Baby, chcem sa spytat. Syncek by mal buduci rok nastupit do integrovanej skolky (autisticka). Aj nam to pani riad. prislubila, lebo sme z "obvodu". O case sme sa este nebavili. Zaujima ma vsak, ja by som chcela, aby bol v skolke zatial len na 4 hodky a zostat na predlzenej RD. Je rozdiel pre pani riaditelku ci zoberie dieta na 4 hodky ako na klasickych cca 8? Ma na to druhe dieta nejaku vyssiu dotaciu alebo je to jedno. Je mozne, ze uprednostni dieta na 8 hodin ako na 4? Dakujem za info.
Dotacia je na dieta a nezalezi na tom,ci je tam hodinu alebo 8. Avsak prislub nie je nic,az rozhodnutie o prijati. Riaditelka tam uz nemusi napr.byt... ak dietatko bude len na 4hod,da sa zaziadat o vynimku napr.kvoli zlemu zdrav.stavu alebo ine a nemal by to byt problem. Avsak kazda skolka ma svoje interne pravidla a napr.pokial maju napr.spec.pedagoga len poobede,tvoj syncek sa k nemu nedostane :( poinformuj sa o tom,zvaz,co je dobre pre dietatko a hlavne,rozhodnutie o prijati je dolezite. Bez neho miesto nemas :(
Pozri sa myslíš asi špeciálnu škôlku. neviem koľko rokov má tvoj syn a či už bol v kolektíve, myslím že raditelka nebude nič namietať,ve´d potrvá pokiaĺ si zvykne, ďalej môže byť často chorí. Kamoškin chodí do auti. dokonca len na 2hod. aby sa pomaličky adaptoval.
v takych skolkach je velmi mily personal, aspon u nas, alebo nemusis hned povedat, ze ho chces dat iba na 4 hod. dohodni sa skusmo na tyzden a uviidi, ze v stredu ho nechs na cely de... pekny dnicek
Dieta prijate do MS alebo specialnej MS ma rovnake pravo chodiť na 4 alebo 8 hodin, normativ /financie/ na dieta je rovnaky. Myslim, ze riaditelka nebude namietat, ak si zelate, aby Vase dieta chodilo na poldenný pobyt. Je mozne /ale nemusi to tak byt/, ze riaditelka rozhodne, ze Vase dieta bude na zaciatku prijate na diagnosticky pobyt / na 1 školský rok/, umoznuje to legislativa. Co sa tyka uprednostnovania deti na celodenny pobyt u deti s takymito výchovno-vzdelávacími potrebami myslim, ze sa neprihliada na dlzku pobytu,ale na to ako sa dieta v MŠ adaptuje a ja by som rozhodne zvolila postupnu adaptaciu aj spociatku s vasou ucastou na vychove a vzdelavani Vasho dietata. Zavisi to, ako Vam odporuci riaditelka vzhladom na adaptaciu syna. Ja som skor za vas pristup na poldenny pobyt a s vasou starostlivostou a moznostou byt na predlzenej RD. Vasmu syncekovi to bude urcite prospesne, lebo nebudete v strese z prace a mozete sa naplno po prichode z MS venovat synovi.