Prečo je synček v škôlke zlý?

11. okt 2024

Doma zlaty, slusny chlapcek...
V skolke kazdyyyy bozi den, ze je aky zly.

Nechapem. A rozpravame sa o tom, hrajem sa s nim rolove hry s plysakmi, a nic. Po novom sa uz aj bije. :( a ked sa opytam preco, on nevie. Niekedy mi aj hovori, ze ho iny chlapcek provokuje a neda mu pokoj to ale ucitelky nevidia.. :(

pribinak
11. okt 2024

No tak otvor s učiteľkami tému dotyčný chlapček

zuzinka888
11. okt 2024

Su len dve moznosti. Doma pevne hranice a vo skolke ucitelka ich nenastavila. Alebo doma dieya dostava na zadok a vo skolke nie- tak si dovoli byt aj neposlusny

pribinak
11. okt 2024

@zuzinka888 je tu aj tretia možnosť: doma hranice ok, v škôlke hranice ok, žiadne na zadok a podobe, ale jednoducho nezvláda interakciu s iným dieťaťom a treba zistiť príčinu prečo je to tak

zuzinka888
11. okt 2024

@pribinak tak v tom pripade treba naucit dieta vetu- Teraz sa chcem hrat sam.

tanyan
11. okt 2024

@pribinak A je tu aj štvrtá možnosť: je to normálne aktívne dieťa, ktoré si nenechá skákať po hlave. Ak sa takéto zdravé dieťa stretne s učiteľkou, ktorá je skôr cvičiteľom psov a nie pedagógom, tak vždy je prezentované dieťa ako "zlé."

autor
11. okt 2024

@tanyan
@zuzinka888
@pribinak kocky ja ho nebijem, da sa s nim dohodnut porozpravat sa, ak zacne kvoli niecomu plakat, je sikovny, doma ma samozrejme hranice, ktore dodrziava - upratat po sebe, neskakame na gauci, vyhodit smetie ak jedol napr jablko, proste da sa s nim. A to aj ked sme vonku na ihrisku, ziadny problem.... Nechapem, kde je problem. Aj to moze byt ze ucitelka nezvlada, lebo poobede je s nimi stale starsia pani, ktora je velakrat na mobile.... Doobeda, ze tiez odbehava od stola ked pracuju, pri jedeni (co doma mi vobec nerobi), ale aspon sa nebije. Problem byva poobede pri tejto ucitelke. A tu ako keby besny, co pocujem nanho... :(

pribinak
11. okt 2024

@zuzinka888 veľmi pekne, ale píš matke

pribinak
11. okt 2024

@tanyan trefne, ale píš matke

because
11. okt 2024

ahoj.ja som to mala so synom rovnako.on je taky ze potrebuje mat určené hranice.ucitelka bola neskúsená ,mlada a tie hranice z nej necítil a mohla som sa doma aj na hlavu postaviť. poradím iba aby si to učiteľke povedala že musí jasne stanoviť hranice a budovať rešpektujúci vztah, pokiaľ to nepôjde tak iba vydržať.🤷..

because
11. okt 2024

@tanyan súhlas
nedajboze ze to dieťatko ma adhd alebo ine odlišnosti

autor
11. okt 2024

@because skusim toto. Dakujem 🙏🏻

autor
11. okt 2024

@pribinak na ihrisku sa pekne hraje s inym dietatkom. Dokonca uz aj funkcnu hru s hasicskym autom s vacsim dietatkom. Normalne sa hrali ako hasia ohen, atd. Doma si pyta aktivity typu, lepenie, farbenie, strihanie, albi pero, vela si aj citame a vydrzi sediet naozaj dlho. Telku nepozera. Nemyslim si, ze ma adhd.

pribinak
11. okt 2024

Ale ja nikde nepíšem že má ADHD. Ja som ti písala aby si otvorila tému interakcia tvojho syna s tým druhým chlapcom

autor
11. okt 2024

@pribinak prepac, zle som citala

janickacrazy
11. okt 2024

No nechcem strašiť, ale pokiaľ je to staršia učiteľka, ktorá vyžaduje, aby deti poslúchali a boli ticho, tak tam sa s pochopením nestretnes. Bodaj by som sa mýlila.

victoriab
11. okt 2024

Doma ti to nerobi, lebo doma je to ine dieta - je vo svojom prostredi, sam, s mamou, ktora ho miluje. Zvyknuty na svoje veci.
Skolka - rezim, cudzia autorita, kopec deti okolo, nove prostredie.
Moj je v skolke ako vymeneny, tichy, zacal jest, co doma zje 4 jedla dokopy. Treba jednoducho prijat to, ze skolka je nieco ine ako doma.
Dieta sa nikdy nebije len tak, "neposlucha" len tak, z niecoho to vychadza, z nejakeho dovodu to robi. Treba komunikovat s ucitelkou, ako tam funguje, ona aj on, on s detmi, proste odkomunikovat. Nic sa nedeje len tak.

victoriab
11. okt 2024

@janickacrazy by sme maleho od takych dvoch uciteliek maleho prelozilo do triedy, kde ho pomojkaju, uplne iny pristup, komunikacia, adaptacia v tej triede mu sla ovela lahsie. Ak by sme ho neprelozili, vratia mi ho, ze sa neda zadaptovat. Ale ja som riesila, aj ucitelky, aj riaditelku.

janickacrazy
11. okt 2024

@victoriab chápem, keď sa dá, tak je to super, napríklad u nás na dedine boli len 2 triedy v škôlke a tam sa nedalo inde preložiť

victoriab
11. okt 2024

@janickacrazy chapem, som rada, ze my sme moznost mali. Dokonca riaditelka to sama navrhla.

tiika
12. okt 2024

Takze ten problém máte, lebo sa maly bije? Nezistila si však prečo. Skús sa teda popýtať tej učiteľky, či vyskúšaj tu rolovu hru. Inak nevies na com vlastne máš popracovať. Momentálne asi na posilňovaní a určovaní si jeho hraníc. V tomto veku sa to deti ešte len ucia. Nevedia zrejme ako primerane použiť silu, či nepoznajú iné spôsoby ako sa brániť, takze je to na nás im to ukázať.

katrin21
12. okt 2024

Ma surodenca? Ak nie, mozno nevie ako vychadzat s inymi detmi a ide do nervov... to sa stava...
Dieta je este male a povie ti len svoj uhol pohladu, pytaj sa aj uciteliek ako konkretne bol zly, prip.sa spytaj inych deti ( mimo neho), preco sa bije uvidis co oni hovoria a vidia.
Niekedy je problem ah ked si deti s kamaratmi a on sa citi osamelo, nevedia niekedy zniest,ze sa niekto chce hrat s inym ... a tiez ine je ihrisko a ibe je 20 deti pokope

anketkarka
14. okt 2024

@autorka Možno sa s tým chlapčekom inak nedá a potrebuje cítiť hranice od Tvojho syna. Učiteľka to len pomenuje, že je zlý. Aj tak s tým nič neurobíš. Mala by to riesiť učiteľka a nie sa sťažovať. Opýtaj sa vždy konkrétne na podrobnosti toho, čo sa učiteľke nepáči a preber to so synom, ako to vidí on.