Poplatok za materskú škôlku

aleskandra
1. júl 2024

Mamičky, máte prosím skúsenosť? Syn je predškolák. Škôlka je otvorená prvé 2 julove tyždne. Doteraz sme školné neplatili, dnes prišla od riaditelky správa, ze poplatok za mš platia vsetky deti, vratane predskolakov. Príde mi to divné,.neviem preco by som ten poplatok mala platit. Že je otvorená skolka?? 🤔🤷‍♀️
Je tu prosim niekto skuseny, kto sa v tejto "problematike" vyzná?
Ďakujem za reakcie

ms_green
1. júl 2024

Neviem, či budem relevantná, nakoľko som mala škôlkarov už to bude 10 rokov ale v podstate v našej škôlke to vtedy fungovalo tak, že počas "školského roka" škôlka fungovala normálne ako spádová. V čase letných prázdnin prevádzkovali niečo ako "náhradnú škôlku", čo bola súkromne prevádzkovaná inštitúcia, proste niečo ako denný tábor pre škôlkarov. Brali tam vtedy aj deti, ktoré u nich nemuseli byť v spádovej škôlke a bolo to normálne platené.

lara45
1. júl 2024

@aleskandra Váš syn je predškolák čiže ide od septembra do školy? Ak áno tak, ten poplatok je preto, lebo školka funguje v prázdninovom režime nakoľko ak Váš syn nastupuje už do školy tieto práva, ktoré mal počas školského roku sa tým pádom rušia.

jaskolka
1. júl 2024

@aleskandra čiže syn do škôlky nechodí a aj tak máte platiť? Ci ako?
U nás je v prevádzke škôlka celý júl, ale platia iba rodičia tých detí, ktoré tam chodia.

aleskandra
autor
1. júl 2024

@lara45 a nie je oficialne vedený ako predskolak do konca augusta? 🤷‍♀️
@jaskolka praveže chodi, ale ako predskolak je od skolného oslobodeny. Preto som sa pytala, kvoli comu ho mam zrazu platit 🤷‍♀️

jaskolka
1. júl 2024

@aleskandra tak je možné, ze to v tomto prípade berú paušálne, lebo teoreticky tvoj syn už "skončil" svoju povinnú škôlku,keďže po prázdninách pôjde do školy. Čiže sa už na neho nevzťahuje oslobodenie ako od predskolaka(počas školského roka)

mamina7070
1. júl 2024

tvoj syn uz musel dostat potvrdenie o ukonceni predprimarneho vzdelavania uz nie je predskolak neplati za neho stat ak sati to zda vela nedavaj ho do skolky ved si doma na RD

nikijezikova
1. júl 2024

@aleskandra v synovej škôlke predškoláci cez prazdniny školné neplatia

alenamihal
1. júl 2024

Moj je predskolak a letny pobyt v skolke neplati iba 0,70 za stravu + mes 8eur pausal..ale skolne neplati..

elanor
1. júl 2024

my sme neplatili ani cez leto. A to boli predskolacky 2x, lebo mali odklad. A neplatili sme tak plne 2 skolske roky.
Vypytaj si nejake ich oficialne pravidla zriadovatela, ze kde to maju uvedene, ze predskolak ma cez leto platit. Ak maju take pravidlo, musia mat aj tie pravidla pristupne pisomne.

solida1
1. júl 2024

@aleskandra Na MŠ sa termíny prázdnin nevzťahujú. V lete je ale povinné 3 týždňové prerušenie prevádzky z hygienických dôvodov ( v skratke ). Je ale nutné rozlišovať, či ide o čiastočnú úhradu nákladov - školné, alebo nejaký iný poplatok. Od ČÚN je predškolák oslobodený.

aleskandra
autor
2. júl 2024

@solida1 ďakujem, tak uz iba zistit,o aky poplatok ide zrejme 🤔

vieronika14
2. júl 2024

@aleskandra ahoj aj u nas je skolka prve dva tyzdne a poplatok je 50e