Poznáte súkromnú škôlku Sovička vo Vrakuni?

filipkaja
10. jún 2015

Ahojte. Poznate prosim niekto tuto sukromnu skolku? Nejake skusenosti ak Vam ta dieta chodilo.....Bola by som vdacna za odpoved.

pavlina7
15. jún 2015

ahoj, moj syn tam chodil pred 2 rokmi (mal vtedy 2,5roka). Syn uz bol bez plienky, no stalo sa, ze ked spinkal sa obcas pocikal, mali sme tam nahradne oblecenie. Strava bola vylucne robena v kuchyni, kt. tam maju a pripravuje kucharka kazdy den. Chodili aj na vylety a v skolke mavali aj programi - divadielko, zvieratka.
Ja som bola spokojna a syn tiez. Jedine co som si vsimla, su tam teraz ine pani ucitelky.
Syn mi zo zaciatku rano plakaval, no nebolo to dlho 5 min. Treba ho odovzdat p. ucitelke a ist, cim dlhsie tam mamicka ostava, tym horsie. Poobede ked som prenho prisla, bol usmiaty, hravy. Rano sa to znova opakovalo. 2-3 tyzdne sme tatko fungovali. Taketo obdobie sme mali aj po nastupe do statnej skolky. Syn si tym musel prejst a ja tiez 🙂
Co sa tyka Sovicky, odporucam sa tam ist pozriet. Syna by som tam dala opat, ak by nebol prijaty so statnej. Predsa len matka na materskej nema taky prijem, i ked socialna ti prispeje.

pguzik
2. okt 2015

Mame tiez osobnu skusenost s touto skolkou. Mala nam tam chodila 2 roky. Prvy necely rok kym tam bola naozaj fundovana ucitelka Janka, ktora mala vystudovanu psychologiu, tak to bolo super. Potom to ale slo dolu vodou. Pokazila sa strava, prestali chodit von, akoze von z dvora a pritom maju park hned po ruke. Ku koncu dokonca uz nechodili ani na dvor. Len tak na 15 minut, oni to volali ze predychat nosteky. Vsetko ospravedlnene heslom len aby sa detom nic nestalo. Disciplina v skolke absolutne ziadna, deti tam brali aj nachcipane, ked uz boli vonku tak to vyzeralo ako vypustene dive zvery. Ucitelky tam proste boli len ako dozor, ziadne akcie pre deti, len sa tak prechadzali. Rano 2 hodiny a poobede 2 hodiny su vsetky deti pokope. Vela rodicov najma starsich deti, ktory uz doma povedia co sa v skolke deje, pochopili a deti odtial vzali. Preto maju teraz akciu ze 4-5 rocne deti maju vyraznu zlavu. Priestory ako tak ujdu aj ked tie 3rocne koberce by som uz urcite vymenil. V lete velmi chyba klimatizacia, v izbach bolo cez 30 stupnov a strasne dusno. V zime zasa kosa, kedze dom nie je zatepleny. Vonkajsie priestory su oproti ihriskam v statnych skolkach uplne ubohe. Ta trampolina je tam uz 3 zimu vonku bez akejkolvek ochrany. Ovocne stromy nikto uz 4 rok nestrihal a ovocie nikto neobera. Volne tam hnije a v lete sa tam ani deti nemozu hrat co je tam tolko os. Najma rodicia starsich deti by si tuto skolku mali rozmysliet, lebo ich deti sa tam skor dostanu na uroven 2-3rocnych plienkacov. Viem ze ucelom zalozenia sukromnej skolky je aj zarobit ale tu je to normalne citit ze sa jedna len o biznis.

info_sovicka
8. dec 2015

Dakujeme za nazor a pripomienky otecka. Radi privitame vsetky nove deticky a rodicov u nas na obhliadke, kde verime, ze sa presvedcite, ze to nie je pravda.
Pavlinka, lukaska pozdravujeme a budeme sa tesit, ked sa pridete ukazat 😊

Majitelka

nezaabutka
14. dec 2015

Moja dcerka chodila do Sovicky 2 roky, od svojich 2-4 rockov. A musim povedat, ze na Sovicku nedam dopustit. Neviem co by som vytkla, hadam len cenu, ale to nie je otazkou Sovicky, ale vsetkych sukromnych skolok na Slovensku. Ale ta starostlivost stoji za tie peniazky. Dcerka tam chodila velmi rada, mala rada vsetky pani ucitelky. Ocenujem vlastnu stravu a chvalim pani kucharku Majku. Velmi sa mi pacia vselijake vylete mimo skolky ako vylet do detskeho muzea, kniznice, OLO 🙂 a tiez akcie, ktore sa konaju v skolke, ako eko vychova, polne zvieratka, vozenie sa na ponikoch a podobne. Paci sa mi, ze sa skolka nachadza v rodinnom dome a ten dvor je uplne postacujuci, aby sa tam deti vyjasili. Reagujem malicko na nazor nejakeho otecka predtym, podla mna deti na dvore nepotrebuju nejaky specialny program, tam sa maju vybehat a santit... dost programu im pani ucitelky robia vnutri. A ten marhulovy strom je paradny, je normalne, ze ovocie opadava. Ja so sa neho vdacna, moja dcerka zje z neho pocas sezony asi aj polovicu, kedze marhule zboznuje 🙂 Je uplne normalne, ze v sukromnych skolkach su zvacsa mensie deticky, kedze rodicia nemaju inu moznost, len sukromne jasle a skolky a podla mna len kvoli financiam davaju vacsie deti do statnych skolok. Zo skusenosti z inymi mamimani, je v Sovicke este pomerne vela velkych deti, starsich ako 4 roky. A tie sopliky, aj my sa s nimi trapime, ale zase aby rodic zostaval doma s kazdym soplikom, to sa ani neda, to by mamina ani nemohla pracovat, keby bola kazdu chvilu doma. Kazde dieta si v skolke proste buduje imunitu a nijako inak to nejde, len to vydrzat. Skolka Sovicka je utulna skolka, v ktorej je o deticky velmi dobre postarane. Odporucam pre deticky akehokolvek veku.
Mamina Katka

pguzik
29. jan 2016

Ja som myslel skor tie ostatne stromy (jablone, hrusky), ktore ak by sa kazdorocne rezali, tak by davali paradnu urodu a deti by mali stale cerstve ovocie + ovocne kolace. Ale o inom som chcel.
Je nutne objektivne p. riaditelku pochvalit. Neviem ci to bola reakcia na moju kritiku, ale kazdopadne nastala velka zmena vo vnutornom vybaveni. Triedy boli vymalovane, nakupeny novy nabytok a zda sa mi ze aj podlaha bola vymenena. Chcelo by to obdobnu zmenu aj v exteriery, stacilo by ten sedy betonovy mur zafarbit nejakymi detskymi motivmi. Ale mozno je to v plane v jarnych mesiacoch. Kazdopadne chvalim zmenu a ospravedlnujem sa za tu poslednu vetu v mojom predchadzajucom prispevku.

mauis
22. jún 2019

Skolka jednoznacne skvela a aj majitelka a ucitelky, nas syn tam chodil 2 roky po prestupe zo statnej. Boli sme aj v inej nemenovanej skolke odkial mi syn chodil domov hladny a uplakany, navyse ucitelky v skolke neprijemne a navonane tazkymi vonavkami. To v skolke nema co robiť ved vona nemusi sadnut kolegyni nie to detom. V sovicke si rychlo zvykol my sme nemali jeden problem z ten cas a ucitelka Danka to s nim naozaj vedela. Ja sovicku odporucam