ako je toto možné? Dieťaťu dávam céčko, decko, imunoglukan. Co ešte? Ďakujem
To nie je len o céčku, reči, gečku... Tým si jednoducho musíte prejsť. Moja neter je tiež od septembra v škôlke a chorá ešte nebola. Asi čary,opýtam sa svagriny
Mala by si sa radšej pýtať prečo je tvoja dcéra chorá a nie obviňovať pani učiteľku z klamstva.
S učiteľkou sa zbytočne doťahujes, ma pravdu, aj môj starší mal prvý rok 0 vymeskanych hodín. Nemal doma nijakého súrodenca, ktorý by ho zvykal na choroby. Tiež sme dávali C, D, zinok. Neviem čo poradiť, ale fakt je, že nás syn bol veľmi akčný, každý deň sa vylietal v lese, behal do kopca tak, že za ním nikto nestačil. Myslím že toto v podstate pomáhalo. V zime v lete veľa pohybu na čerstvom vzduchu. Ale intenzívny pohyb, nie len prechádzky.
Jednoducho nabrali imunitu na tie vírusy už predtým. To nie je o umelých vitaminoch, imunita sa buduje vonku pri hre, v kolektíve detí-aj cez choroby. Ja pracujem v škole, tiež mám deti, ktoré sú každé dva týždne doma a deti, čo nemali ešte ani soplíky.
Nie su to cary, moja mladsia dcera tiez je z deti, ktore neboli casto chore. Podla mna je to genetika, lebo nic zvlastne pre nu nerobim, ani speci vitaminy neberie ani extra pohyb nerobila a ani neotuzovala, proste normalne aktivity, jedak je dokonca slaby a nebola ani moc kojena, takze ani teoria kojenia neplati u nas a nebyva casto chora
lebo niektore maju lepsiu imunitu ako ostatne? to je co za otazku?
Ty sa hnevas ze ine deti maju lepsiu imunitu? Co s tym ma ucitelka? Skor si nastuduj a spytaj sa pediatra ako zvysit imunitu tvojho dietata. Otuzovanie, cistenie nosa morskou vodou, vitaminy, pohyb, umyvanie ruk. Moju ucim ze ked niekto kasle ma ist od neho dalej, ze si nema davat ruky do ust atd. Ty to robis? A imunita u kazdeho cloveka je ina.
Môj syn je tretiak a skoro nikdy nebýva chorý a áno v škôlke nebýval. Áno sem tam kasel a soplik ale takmer vždy len kvôli alergii. Ma super imunitu
Aj u nás v škôlke sú deti, ktoré majú 100%tnú vychádzku...hoci moja dcéra k nim nepatrí...od sept. sa držala 5 týždňov, čo bol zázrak a teraz už 2x je doma...2 týždne bola doma prvýkrat...v škôlke bola 3 dni, víkend doma, potom 2 dni škôlka a zase je chorá...ale mne učiteľka povedala, že pokiaľ nemá horúčky, je aktívná, nie je malátna, vie si vyfúkať noš a to, že sem tam zakašle, tak ju kľudne môžem do škôlky doniesť...no jasné 🤣 takže už vieme, prečo niektoré deti majú 100%tnú dochádzku...lebo sú v škôlke aj keď im tečie z nosa alebo sem tam zakašlú😉 moja pekne doma bude 2 týždne...
nielen deti sú často choré, mám kamarátku, ktorá pracovala v MŠ ako učiteľka a stále si domov nosila choroby, po roku a pol musela zmeniť prácu... je to o individuálnej imunite konkrétneho organizmu
Sú deti, ktoré majú silnejšiu a ktoré majú slabšiu imunitu. Syn nebýval chorý skoro vôbec a dcéra nonstop. Museli sme si tými chorobami prejsť, aby si vybudovala ako takú imunitu, trvalo to roky. A to sme boli v Šrobárovom ústave, brala vitamíny, saunovali sme, proste skúsila som fakt všetko. Na druhej strane, my sme mali v škôlke zopár rodičov, ktorí dávali naozaj choré deti do kolektívu a to bol večný boj s nimi, nie s učiteľkami.
Su deti, co maju horsiu imunitu a su deti, ktore maju lepsiu imunitu. Tiez mam od septembra skolkarku a este si ani nekychla. v decembri bude mat 3 roky a este si ani nekychla. ale ja celkovo v okoli nepoznam takto casto chore deti, to len tu na MK citam, ze decko je 2x do mesiaca chore. u nas aj v skolke ucitelka hovorila, ze tito drobni 3 rocni maju lepsiu dochadzku ako predskolaci. a odpovedam na otazku- okrem devit od oktobra do aprila nedavam nic, dcera je vela ovocia a zeleniny, ma vitaminov dostatok.
ahoj, je to normálne. Moja dcéra nebola za celú škôlku chorá ani raz, ani raz nebrala antibiotiká. Či veríš či nie, bolo to tak. Teraz chodí do školy a je viac doma ako v škole, tak neviem čo je lepšie...
Lebo rodičia nosia aj choré deti do škôlky s odôvodnením, "má len trošku soplika, len trošku dokašliava, je to tá nešťastná alergia, ..." a podobne bludy a preto má decko 0 vymeškaných hodín, alebo len minimum 🤔
Mám dvojicky .tento rok ani raz nechýbali v škôlke . Minulý rok boli doma len kvôli kiahnam,predtým tiež chýbali kvôli nútenej karanténe kvôli druhým deťom . Niektoré deti sú náchylnejsie na choroby .
je to o imunite a casto to nevies ovplyvnit. my sme robili vsetko "spravne" (vela vonku, atd., nechce sa mi vypisovat), ale bol covid, cize dieta bolo malo v kolektivoch a po nastupe do skolky zazilo sok. a ciastocne si myslim, ze je to aj psychicka odolnost - citlive deti boli chore castejsie, lebo boli viac v strese a to tiez vplyva na imunitu. rob to co nadalej a snaz sa to nejako pretrpiet.
@rejka7 bludy? Ver mi ze by si nechcela mat dieťa alergika ktorý má soplik dosť často a potom z neho aj kašle....
napriklad s tym kojenim, dost som sa napocuvala, ake je to super na imunitu a prd, moje obe malo kojene, nie preto, zeby som nechcela, ale neslo to moc, boli zvacsa na umelom mlieku. A sestrini obaja kojeny 2 roky a ten mladsi neustale chory. Proste ked ma matka slabu imunitu, tak ani v tom materskom mlieku nemozu by dajake prospesne latky na imunitu, ako tu niektore kojace matky tvrdia a dusuju sa za kojenie a mna to velmi bolelo vtedy, ze som nemohla kojit. A som rada, ze ta teoria kojenia neplati vo vseobecnosti, ze kojene deti = zdravsie deti
@klarissa25 ok, keď sa ma sopel má zostať doma
@rejka7 keď ma sopeľ z alergie nemá dôvod ostat doma....nie je chorý...nie je infekcny...
Moja dcéra bola prvý rok v škôlke dokopy 3 a pol mesiaca, čiže 6 a pol mesiaca bola doma (sople, kašle...). Áno, hnevalo ma to, no nikdy som to nebrala tak ako ty. Bolo to ťažké ale zmierila som sa s tým, že moja dcéra má proste slabšiu imunitu v porovnaní s väčšinou jej triedy. Zamerala som sa teda na čo najlepší manažment chorôb (co najmenej chémie, posilňovanie imunity atď) a nie na dochádzku iných detičiek.
Teraz chodi dcéra do škôlky druhý rok a chorá bola 4 dni (brušná viroza s teplotou). Moja je teda dôkazom toho, že sa to vie fakt zlepšiť. Ano, pokašliava si, no už som sa naučila, že to sú proste deti a kým nemá z nosa sviečku, nemá teplotu, tak je to v pohode.
Pre tvoj vlastný vnútorný pokoj - nerieš iné deti ale len to svoje.
@rejka7 u nás do škôlky nevezmu ani s priesvitným soplom a alergici musia mať každé 3 mesiace potvrdenie od lekára. Minulý rok jedna matka opakovane volala kontrolu z hygieny, odvtedy si učiteľky dávajú obrovský pozor. Tie deti, ktoré v škôlke sú, sú tip top zdravé
Ale ano, su chore. A.neboj sa, deti si vybuduju imunitu,,viem, ze neustale sople a.kasle su strasne vycerpavajuce, neustale ocr..no presli sme si tym snad vsetky. Zlepsi sa to. Sople.sice budu, no nie uz take extremne.
Vyhodit umelé vitamíny a doplnky, okrem Dčka v zime a na jar, namiesto toho kupovat zeleninu, ovocie a zdravé nezpracované potraviny, veľa doma variť, nedávat sladkosti a hlúposti, vziat každý deň dieta von a za každého počasia minimálne na 1-2 hodiny, otužovat vhodným oblečením, nevyhýbat sa kolektívom a trochu sopľavým deťom či starším súrodencom a imunita bude nadšená. U tretieho dieťata mi to funguje a patrí k tým, čo sú v školke prvý rok a ešte nechýbali.
To je super škôlka, kde je taká? Blava?
Moja je síce tretiačka ale ešte tento školský rok nebola.chora , pritom už všetci s triedy boli....aj keď bola menšia chorá nebola keď aj bola.doma tak len kiahne, piata choroba
možno majú starších súrodencov a vďaka nim vybudovanú imunitu, aj môj bol vkuse doma chorý