Viem, ze je tu uz podobna tema no konkretne ma zaujima ake platite poplatky v statnej skolke za predskolaka. V jednej diskusii sa pise, ze za predskolaka sa vraj neplati no priatelka plati za predskolaka 25 € mesacne (chodi na pol dna, do 12tej) + 26 € mesacne strava + 17 € ZRŠ na polrok. Mesacne plati za skolku 51 € co je podla mna hodne pretoze chlapec byva casto chory, chodia po roznych vysetreniach, ani v tej skolke nie je cely mesiac. Do konca roka bude poplatky ako tak zvladat platit no potom jej uz konci predlzeny rodicak, ona sa zamestat nemoze pretoze chlapec ma zdravotne problemy vyzadujuce ci neustalu starostlivost a dozor...to by bolo na dlhsie no nechcem pisat o ich problemoch. Chcem len vediet ci je 51 € mesacne za statnu skolku ok?
školné za predškoláka sa neplatí... nech sa informuje ... my sme platili iba stravu a zrpš..
@milka2008 zalezi to od toho ci v 09/2018 nastupuje dieta do 1.rocnika ZŠ? Ak ano tak potom viem pochopit preco plati no podla toho co sa tu pise by nemala
@evittam z celeho mesiaca v priemere chlapec chyba tych 10-14 dni. Pol mesiaca tam je a pol nie. Ona zas nekupuje pomocky do skolky, na to sluzi nieco ako fond skolky a skolka to nakupuje z toho. Jedine co nosili je toalet.papier,vreckovky a zub.kefka. To platite 17 eur za cely den ci pol dennu dochadzku?
pokial chlapec dovrsi do 31.8.2018 - 6 rokov (je predskolak) vtedy je zo zakona predskolska bezplatne. nech sa informuje v skolke a ked neuspeje tak na miestnom urade na skolskom oddeleni a ziada spatne peniaze. nech to uz urcite neplati.
plati sa iba strava a skolne.
@korytnacka1 u nas sa plati 15Eur školne a cca 26E strava/mes. a este asi aj zrps len neviem kolko, este sme nemali rodicko.. a za predskolaka sa tiez neplati školné 🙂
@korytnacka1 Za celodenny pobyt. Ale to sa nerozlišuje.
za predskolaka sa neplati, je jedno, ci dieta je cely den, alebo pol dna, tak pomocky, toal. papier, by mal platit v celej vyske... ako by to potom ucitelky vypocitavali, kolko kto spotreboval, vsak niekto chodi na WC casto, niekto menej, napr. moje deti nepiju vodu so sirupom, iba cistu vodu, a aj tak kazdy mesiac platim prispevok na sirup... platim mesacne 4 EUR na sirup, toal. papier, vreckovky / nepride mi to divne.... zaplatila som to aj vtedy, ked bol syn cely mesiac doma, skolne som vtedy neplatila, vyplnila som tlacivo a podlozila lekarskou spravou, stravne ked odhlasim, tak po pol roku nam robia vyuctovanie, vzdy preplatky vratia....
My neplatime (13e) je predskolak. Platime len stravu a rocne ZRPS 40e
U nas sa tiez plati cisto len strava a zrps 20eur pol rocne a teraz pribudne este angkicky jazyk co maju cisto len predskolaci ale to je dobrovolne.
Predskolaci aj ti co budu mat odklad neplatia. Iba stravu a rodicovsky prispevok,cise zrps. Y sme maleho,ktory je septembrovy dali do skoly skor, teda nedovrsil do 31.8 sest rokov, cize sme cely cas platili aj skolne,lebo zial zakon na taketo pripady nepozera. Ale nelutujem, maly je v skole super.
@evittam celodenny? Tak je rozdiel 17 eur za celodenku a 25 eur za poldenku (co som videl oznam tak u nich stoji 30 eur celodenka a 25 eur poldenka)
@evittam nema ona narok na nejaky prispevok na skolku? Skutocne jej to nevychadza, na zivobytie jej neostava ked vsetko nutne poplati z rodicovskeho (aj ten ma len docasne, posledny jej ma prist v 01/2018)
prepac, ale este ake prispevky by ludia nechceli, aj na skolku? nechcem byt hnusna, ale toto je uz moc aj na mna, vsak nech si najde brigadu, alebo nejaku pracu z domu, vsetko sa da, len treba chciet..
@korytnacka1 tak treba pozriet ine moznosti - ak je chlapec naozaj chory ako ZTP tak treba vybavit jeho ZTP a mame pozriet opatrovatelsky ak sa o neho musi starat... tiez je otazne co otec a jeho prispevok na dieta... mozno teda existuje aj nejaky prispevok na skolku pre socialne pripady ... ale v prvom rade sa o dieta ma starat rodic:-/
@korytnacka1 Moja je v predškolskej triede a platí školné. No iba preto, že ona sama nie je "predškoláčka". Bude ňou až na budúci rok. Vtedy školné platiť nebudeme. Len poplatky za hygienu, zošity, krúžky, zrpš a samozrejme stravu.
Predškolák zo zákona školné neplatí. No dieťa v triede predškolákov môže ak ako naša nedovŕši tento školský rok 6 rokov.
@maminkasisa chlapec si vyzaduje nonstop pozornost, starostlivost, nedokaze byt ani sam v miestnosti. Ja nie som biologicky otec toho chlapca no chcem jej pomoct. Co sa tyka brigady uz bola na par pohovoroch no vsade vyzadovali dochadzku aspon od 06:00 do 12:00, chlapec chodi na osmu do skolky a o 12tej chodi domov, kedze nema v skolke asistenta. Praca z domu...je nejaka realna co naozaj funguje okrem vyplnania dotaznikov kde ma 6 € za 3 mesiace? Opatrovatelku si dovolit nemoze, vatsinou sa stretava na pohovoroch z nepochopenim a odmietnim. A ako by to dopadlo keby ju aj prijmu, kto by jej toreloval caste OCR lebo dieta je chore?
U nas je to takto: syn ako predskolak uz neplati ten zakonny poplatok (neviem presne ako sa to nazyva), co by sa mal kazdy mesiac, v "nasej" skolke je to 8eur. Viem, ze sa to plati za kazdy zacaty mesiac, cize ked by bol v skolke aj len jeden den do mesiaca, ten poplatok sme museli zaplatit. Dalej platime rocny prispevok do ZRS 60e a stravu 25,40eura - to platim trvalym prikazom a ked sa stane, ze syn viac chyba, preplatky mi vratia polrocne. Potom boli este nejake jednorazove poplatky za poistenie, do triedneho fondu a pod., spolu asi 12eur.
My sme za predskolu platili 3e mesacne + strava.
Pokial je dieta na tom zdravotne zle a viac je doma ako v skolke a matka je doma bez prace a financne jej to nevychadza tak nech je s dietatkom doma a bude to mat bez nakladov na skolku. RP nie je o tom ze ma zabezpecit financne matku s dietatom na mesiac to sa predsa pri 213e neda cakat ma to pomoct na zebazpecenie starostlivosti. Okrem RP musi mat predsa este vyzivne od otca dietata a ked doberie v 6r RP tak si moze poziadat o hmotnu nudzu- treba ju odrabat mes. 32hod. ale to su min. peniaze takze treba haldat brigadu, pracu na dohodu, prac. zmluvu uz dopredu a nie az ked pride na lamanie chleba a bude bez penazi z RP.
@dai detska psychiatricka jej navrhla po ukonceni predlzeneho rodicaku poziadat o opatrovatelsky, ze neexistuje aby jej to pri takom zdravotnom stave chlapca zamietli, min.na rok kym sa nepodari vybavit tu specialnu skolu pretoze v beznej ZS nemaju sancu na prijatie. Ake podklady potrebuje ku ziadosti ohladom ZTP dietata?
@korytnacka1 vsetko sa da ked sa chce..., chlapca jej urcite zoberu o par minut skor a nechaju par minut dlhsie ked vedia jej situaciu v skolke, v skole uz nebude od 8mej do 12tej a bude potrebovat asistenta... Kto bude tolerovat caste OCR?🙂 tod otazka kazdej zeny ktora ma deti, nebodaj viac ako 1-2... jednoducho treba pozerat prace kde sa da robit pripadne z domu, nezneuzivat choroby deti na dovolenky pre seba ( obycajne je dieta realne chore z toho tyzdna, dvoch 1-2 dni kedy ma horucky a treba pri nom neustale byt, inak uz funguje mimo setriaceho rezimu viac menej normalne ) a hlavne teda na pohovoroch by som kazdemu nevesala hned na nos co vsetko nemozem lebo mam dieta☹
@korytnacka1 náš predškolák tiež neplatí poplatok, zrpš máme 6e/mesačne... u nás sa dá zľavniť strava, ak nejaké dieťa chodí domov po obede, čiže v škôlke nespí, dá sa trvalo odhlásiť z olovrantov, nech sa skúsi popýtať, či u vás také niečo nie je možné.
@korytnacka1 prepac, toto som ja nikdy nestudovala ale teda moj svagor je ZTP - dostal to automaticky kvoli diagnozam - myslim ze tam lekary sami nasmeruju rodicov co maju robit, daju im vsetko potrebne... psychologicka ak si mysli ze tvoja kamaratka ma narok na opatrovatelsky tak nech jej pomoze - ja zial nie som lekar ani socialny pracovnik, opatrovatelsky vybavit by ale nemalo byt take problematicke ak diagnoza je naozaj taka ze je potrebna celodenna starostlivost...
@9lf9 nikoho nenapadne kde dieta bude ked si bude matka odpracovavat tu davku v hm.nudzi, teda akby neschvalili opatrovatelsky prispevok? V skolke chlapec je pokial to je unosne, ten asistent tam chyba lebo nemozu sa tie 4 hodiny venovat cisto jednemu dietatu ked maju 23 deti v triede. Samozrejme pokial bude v skolke tie 2-3 hodiny si bude moct odpracovat vramci hmotnej nudze pokial nebude dieta chore alebo nebudu mat vysetrenie, co ale urad prace nezaujima, ze dieta je chore, pokial je zdrava matka odpracovat si musi (uz poberala hmotnu nudzu a netolerovali jej chorobu dietata ani ked s nim musela ist k lekarovi).
My za dceru v predskolskej platime iba stravu a príspevok do ZRPS...Ked v skolke zacinala chodila na pol dna, ale poplatok/skolne sme platili cele...nezalezalo ako dlho tam bude. Len olovranty jej neratali...teda upraveny bol len poplatok za stravu.
@korytnacka1 odpracovanie je dane zakonom, urad samotny s tym nema co spravit a rovanke podmienky su pre kazdeho, neodrobi davnku znizia. Odpracovat 32hod za mesiac zas nie je take nemozne aj keby bolo dieta 2 tyzdne v mesiaci chore. Treba hladat moznosti ako sa to da aj v takejto komplikovanej situacii, lebo inak sa nepohne.
@korytnacka1 moj syn ma ZTP ak mas nejake otazky kludne napis IP
Dakujem za vsetky prispevky
@solinkarka ahoj, kde a hlavne ako sa vybavuje ta ziadost? Co vsetko, ake podklady bude priatelka potrebovat?
@korytnacka1 musi si ist zobrat na UP ziadost., potom rozne papiere ako je tvoj prijem za minuly rok ak zijete v spolocnej domacnosti, potom este overit podpis k notarovi ale to si uz presne nepamätam co to bolo no je toho dost...tu ziadost vypisat dat potvrdit detskej lekarke prilozit lekarske spravy od odbornikov kam chodíte nesmu vsak byt starsie ako pol roka... 3m maju na UP ci schvalia ci nie..potom ked uz schvalia tak klasika ist vyhotovit preukaz...okrem toho mate potom narok aj na rozne kompenzacie moj ma napr na hygienu pretoze ma este plienky na noc....v januari idem skusit poziadat o opatrovatelky no som zvedava ci schvalia ci nie pretoze to dost prisne posudzuju
@korytnacka1 Za predškolaka sa skolne neplati.
A btw.ak nie je dieta v skolke celý mesiac da sa poziadat o vrátenie skolneho ale nesmie tam naozaj byt ani jeden den.
My platime (nie predskolak) 17Eur+25Eurstrava/mesiac, ZRPS 25Eur/pol roka. Potom sa polrocne nosia wc papier, vreckovky,mydlo, pastelky, fixy,....