Ahojte.
Prosím Vás, keby chcem učiť v materskej škôlke, aké na to potrebujem mať vzdelanie?
Poprípade stačil by nejaký kurz len? Keď mám strednú školu s maturitou?
Ďakujem za odpovede.
@liz_lemon ja mám maturitu z úplne iného odboru...tak preto sa pýtam lebo s pedagogickou nemám nič spoločne
skús vyhľadať nadstavbové štúdium - druhá maturita
@alienkami vďaka
Najjednoduchšie je urobiť si 2-ročne pomaturitné štúdium na pedagogickej a sociálnej akadémii, konci maturitou. Druha možnosť je VS - elementárna a predškolská pedagogika.
Z VS máš vyšší plat. Ale trvá dlhšie.
@hettinka potrebujem čo najkrajšie štúdium kvôli dieťati
2 ročne pomaturitné štúdium v BA alebo v Modre, je to diaľkové štúdium
@eriksonka1234 ďakujem krásne, idem si to pozrieť
Švagriná robí v materskej škôlke a nemá žiadne pedagogické vzdelanie 🤷♀️ ale je to súkromná škôlka
@janai1 wau tak to by ma možno vzali aj sem k nám 😊 skúsim sa spýtať, ďakujem
Zobrať môžu tuším hocikde, ale plat ak je tabuľkový, tak bude o dosť nižší.
Skús navrhnúť, že si spravíš školu popri zamestnaní (ak sa na to cítiš)
Áno budem to musieť popri zamestnaní skúsiť lebo inak sa mi ani nebude dať...dieťa pôjde do škôlky od septembra a ostať bez príjmu nemôžme...skúsim teda niečo vymyslieť, ďakujem za rady
Ja odporúčam urobiť si na strednej pedagogickej - pomaturitné. Ja mám strednú pedagogickú, chodila som aj na VŠ predškolskú pedagogiku, no VŠ mi to trošku znechutila, myslím si, že na pomaturitnom, ťa viac pripravia do MŠ a jasličiek ako VŠ. Môj názor 🙂
No napriklad u nas treba mat minimalne bakalara pedagogickeho smeru. Tie stare ucitelky nechali tak len so strednou skolou. Vsetko nove musia mat bud vš prvy alebo druhy stupen. Uz ako na urade
Idem skúsiť do turčianskych Teplíc na 2-ročnú diaľkovú školu...to bude stačiť
Ja som tam chodila na strednú školu, vybrala si si dobre 😊. Držím palce 😊
@bebemonika ďakujem krásne 🥰🥰
rada by som sa spýtala, ako to máš s hudobným nástrojom. ovládaš nejaký ? Ja tiež uvažujem už dlhšie o tejto nadstavbe, ale teda nemám žiadny hud.nástroj, 🙈
@katulienkamoja neovládam, ale mám doma klavír, tak sa budem musieť naučiť 😒
@janai1 a čo? a to, že preto tvoja švagriná nepotrebuje vzdelanie na svoju prácu. Je totiž rozdiel medzi materskou školou kde sa vzdelanie vyžaduje a súkromnou firmou čo sa na materskú školu hrá. Autorka sa pýtala na potrebné vzdelanie, tak som uviedla správny obraz o vyzadovanom vzdelaní.
@janai1 skôr ide o to, že v materských školách musia pracovať osoby, ktoré na to majú príslušné vzdelanie. V takýchto materských školách pracujú podľa štátneho vzdelávacieho programu a musia spĺňať určité štandardy.. existujú aj súkromné materské školy, ktoré sú zaradené v sieti škôl, pre tie platia tiež takéto podmienky.. a tiež existujú rôzne detské skupiny a súkromné "materské školy", ktoré sa tak len tvária, robia si čo chcú a mnohé robia naozaj zlú povesť materským školám (tým nechcem povedať, že všetky štátne MŠ sú úžasné) ;). Nehovorím o rôznych alternatívnych zariadeniach (napr. lesných škôlkach, montessori a pod.), ktorým fandím 🙂
staci ti maturita z Pedagogickej a socialnej akademie