Popoludňajší spánok do akého veku?

katecameron
18. apr 2011

ahoj maminy do akeho veku spavali vase ratolesti popoludní ?myslíte si ze je normalne aby 7rocne dieta spavalo pravidelne este aj poobede? 😕 😕 moja znama ma take dieta a jej to pripadna normalne no mne sa to nezda 😕 ake su vase skusenosti moje deti prestaili spavat v 3,4,2rokoch

anjelicek26
18. apr 2011

Saska od 2,5 rocka nespi poobede... vcera som ju ukecala si s nami chvilku lahnut - spala hodinu - a do 23:30 bola hore, co nevedela zaspat a lezala v postielke a rozpravala... ona to proste nepotrebuje..

Ono sa toto tazko porovnava, niektore deti su spave a potrebuju to, mne by z oci kukala zavist, keby viem, aky ma ta mamina klud aj dve hodky cez den 😅 😅

teuflerin
18. apr 2011

ahojte..podla mojho nazoru od 2,5 roka deticky pokial nechcu a nepotrebuju to, spat nemusia...ale mali by mat taky ten kludovy rezim, lezkat v postielke listovat si v knizke a podobne, ci uz kvoli skolke(poobednajsi spanok/kludovy rezim - aby to nemali potom tazke) alebo aby si ten organizmus aspon na chvilku oddychol,......ale podla mna 7 rocne dieta uz nema co poobede v posteli hladat....nepoviem napriklad cez vikend s rodicmi chvilku pooddychovat, pozriet telku a podobne, ale realne spanok a mozno kazde poobedie nie, uz len kvoli tej skole, kde jej ho nedozicia....to je moj nazor 🙂 prajem pekny den

adus123
18. apr 2011

Ahoj, nasa dcerka spavala asi do 3,5 a syncek tak pravidelne kazde poobedie asi do 3. Teraz si sem tam pospi, ale uz len ked on chce. Uz ho do toho nenutime.

sjuzocka
18. apr 2011

niekde pisali ze tusim do 5 rokov detske telo potrebuje cez den 1 spanok/odpocinok - kludovu aktivitu (ci skor neaktivitu, pozerat tv, knizky...skratka byt skor pasivny). moj syn (2,5 roka) uz okolo 2 rokov zacal mat dost nepravidelny ten "spanok". jeden den zalahol - aj 3 hodiny si potiahol (potom vecer nechcel zaspat, siel az uplne neskoro) a nasledujuci den ani za nic si lahnut nechcel. teraz je to tak, ze ked sme vonku, nema potrebu spat, kym nie je tak 18 hodin, vtedy ideme domov a to on zalahne aj o tej siestej - siedmej a my mame volny vecer :D ale ked sme doma, tak ho spanok zacne lamat okolo pol tretej, vtedy si pospi 2 - 3 hodky a potom vecer ked my chceme spat nam skace po hlave a podobne :D nechavame tomu taky volny priebeh. minule som videla ze je ospaly ked sme boli vonku tak som sla domov skor, skratka sa mu snazim prisposobit. Kamaratkina dcera je plna energie cely den. Ma 3 roky, vôbec nespava, ide tak o deviatej - desiatej vecer spat. takze je to indi vindi. najlepsie je podla mna sa prisposobit. lebo dieta k spanku neprinutis, mozes mu ho akurat ponuknut, ale ked nechce, tak nebude.

macca5
18. apr 2011

a prečo nie,každé dieťa je iné a aj môj st.syn si rád pospal cez obed aj ako 6-7ročný.Ml.syn má 5r. a poobede si ide sám lahnúť a pospí si niekedy 1hod.,niekedy menej a niekedy viac-ako to potrebuje.Potom je kludnejší,vyrovnanejší a fičí až do večera.On vstáva velmi skoro-ráno o pol 6 je už hore a večer zaspáva okolo 9hod. 😉 Takže mi to príde úplne normálne,keď aj tak velké dieťa si pospí cez obed. 😝

kaara1980
18. apr 2011

záleží od dieťaťa.niektoré si potrebujú oddýchnuť cez deň.Mne syn ako 2 ročný odmietal spávať poobede.Ráno bol aj tak skoro hore a večer nezaspal skôr ako o 21:30.A taký je stále,ale v škôlke si pospí rád,ale cez víkend ho nedonútim ľahnúť si.Záleží aj od toho,ako sa doobeda vyčerpá,

anelehka
18. apr 2011

maly ma tri roky a spava po obede,ak ho nedam,je mrchavy,nekludny a casto potom zaspi sam,napr. pri pozerani rozpravky,ak uvidim,ze spanok uz nepotrebuje,tak ho nutit nebudem,ale zatial ho potrebuje... 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
siusinocka
18. apr 2011

malý mi prestal spávať poobede v 4 rokoch, ale zaujímavé je, že ked bol v škôlke, tak tam si pospal do 6 rokov každé poobede, ale ked bol doma ani za svet... ked boli 3 týždne prázdnin, tak doma nespal.. len v škôlke... teraz je školák - prvák a nechýba mu to vôbec.

digysa
22. apr 2011

Co by som ja za to dala, keby moje deti chceli poobede spat????? 😅 Po 2-och rokoch to zacalo byt velmi tazke.
Syn v skolke lezi a pozera do stropu (az mi je to luto, ze ho takto triznia so spankom), on vobec nepotrebuje spat poobede a vecer chodi spavat ako hodinky....

penelope10
22. apr 2011

No je to velmi individualne, poznam "deti" ktore potrebuju na regeneraciu 1 hodku spanku popoludni aj na stred. skole 🙂
a sud deticky, ktore aj v 2 rokoch bez spanku su v pohode.
Moj syn spava poobede aj ked ulozit ho je niekedy riadny boj no pokial nejde o tej 13 - tej spinkat tak o 18 - tej mi odkvecne a asi od 16 tej je taky nervozny, ze je neznesitelny.

evickapooh
22. apr 2011

ak to potrebuje ? preco nie ved to jeho organizmus citi ze je unaveny ,ze potrebuje chvilku relaxu,priatelka mojej mamy vzdy v zivote spala cca 30 min az1 hod. poobede,no ak si to mohla dovolit preco nie[-inac bola ucitelkou]...ved organizmus citi ze potrebuje s vypnut-hlavne mozog,bud rada ze spi,iste je aj vyrovnane kludne dieta,moja vacsia dcerka nespi od 3 ,5 roka ale ona je taky typ ,lieta cely den ,uz som z nej hotova...zas mala ma 2 roky ,rada si lahne aj sama-co vacsia NIKDY nerobila a v pohode spinka cca 2 hodiny.ja si myslim ze ludia ktore potrebuju viac spanku su-myslim vseobecne-kludnejsi vyrovnanejsi.

titkovamiriam
22. apr 2011

Marek bude mať pať a dnes spal od 12-15hod,normalne spava 1-2 dve hodinky podla skolky 🙂 ,ja do dnes milujem poobednajsie spanie-v praci by som zalahla hned a cez vikend si to užívam.Moji ked zacali chodiť do skoly už nespavali poobede 😉 ak to ale potrebuje preco nie-mozno chodí neskoro spať a skoro vstava 🙂

adka_simonko
24. apr 2011

Náš má tri roky a poobede už vôbec nechce spávať. Myslím, že to je individuálne u každého dieťaťa.

akika722
24. apr 2011

môj synček ma 3rôčky a každy deň po obede spava-dobrovolne..tak hodku-dve...a večer zas ide spinkať okolo 19.30-zas dobrovolne 😵
no počas toho ak nespi,lietááááááááá,mala duracelka 😅

denisenko
25. apr 2011

tak aj my máme doma duracelka...a práve také deti si dobíjajú svoje baterky spinkaním...... 😵tiež neviem, dokedy je to normálne.... 😎 náš syn bude mať 5 rokov a ešte si vždy pospí po školke, pretože v školke nespia..... 😵 čiže, príde zo školky, o tretej je v posteli...o pol piatej ho budím....spal by možno aj do rána....a večer o pol osmej je už zas v posteli.. 😵 😵 ked nechodí do školky, chodí spať okolo obeda a spí dve hodiny...niekedy viac...ako potrebuje.... 😵ale vydrží ajcelý den nespať, len nie vela dní po sebe...potom je na nevydržanie..... 😝 každé dieťa je individualista.... 😉

carodejnica
25. apr 2011

Ja mám opačný problém... moja dcéra nechce spávať poobede už skoro od roka a pol 😠 , čo by som za to dala, aby spala... 😕 A je to tak dodnes... Ak sa aj stane, že zaspí poobede, tak potiahne aj dve tri hodiny a potom večer nie a nie zaspať, buntoší aj do jedenástej 😠 ... tak ju radšej ani nedávam cez deň spávať, tak zaspí večer skôr a potiahne až do rána... asi je to fakt individuálne a netreba to siliť... 😵 Tak ako ja moju dcéru nepriklincujem na posteľ, ani niekto iný hádam nebude nútiť dieťa aby bolo hore, ak chce evidentne spať.. 🙂

burina111
25. apr 2011

syn má skoro 4roky a cez obed stále spí a dobrovoľne..tak 1,5-2hodiny, večer o 20h ide normálne spať.

sjuzan7
25. apr 2011

Moja dcéra bola asi rarita, prestala spať poobede presne ked mala rok. A nepomohlo nič, snažila som sa ju aj uspávať, a kedže veľmi skoro hovorila, nebol pre ňu čoskoro problém, čoskoro oznámiť " maminka už spinka co budeme lobiť?Asi tak. Nepoznám žiadne malé mimino a tom som 14 rokov učila v škôlke, aby nespalo od jedného roka. Výnimka potvrdzuje pravidlo.

cmulinko
25. apr 2011

My vstavame denne okolo 7.30 a moji chlapci uz nespia poobede a idu spat az vecer cca okolo 21 hodine kazdy den.Mne zas vadi,ze spia malo...cim menej spi dieta,tym je to s nim horsie zvladnut a tym menej sukromia mam aj ja 😅

desmodka
25. apr 2011

moja sestra ma 22 a tiez rada spi poobede, prve co spravi ked pride zo skoly ide si pospat .... jak jej je dobre

gucz
27. apr 2011

Môj švagor má vyše 30 rokov a vždy keď je poobede doma, tak si pospí 🙂 . Moja dcérka bude mať 4 roky a tiež ešte obedný spánok potrebuje. Keď si cez obed nepospí, tak je navečer mrzutá, urevaná.... Takže spinkať ju dávam. Síce niekedy nezaspí, ale trvám na tom, že musí byť v postieľke. Ak nespí, tak sa tam potichu hraje a odpočíva. No a syn je opačný prípad, ten lúbi spinkať, spinká mi 2x denne po dve hodiny ...

montinka
27. apr 2011

nasa mala bude mat tri roky ale stale spava pobede aj dve hodky ked nie aj dlhsie.a aj moja polovicka ma 28 ale vzdy poobede ked deti zalahnu zalahne s nimi.😀 😀 takze podla mna pohoda

sylvia20
30. apr 2011

Tak zapojim sa aj ja so skusenostami. Nasa mala ma 20 mesiacov a posledne dva mesiace sa par krat stalo, ze cely den vobec nespala, ale vecer "odpadla" uz okolo 19:30, co je pre nu za normalnych okolnosti velmi skoro. Normalne chodi spavat okolo 22-hej, teda pokial si cez den pospinka. Co ma ale znepokojuje, ze ona vobec nema ziaden rezim, obdivujem matky, ktore daju dieta presne spat v urcitu hodinu a vedia, kedy sa ratolest zobudi. Ja take nieco nepoznam 😢 A tiez si myslim, ze 20 mesacne dieta by si malo cez den aspon hodinku pospat, alebo teda by mal byt celkovy pocet spanku za 24 hodin aspon tych 12, aspon tak som citala, ale je mi jasne, ze co dieta, to ina tabulka 🙂)))

andrejka1974
26. máj 2011

ahoj kazde dieta je individualne moj najstarsi syn teraz uz bude mat 18 si rad pospi aj teraz ked sa da a ked zacal chodit do prvej triedy tak zo skolky bol zvyknuti si pobede pospat tak casto si lahol ako prisiel zo skoly dalsi dvaja synovia spavali poobede dokial nesli do skoly a najmladsia dcerka ta ma teraz 2 roky a 8 mesiacov spi poobede aj 2 az 3 hodinky a vecer spi od 21.00 do 7.30 takze je to naozaj individualne

ivett1
27. máj 2011

ahoj...naša Viki bude mať 5 rokov a ešte si poobede pospí 🙂 ...pravdaže večer ide spinkať neskôr..okolo tej pol deviatej, ale zatiaľ nám to nevadí 🙂 ...Števi bude mať tri a ten ide spať poobede aj sám 😅 ... pospí si dve hodinky a je pripravený na ďalšie "činnosti"...večer ide spať okolo ôsmej (po rozprávke, alebo po prečítaní nejakého príbehu, ešte vymýšľa...), ale kým zaspí, tak to trvá aj vyše pol hodiny...a niekedy zaspáva dokonca neskôr ako jeho staršia sestrička 😉

cervena_ciapocka
27. máj 2011

Ja som do 18 tich spávala aj poobede aspoň hodinku. A na výške keď to program dovolil tak som si tiež pospala. A aj doteraz keď mám čas tak poobedný spánok veľmi dobre padne. A nielen mne, ale aj môjmu manželovi 🙂

lienockaa
1. jún 2011

vo veku 2 roky a 3 mesiace poobede spat prestal a uz nezacal..kludna aktivita je kniha, kreslenie..ale lezkat si ticho v postielke, to ani nahodou..spavat chodi o 21:00 a vstava 6:30-7:00..unavu vobec nebadame..

fra
1. jún 2011

podla mna je každé dieťa uplne iné, niektoré ten spánok potrebuje a niekto nie.... moje deti mali velké rozpatie (syn uplne prestal poobede spavať okolo 2 rokov, mladšia dcéra až okolo 6 rokov a ostatní čosi medzi tým)
.
.
.
a priznám sa- ja by som si s veeelkou radostou schrupla po obede hodinku- dve každý den a nemyslím si, že by som bola nenormálna....
.
asi ide len o to, aké má kto biorytmy... riešila by som to asi až keby boli nejake ine problémy, ale samotný spánok takto sa mi zdá OK- možno zas skor vstáva alebo neskor ide spať....

angua27
2. jún 2011

ahojte,
toto som nedávno rozoberala s kamoškou. obe jej dcéry prestali veľmi skoro spávať cez obed, cca. v jednom roku. nedávno sa od psychologičky dozvedela, že dôvod prečo deti na obed potrebujú odpočinok, je dozrievanie nervovej sústavy. kým nie je úplne dozretá (čo ja cca. okolo 5-6 rokov) dieťa si pýta denný spánok. nedokáže fungovať celý deň, tak ako dospelý. ale je to indi-vindi. u niektorých detí dozrejú nervy aj v 2 rokoch, u niekoho až v 7. nikde nie je presne dané, či dieťa môže, alebo nemôže cez obed spať.
môj syn bude mať 4 roky a cez obed si rád pospí - doma aj v škôlke. ráno vstáva pomerne skoro, o šiestej a večer chodí spávať po 20. v škôlke spávajú cca 1,5 hodiny, doma cez víkend potiahne aj tri.
a ja asi tiež ešte nemám dozretú nervovú sústavu, spím cez deň vždy, keď je príležitosť. 😀