Potrebujem vysokú školu, keď chcem učiť v škôlke?

7. nov 2020

Ahojte.

Prosím Vás, keby chcem učiť v materskej škôlke, aké na to potrebujem mať vzdelanie?
Poprípade stačil by nejaký kurz len? Keď mám strednú školu s maturitou?
Ďakujem za odpovede.

liz_lemon
7. nov 2020

staci ti maturita z Pedagogickej a socialnej akademie

autor
7. nov 2020

@liz_lemon ja mám maturitu z úplne iného odboru...tak preto sa pýtam lebo s pedagogickou nemám nič spoločne

alienkami
7. nov 2020

skús vyhľadať nadstavbové štúdium - druhá maturita

autor
7. nov 2020

@alienkami vďaka

hettinka
7. nov 2020

Najjednoduchšie je urobiť si 2-ročne pomaturitné štúdium na pedagogickej a sociálnej akadémii, konci maturitou. Druha možnosť je VS - elementárna a predškolská pedagogika.
Z VS máš vyšší plat. Ale trvá dlhšie.

autor
7. nov 2020

@hettinka potrebujem čo najkrajšie štúdium kvôli dieťati

eriksonka1234
7. nov 2020

2 ročne pomaturitné štúdium v BA alebo v Modre, je to diaľkové štúdium

autor
7. nov 2020

@eriksonka1234 ďakujem krásne, idem si to pozrieť

janai1
8. nov 2020

Švagriná robí v materskej škôlke a nemá žiadne pedagogické vzdelanie 🤷‍♀️ ale je to súkromná škôlka

autor
8. nov 2020

@janai1 wau tak to by ma možno vzali aj sem k nám 😊 skúsim sa spýtať, ďakujem

petka_3
8. nov 2020

Zobrať môžu tuším hocikde, ale plat ak je tabuľkový, tak bude o dosť nižší.

alienkami
8. nov 2020

Skús navrhnúť, že si spravíš školu popri zamestnaní (ak sa na to cítiš)

autor
8. nov 2020

Áno budem to musieť popri zamestnaní skúsiť lebo inak sa mi ani nebude dať...dieťa pôjde do škôlky od septembra a ostať bez príjmu nemôžme...skúsim teda niečo vymyslieť, ďakujem za rady

bebemonika
8. nov 2020

Ja odporúčam urobiť si na strednej pedagogickej - pomaturitné. Ja mám strednú pedagogickú, chodila som aj na VŠ predškolskú pedagogiku, no VŠ mi to trošku znechutila, myslím si, že na pomaturitnom, ťa viac pripravia do MŠ a jasličiek ako VŠ. Môj názor 🙂

kassandra25
8. nov 2020

No napriklad u nas treba mat minimalne bakalara pedagogickeho smeru. Tie stare ucitelky nechali tak len so strednou skolou. Vsetko nove musia mat bud vš prvy alebo druhy stupen. Uz ako na urade

autor
8. nov 2020

Idem skúsiť do turčianskych Teplíc na 2-ročnú diaľkovú školu...to bude stačiť

jankapepe
8. nov 2020

@janai1 súkromná,,škôlka,, nie je materská škola, nie je to školské zariadenie.

bebemonika
10. nov 2020

Ja som tam chodila na strednú školu, vybrala si si dobre 😊. Držím palce 😊

autor
10. nov 2020

@bebemonika ďakujem krásne 🥰🥰

janai1
11. nov 2020

@jankapepe 😂😂😂😂😂 a čo to je?

katulienkamoja
11. nov 2020

rada by som sa spýtala, ako to máš s hudobným nástrojom. ovládaš nejaký ? Ja tiež uvažujem už dlhšie o tejto nadstavbe, ale teda nemám žiadny hud.nástroj, 🙈

autor
11. nov 2020

@katulienkamoja neovládam, ale mám doma klavír, tak sa budem musieť naučiť 😒

jankapepe
12. nov 2020

@janai1 je to súkromná firma ktorá sa zaoberá starostlivosťou o deti. Súkromné škôlky nespadajú pod školské zariadenia.

janai1
12. nov 2020

@jankapepe a čo? Stále je to škôlka..
A pani nepísala do akej škôlky chce ísť pracovať

jankapepe
12. nov 2020

@janai1 a čo? a to, že preto tvoja švagriná nepotrebuje vzdelanie na svoju prácu. Je totiž rozdiel medzi materskou školou kde sa vzdelanie vyžaduje a súkromnou firmou čo sa na materskú školu hrá. Autorka sa pýtala na potrebné vzdelanie, tak som uviedla správny obraz o vyzadovanom vzdelaní.

janai1
13. nov 2020

@jankapepe no len sa neurážajte hneď 😂 evidentne máte so sebou nejaký problém... Asi vám decko nevzali do súkromnej škôlky, tak preto sa na "niečo hrajú" že? 😉

jankapepe
16. nov 2020

@janai1 mňa hlupák neurazí

hanka1505
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janai1
17. nov 2020

@jankapepe gratulujem ✌️

shaola
9. dec 2020

@janai1 skôr ide o to, že v materských školách musia pracovať osoby, ktoré na to majú príslušné vzdelanie. V takýchto materských školách pracujú podľa štátneho vzdelávacieho programu a musia spĺňať určité štandardy.. existujú aj súkromné materské školy, ktoré sú zaradené v sieti škôl, pre tie platia tiež takéto podmienky.. a tiež existujú rôzne detské skupiny a súkromné "materské školy", ktoré sa tak len tvária, robia si čo chcú a mnohé robia naozaj zlú povesť materským školám (tým nechcem povedať, že všetky štátne MŠ sú úžasné) ;). Nehovorím o rôznych alternatívnych zariadeniach (napr. lesných škôlkach, montessori a pod.), ktorým fandím 🙂