Poznáte dobrú škôlku v Bratislave?

tamburina
12. jún 2011

AHojte mamičky,
bola by som rada, keby se mi poradili nejakú dobrú škôlku v Bratislave, kde by mohlo byť moje dieťatko spokojné...prípadne ktorej škôlky by som sa mala vyvarovať...Bola by som nerada, keby som si musela prejsť takým obdobím ako tu písali niektoré mamičky:(

bets
13. jún 2011

ak hladas statnu skolku, otazka zial znie, nie ktora skolka je dobra, ale do ktorej ma sancu sa dieta dostat.... mnohe trojrocne deti pracujucich rodicov sa nedostanu, lebo skolka musi povinne prijimat predskolakov a na tych malych jej zostava malo miesta. vtedy uprednostnuje deti, ktore maju surodencov v danej skolke, a len do tej mestskej casti, kde ma dieta (pripadne aj jeden s rodicov) trvaly pobyt.

xixinka777
14. jún 2011

Ahoj Tamburina,

v ktorej mestskej časti BA hľadáš? V Ružinove ti môžem poradiť súkr. škôlku Baby Pinguin, v Petržalke je kvalitných aj viac štátnych a cirkevných, napr. cirkevná na Lachovej má veľmi dobrú úroveň. V Starom meste mám info od kamošky o škôlke Fantasy Kindergarten - je to anglická škôlka a majú ešte voľné miesto.

tysontara
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anngee
14. jún 2011

@tysontara najskor odporuc kamoske aby si dala skontrolovat pravopis na stranke, ked uz sa tvari (cenovo) ako profesional

anngee
14. jún 2011

@bets je to tak, pocula som, ze len v petrzalke nebolo prijatych 100 deti

tysontara
15. jún 2011

@anngee sorry ale nepochopila som ze: "(cenovo) ako profesional" ????? nechapem co ma pravopis na stranke spolocne s profesionalitou personalu 🙄 dakujem ti za odpoved...

unicare
16. jún 2011

V Ruzinove na Martincekovej mame krasnu sukromnu skolku LittleAngels pre narocnych klientov, jednoducho miesto, kde je dieta dietatom ;)

tweety22
17. jún 2011

pre mna je priorita pri vybere skolky vlastna zahrada, absolutne nepochopim ako moze niekto otvorit skolku bez zahrady, aj ked v okoli sa nachadzaju ihriska... pre mna zo vsetkych sukromnych skolok v BA vyhrava www.deticky.eu.sk

tweety22
17. jún 2011

unicare... skolka je zrejme len pre narocnych klientov, podla tej ceny 🙂

majka976
19. jún 2011

@tweety22 zial stat neinvestije do MS takmer nic (priala by som Ti pocut nasu pani riaditelku, ako stale musime setrit na ukor deti...), tak budme radi, ze pribudaju nove moznosti aspon v sukromnej sfere. Ja deti milujem, v statnej skolke pracujem roky a keby mam na to kapital, nevahala by som ani minutu si zalozit vlastnu skolku, aj keby som tam mala byt "len" ucitelka. Nech si kazdy vyberie taku skolku aku mu rodinny rozpocet dovoli, tak ako kazdy nejazdime na Mercedese alebo Roveri, tak ani nie kazdemu dietatu je dopriate chodit do sukromnych skol, ktore stoja tisice.... uvedomme si, ze ak ma byt skola nadstandardne zariadena a podnikatel musi neustale investovat do svojho personalu, tak to nieco stoji. Samozrejme, ze to nie je zarukou uspechu, pretoze niektore statne MS daleko predcia kvalitu tych sukromnych 😉

tweety22
19. jún 2011

majka976, ale ved v Bratislave je sukromnych skolok v poslednej dobe ako hub po dazdi...len niektore skolky to s tou cenou fakt dokazu prestrelit aj na ukor kvality...moj nazor 🙂

beruska.zuzanka
19. jún 2011

@majka976 no, práveže nie všetky súkromné škôlky sú neviem ako nadštandardne zariadené... ani neponúkajú niečo unikátne... kamoška má a veľa veľa rozprávala... ale teda keže sú súkromné, tak musia z niečoho žiť a preto pýtajú školné, ako pýtajú, ale je pravda, že niektoré fakt strieľajú vedľa...

luubiicaa
28. jún 2011

ahoj,
skus sa prist pozriet do skolky maternelle v ruzinove, na peterskej ul., je nova a otvorila som ju ja, pretoze som bola sklamana z pristupu ludi, ktorí si skolky otvarali, nakolko som sa dost dlho v tejto oblasti motala a mam 3 deticky. tak som si povedala, ze to musi ist aj inak a teraz sa snazim, aby v nasej skolke boli statne deti, spokojni rodicia a aj my, co to robime. aby to vsetko davalo zmysel a prvorade boli deti.

alibernet
28. jún 2011

Baby neblaznite. Trojrocne dieta v MS potrebuje laskavu ucitelku, trpezlivu ucitelku a kreativnu ucitelku. JE UPLNE jedno ci to je statna alebo sukromne. Mam zazitky zle aj dobre z oboch. Zaklad je, aby dieta bolo o stvrtej vesele a tesilo sa do skolky aj o siedmej rano. Nepotrebuje drahe kurzy, anglictinu, tanecnu, klavir, nic z toho, len nech sa mu ucitelka venuje a v dietatu rozvija jeho sameho. Skolka ma byt co najblizsie k domu alebo vasej praci, aby ste ho v nudzi mohli zobrat. Zaklad je ucitelka. Ako v skolke, tak aj v prvej triede. A samozrejme mama tata

alibernet
28. jún 2011

@tamburina chood sa pozriet cez plot najblizsej skolky. Deti sa maju nahanat, hrat a smiat.

andrejka1974
28. jún 2011

Najlepsia skolka je ta kde sa deti hraju vymyslaju a su v nej stastne a po rokoch si na nu spomenu ako tam bolo skvele a ucitelky si spomenu na deti na ich huncuctva ako im bolo spolu dobre taka je aj nasa na damborskeho v ba je statna ale super chodili mi tam tri deti chodili tam velmi radi a od septembra tam pojde aj moja najmensia

tweety22
28. jún 2011

@alibernet vsetko co pises je uplna pravda, je to jedno do akej skolky ci statnej alebo sukromnej dieta das, mne len ide o to, ze ked uz platis v sukromnej skolke nehorazne peniaze, ktore by som osobne bola ochotna platit keby som mala istotu, ze moj syn v nej bude naozaj stastny a budu rozvijat jeho sameho a akceptovat jeho individualizmus 🙂 nemienim vyhadzovat peniaze do luftu len zato, ze niekde ponukaju ako nadstandart anglictinu a v zime lyzovacku

tweety22
28. jún 2011

@alibernet vsetko co pises je uplna pravda, je to jedno do akej skolky ci statnej alebo sukromnej dieta das, mne len ide o to, ze ked uz platis v sukromnej skolke nehorazne peniaze, ktore by som osobne bola ochotna platit keby som mala istotu, ze moj syn v nej bude naozaj stastny a budu rozvijat jeho sameho a akceptovat jeho individualizmus 🙂 nemienim vyhadzovat peniaze do luftu len zato, ze niekde ponukaju ako nadstandart anglictinu a v zime lyzovacku

tilly
28. jún 2011

ja som mala maleho u jednej opatrovatelky, kedze majitelka sukromnej miniskolky bola podvodnicka... a ta opatrovatelka mala chlapcov v obycajnom starom dome, hrala sa s nimi so starymi hrackami, ale maly odtial chodil stastny... mohol si kreslit, doniesol dost riekaniek a basniciek, boli vela vela vonku, mal ju rad (aj ked uz si ju nepamata, minule sme ju stretli a on, ze kto to bol...)...
teraz hladam nejaku skolku alebo jaslicky alebo opatrovatelku pre druheho syna... nemusi to byt nejaky super nadstandard, len by mali byt prisposobeni jeho potrebam, to znamena travit vela casu vonku a venovat sa mu, rozvijat ho... tiez nepotrebujem anglictinu a lyzovacku a podobne veci, v tomto sa chalanom venujeme my a individualne... ide hlavne o dobre ucitelky a dobry pristup, nepotrebujem skolku s bazenom (to by som sa skor bala, lebo on sa vrha do vody ako blazon, aj doma musim bazen skor zamykat pred nim) a nadstandardom, skor by som chcela nieco jednoduchsie, hlavne nech su tam zlate ucitelky, individualny pristup a nech to mam po ceste 😀 poradi mi niekto? nemusi to byt sukromna skolka, moze to byt nejaky minikolektiv (ale nie v panelaku) od oktobra, niekde po ceste samorin - zahradnicka (v BA)

tysontara
28. jún 2011

@tilly Ahoj, no ja ti mozem odporucit detske opatrovatelske centrum na Feriencikovej, ucit tam bude priamo majitelka Nina, ktora by sa pre deti rozdala, je to v dome s vlastnym dvorom a mas to po ceste na Zahradnicku. Je to nove centrum, nove priestory a vsetko prisposobene detom, otvorene uz od 1.7. minimalne to stoji za obhliadku 🙂 vsak skus, nic za to nedas 🙂 papa pekny vecer inak web je www.plneradosti.sk

tilly
29. jún 2011

@tysontara hmm, to mam ale dost od ruky...

babulka123
29. jún 2011

@tilly skus kuk v dunajskej luznej denne centrum jahodka.. ked to hodis do googlu. ja som tam s ninkou bola uz pozriet a bola som velmi spokojna a aj cena je super.. fakt pekne, prijemne tety tam boli .. akoze ja vaaazne uvazujem ze ninka tam bude chodit aj ked budem doma aspon na 2 dni do tt nech sa zbehne s kolektivom a ak sa mi podari vratit sa do roboty tak by som ju tam davala.. velmi sa mi to pacilo

luubiicaa
29. jún 2011

@tilly opat skusim poradit, maternelle na peterskej ul., mas to po ceste a my sme tam velmi spokojní.

tilly
29. jún 2011

dakujem za rady, pojdem to okuknut 😉

anngee
29. jún 2011

tak tento názor od alibert bol podľa mňa ten najlepší a najmúdrejší názor na škôlku...mám prax v škôlkach vyše 20 rokov a naozaj najistejším argumentom na dobrú škôlku je spokojnosť dieťaťa a tešenie sa do škôlky...dobrý pocit dáva dieťaťu učiteľka!!!...empatiou, prístupom, akceptovaním individuality, rozvíjaním osobnosti, zaujímavým programom, podnecovaním kamarátstiev, citlivým spravodlivým riešením konfliktov medzi deťmi, spoluprácou s rodičmi, zaujímaním sa o ich potreby aj želania...príliš mnoho aktivít, ktorými sa škôlky blysnú pred konkurenciou, len deti uštvú...sú stále naháňané k niečomu, je to sústavný tlak a stres...dieťa sa potrebuje HRAŤ v tomto veku...a to nie je o tom, že dostane hračku a sedí s ňou...ale HRA je samostatný predmet aj na vysokej pedagogickej, hra je pre dieťa najdôležitejšia...pomocou hry sa najviac rozvíja...skvelá učiteľka celý svoj program stavia na hre...a potom deti aj veľa vedia aj sú šťastné...a o to predsa ide, či nie?

tysontara
29. jún 2011

@anngee pekne povedane 😉 uplne suhlasim...

tysontara
29. jún 2011

@tilly zahradnicka je od ruky? no neviem, ja sa pohybujem v meste skoro kazdy den a ulickami si tam za 5-6 min podla semaforov 😅

tilly
29. jún 2011

@tysontara ja som rada, ked sa dotrepem na tu zahradnicku v tych zapchach...

tysontara
30. jún 2011

@tilly 🙂 tak to chapem

olivija
6. júl 2011

@tweety22 tú škôlku som si pozerala, je to 1 s *

olivija
6. júl 2011

@tweety22 Ty máš hrozne jednostreanný názor...sledujem tvoje názory....dobrá škôlka môže byť súkromná alebo štátna...ale rovnako môže byť aj zlá....a keby si mala istotu...a keby to a keby hento. Podľa teba je súkromná škôlka len nehorázny biznis...a verím že XY mamičiek so mnou bude súhlasiť, že to nieje len o peniazoch...aj v štátnych škôlkach vedia pracovať harpie, ktorých nebaví život lebo robia koli tomu že musia...a preto sú zle?!