Ahojte, chcela by som sa spýtať, či sa niektorá z Vás stretla s niečim takýmto. Dcérka vždy spávala pomerne bezproblémovo. Dali sme ju do postieľky, zaspala a zobudila sa keď už bola odpočinutá, alebo sme ju budievali my, aby nespala príliš dlho. Popoludní spávala od 13 do 15:30, ak sa nezobudila sama okolo 15. Posledné 2 týždne, teda teraz je to už 3 týždeň však pozorujeme, že sa budí vždy, ale skutočne vždy o 14:20 presne. Môžete si podľa toho nastaviť hodinky. A vždy s plačom, pričom nevie vysvetliť prečo plače, resp. mi to nechce povedať. 😕 Keď sa jej pýtam, prečo plače, tak odpovie nie, nechcem... Alebo mi povie, že mi to nepovie 😒 Nevieme prísť na príčinu, čo ju zobudí. V celom byte je hrobové ticho, vonku tiež, susedia sú ticho a ona sa predsa zobudí. Ak ide spať neskôr, tak sa aj napriek tomu zobudí presne 14:20 a zase s plačom. V noci spí kľudne, až do rána, bez akýchkoľvek problémov. Iba raz sa v noci zobudila na plač, predtým sa chvíľku hádzala v posteli a funela, takže to bol asi zlý sen. Inak sa nebudí vôbec. Neviete mi povedať, čo to môže byť? Alebo ako s tým prestať?
Ďakujem
@frola Dik za radu. Ona v podstate neplačedlho, keď prídem za ňou. Ide mi ibaoto, prečo to tak je. Tvoja drobčica aspoň spí tú hodinku aj niečo, naša však ak náhodou ide spať neskôr nespí niekedy ani toľko ☹ čo je na nej aj vidieť, nieje oddýchnutá, ešte by spala, ale nechce ísť už spať ani za nič.
@indiankaindi no tak si skus k nej este lahnut a pritulit sa. u nas ked vidim ze by este spala tak to takto riesim a niekedy este spi aj hodinu ale to sa od nej nesmiem pohnut.
@frola no toto mi vyšlo raz, ale odvtedy už protesuje, chviľku sa potúlime, kým sa ukľudní a keď si myslím, že by si ešte mohla zdriemnuť, keď už je kľudná tak vyskočí a beží preč s krikom, že už spinkať nebude 😒
@indiankaindi no u nas je to 90% z pokusov presne takto. takze tych 10% sa obcas zadari ze este pospi. nevadi neries to. podla mna sa to neda korigovat. oni sami najlepsie vedia kolko im treba. okrem toho ja ked sa zobudzam tak tiez vyzeram ako keby som potrebovala este jednu noc spania navyse a ked sa zodvihnem a zacnem fungovat tak som v podstate vyspata. (vramci moznosti pri malom dietati a tehotnosti 😉 )
@frola no asi mi nič iné neostáva, len tomu nechať voľný priebeh. A buď ju to prejde, alebo to prejde mňa 🙂 Zatiaľ ďakujem za rady 🙂
@indiankaindi my to tak mame stale. podla toho kedy ide spat tak sa zobudi presne za hodinu a desat minut. kazdy den to iste. ked olivka zaspi tak sa pozriem na hodinky a presne viem kedy mam ocakavat plac. tiez sa vzdy budi s placom a tiez mi nikdy nevie vysvetlit preco. ja to neriesim. postupne uz prechadzame na to ze poobede nespi vobec. uz jej to az tak nechyba. nikdy nebola velmi spave dieta. podla mna to neries a hlavne sa jej dlho nevypytuj preco place. proste ju skus uputat niecim inym. u nas to funguje ze si to nevsimam a napriklad jej zacnem hovorit co som zatial robila, co som uvarila na obed a ona hned prestane a nadsene bezi papat.