Chcela by som sa spytat skusenych mamiciek, ako riesia nasledovne:
1. Dieta (skoro 4roky) neposlucha aj po viacerych napomenutiach, resp. nieco vyparatilo. Poviem, aby islo do izby a prislo potom, ked sa ukludni/popremysla/ospravedlni.. problem ale je, ze dieta neviem do tej izby dostat, dobrovolne nejde, uteka mi. A ked ho dotiahnem ja, tak tam neostane, ide hned za mnou. Ako u vas funguje "trest -ides do izby"? Ako docielit, aby ostalo v izbe, tam sa vykricalo/ukludnilo? Ja musim ostat s nim, ked chcem, aby bolo v izbe, inak utecie. Som s nim aj 10-15 min, kym sa ukludni a vyrozpeavame si to. Ale mame este batola a to nemozem nechat same v inej izbe, kym riesim starsie dieta. Ako to mate vy? Posielate do izby/kuta a ostane dieta tam dohodnuty cas?
2. To iste dieta zaspava iba s rodicom. Ako ste dieta v tomto veku naucili zaspavat same? Pojde to este, alebo je to tak, ze "ako sme si naucili, tak mame"?
Dakujem 🙂
@veve_ad nie neposielam dieta ani do kuta ani do izby sa ukludnit. Take male dieta ti este nebude veru premyslat samo v izbe co urobilo zle.. radsej zisti ze preco to robi ty, co ho k tomu vedie. Mozno si chce voac pozornosti od teba ziskat🤷♀️
2. Ako ste si naucili tak mate veru🙈ale tak nie no u nas pomaha vela vela rozoravat a vysvetlovat. To z nas zabera na 100%. Moj spi sam od 2r v izbe ale som ho pripravovala na to. Boli casy ked sme museli pri nom sediet kym nezaspal ale postupne sa to skratilo na rozoravku pred spanim a odisli sme. Drzim prsty!
Bod 1: dieta je na tuto metodu prilis male
Bod 2: zacat spavat s dietatom vo vlastnej izbe (aby tu izbu dopredu nenavidelo, kvoli trestom co nechape), vedla alebo na matraci, po case odchadzat od neho. A vzdy ho vratit na svoje miesto, nie obcas povolit spat medzi Vami.
Mne ani 10r nepremysla o sebe v izbe :DDD K dvojke... treba ho naucit ze je to jeho izba, jeho kralovstvo.. vecer zaviest ritual, precitat nieco, a odchod.. zo zaciatku napr. tak ze si lahne niekto k nemu, kym nezaspi a tak... A ak by odpochodoval ku vam, vratit do izbicky. Inak ja do dnes vynimocne dovolim dcere so mnou spat :D proste ked prisla nechala som ju, ale ona je dost samostatna, ani nahodou to nebolo casto a teraz uz vobec nie
K bodu c. 1 . To čo požadujem nezvláda ani dospelý nie ešte že 4 ročne dieťa