Ahojte mamičky, mám 3,5-ročného syna, je taký skor hanblivý a citlivý, chodí do školky a budúci šk. rok bude chodiť do inej školky. Mám tak trochu obavy, ako si tam zvykne, kedže ledva si zvykol na túto školku, býva aj často chorý. Máte skúsenosť s takýmto dieťatkom pri prechode na novú školku?
Obe moje deti prestupovali do novych skolok a sice som obavy mala, ale u oboch to prebehlo bez problemov. Takze bud kludna, bude aj on.
Hlavne nech to on na tebe nevidí, že si z toho nervózna alebo, že máš z toho obavy. On sám ti niečo hovoril? Že sa bojí?
@tanalyn On nerozpráva, respektíve vie povedať len pár slov, má oneskorený vývin reči, takže povedať mi to nevie. Ťažšie si zvyká na zmeny, takže aj preto mám obavy.
@janickacrazy zalezi od uciteliek. Ak budu v pohode, tak nebude mat problem ani syn. Akonahle tam budu nejake problemy, tak to nebude slnkom zaliate. My sme takto prekladali v 4 rokoch a mali sme problemy s vedenim. Zle ucitelky, zla riaditelka. Syn ktory si zvykol v starej skolke, mal to tam rad, bezproblemy, zrazu v novej huronsky rev, sceny - bol nepricetny. Ja som zistila potom, ze vedenie robi problemy a syna som vratila do sukromnej skolky. O rok neskor som ho prehodila do statnej - inej -a bol v pohode. Vybrala som skolku podla dobreho vedenia - bola som v nich osobne a povedala, ake sme mali problemy. Nasla som super skolku, ktora je dalej.
ja som to spravila tak, ze som detom parkrat poukazovala zvonku novu skolku, povedala som im..."ktovie ako tam moze byt, ake tam maju deti zaujimave hracky, akí noví kamarati tam mozu byt, pozrite aky maju krasny dvor, preliezky, hojdacky atd atd....spytam sa pani ucitelky, ci by ste sa tam mohli prist pohrat?" parkrat som im takto hovorila a oni boli zvedavi, ci im tam dovolia ist pohrat. Najskor isli na 1 den, potom dalsi atd...povedala som im "Ako super je chodit do 1 skolky, potom zasa do druhej, v 1 mas take hracky, deti, v druhej zasa take, to by som aj ja chcela " 🙂.......bezproblemov vsetko pebehlo, velmi sa im pacilo a az po dlhsom case som povedala, ze zostavaju uz v tejto druhej skolke
@silviettaa to je super nápad, dakujem za inšpiráciu 🙂
@janickacrazy ahoj, ja mám presne takú istú prostrednú dcérku, ako ty opisuješ svojho syna. Určite ho treba na to pripraviť a to čo napísala @silviettaa sa mi zdá ako skvelý nápad. 😉
@janickacrazy proste to ber ako normálnu vec. Nijako by som ho na to nepripravovala, iba mu vysvetlila, že teraz sa bude chodiť hrávať s týmito deťmi a bude mať nových kamošov.